tomallo99 Opublikowano 23 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Witam wszystkich,po kupieniu używanej cbr 125 wymieniłem olej z filtrem na nowe, ale było to pod koniec sezonu i zdążyłem na nich wyjeździć ledwie 900 km.Czy opłaca się więc wymieniać teraz olej na nowy sezon, czy może przez tak mały dystans nie zdążyła się w nim zebrać znaczna warstwa brudu i nie miałoby to większego sensu? Pozdrawiam i z góry dzięki za odpwiedź :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abrakadabra66 Opublikowano 23 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 (edytowane) oho, temat tabu chyba. Ja bym nie zmieniał, inny powie że by zmieniał, już to widzę kto ma większą racje :DTa cebra pojedzie nawet na przepalonym kujawskim z pierwszego tłoczenia, silnik nie do zajechania jak dla mnie, nie udało mi się go zabić, a przeżył wiele i cieszy kolejnych ludzi :D Edytowane 23 Lutego 2017 przez abrakadabra66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 wyjeździj przebieg i wymień Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółf Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Witam wszystkich,po kupieniu używanej cbr 125 wymieniłem olej z filtrem na nowe, ale było to pod koniec sezonu i zdążyłem na nich wyjeździć ledwie 900 km.Czy opłaca się więc wymieniać teraz olej na nowy sezon, czy może przez tak mały dystans nie zdążyła się w nim zebrać znaczna warstwa brudu i nie miałoby to większego sensu? Pozdrawiam i z góry dzięki za odpwiedź :)Z tego co pamiętam to CBR125 nie ma filtra oleju ;/I zdaje się, że tam wchodzi ok 1l, więc wymieniając nie zubożejesz :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 To jak Romek :D Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółf Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 To jak Romek :DKażdy chce się wzorować na najlepszych :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SamotnyWilk Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Witam wszystkich,po kupieniu używanej cbr 125 wymieniłem olej z filtrem na nowe, ale było to pod koniec sezonu i zdążyłem na nich wyjeździć ledwie 900 km.Czy opłaca się więc wymieniać teraz olej na nowy sezon, czy może przez tak mały dystans nie zdążyła się w nim zebrać znaczna warstwa brudu i nie miałoby to większego sensu? Pozdrawiam i z góry dzięki za odpwiedź :) jaki jest sens wymieniac olej po przejechaniu 900 km jak piszesz?Olej wymienia się zgodnie z zaleceniami producenta, przeważnie zalecają po 6000 km,Jak chcesz marnowac kase to wymieniaj,ale to mija się z celem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Często jest napisane wymiana oleju co x przebiegu lub raz w roku. Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ded Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Dłużej niż 2 lata bym oleju w silniku nie eksploatowal ale ty go nasz raptem kilka miesięcy. Wymień jak zrobisz przebieg. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomallo99 Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Ok dzięki za odpowiedzi, macie racje nie będe wymieniał.Ostatnie pytanie - jestem troche zielony jeszcze i nie bardzo wiem, co znaczy stwierdzenie "wyjeździj, zrób przebieg"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Ok dzięki za odpowiedzi, macie racje nie będe wymieniał.Ostatnie pytanie - jestem troche zielony jeszcze i nie bardzo wiem, co znaczy stwierdzenie "wyjeździj, zrób przebieg"?Olej wymienia się co określoną ilość km lub raz (teoretycznie) w roku. Jeśli określony przez producenta przebieg na wymianę oleju zrobisz nie w rok, a np. w 15 lub trochę więcej miesięcy i wtedy wymienisz, nic się nie stanie. Choć przy tej ilości oleju to faktycznie żadna oszczędność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.marcin Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 (edytowane) Zrobiłeś 900km to przykładowo zostało 4100 czy 5100km,w zależności jak producent podaje,kuma :laugh: ?Właśnie griizzli mnie uprzedził. Edytowane 26 Lutego 2017 przez j.marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomallo99 Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Ok dzięki wszystkim za odpowiedzi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi