SintexRF Opublikowano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Witam , posiadam srada 1999 wtrysk , którego kupiłem od niemca - pierwszego właściciela. Ma z tego co na liczniku 30kkm.Był na serwisowaniu w niemczech niestety nie mogę się rozczytać co tam jest napisane.Dużo przeszukiwałem forów i wyczytałem że może to może tamto , mam nadzieję że ktoś się z szanownych tu panów spotkał z takimi objawami .Gdy silnik zimny nie dogrzany - słychać nie synchronicznie stuki/postukiwania (suzuki same stuki :D )w miarę rozgrzania stuki zanikają , jak dodać gazu to również zanikają .Dziewne bo dopiero teraz to zauważyłem , wcześniej ich nie było - przy kupnie przejażdżce . Przy obciążeniu nic nie hałasuje .Znalazłem filmik który to pokazuje , niestety t ten objaw jest mocniejszy Czy ma ktoś pomysł co to może być i jak to naprawić ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazirro Opublikowano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Taki hałas przy zimnym silniku wskazuje na złe luzy zaworowe. Pierwsze co trzeba sprawdzić w tym wypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Ale nie w suzuki :). Może to łańcuch przeniesienia napędu jak w yamahach? Nie ma napinacza to tłucze się na wolnych a na obrotach nie. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Wydaje mi się że to chyba napinacz stuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Określ skąd mniej więcej te stuki dobiegają bo koledzy się już pogubili. ;) Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 No takie stuki na wolnych obrotach to raczej napinacz, nie widzę nic innego co by pasowało. Zawory nie mają z tym nic wspólnego bo stukałoby również na wyższych obrotach, a do tego w tym silniku nie ma żadnego łańcucha przeniesienia napędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 (edytowane) W tym silniku nie ma czegoś takiego jak łańcuch przeniesienia napędu. Mi to wygląda jak napinacz łańcucha rozrządu.Widzę że kulega u góry ubiegł... Edytowane 31 Stycznia 2017 przez ernestZL Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SintexRF Opublikowano 31 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 ciężko określić skąd to dobiega bo się przenoszą , ale wydaje się że z góry silnika . Właśnie to jest takie dziwne popukiwanie i nie zawsze . Dzięki koledzy , wymienię i dam znać czy się polepszyło .Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi