karolMTX80r2 Opublikowano 14 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Co da mi wyciągniecie wkładów wydechu w motorku jawa 350ts?? To że głosnirjsza to wiem ale to dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Da ci powazanie na wsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nico Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Nic nie da,oprócz wkurwionych sąsiadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SamotnyWilk Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 (edytowane) Jeżeli liczysz na wzrost mocy to zapomnij o tym. Co najwyżej to minimalnie wzrośnie spalanie,no i będzie dużo głośniejsza Edytowane 15 Lipca 2016 przez SamotnyWilk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koroviov Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Zyskasz jakieś 0,5 złotego. Nie wiem dokładnie po ile jest złom stalowy. A wkład nie wazy nawet 1 kg. Cytuj "Leję na fałki i śmierdzące cwajtakty" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolMTX80r2 Opublikowano 15 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 A z mocy nie spadnie jakos mocno?? Ja licze tylko na to że będzie głośno w h*j, ale dzwiek pozostal taki fajniutki jak przy wkładach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klas500 Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 A ja liczę na to że szybko ci zabiorą dowód rejestracyjny gdy to zrobisz ( o ile go w ogóle posiadasz). Po co w ogóle zakładać taki temat skoro wszyscy mówią że to bez sensu a ty swoje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nico Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Pewnie nawet prawka nie ma.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczibreslau Opublikowano 16 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 (edytowane) Układ wydechowy w 2t z tego co wiem ma bardzo duży wpływ na pracę silnika. Demontaż wkładów tylko pogorszy sytuację. Co do jawy 350 bez wkładów to miałem dawno temu 350 ts ze skróconymi wydechami (ale wkłady były). Mój znajomy nazwał ją "afgańska rakieta" jeździłem nią po Wrocławiu a dzielnicowy polonezem zaraz za mną :biggrin: ale to dawne dzieje były. W tamtych czasach japońców na polskich drogach praktycznie nie było. Edytowane 16 Lipca 2016 przez Arczibreslau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolMTX80r2 Opublikowano 19 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Dobra lepiej włoże te kominy bo to jest udręka a nie jazda, ale muszę kupic gdzies te uszczelki większe do wydechu, wie kto gdzie moge je kupić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamYZF Opublikowano 23 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 jak będziesz szedł po chleb to też na forum się zapytasz gdzie dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brylu 1989 Opublikowano 23 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 (edytowane) jak się po wsi przelecisz to kury tydzień czasu się nie będą niosły :P co do uszczelek to w zeszłym roku kupiłem cały zestaw do ts-ki za 20 zł. U mnie w mieście w ''polmo zbycie'' jeszce komplet naklejek oryginalnych dostaniesz :) Edytowane 23 Lipca 2016 przez Brylu 1989 Cytuj Jawa mustang x 3 --->Wsk 125-->quad hensim 110 ---> Yamaha RD80 --->Gilera Coguar 125---> Jawa TS 350 ---> Suzuki Bandit 600 N ---> KTM SX 450 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrx95 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 W TS jak i w CZ są dwa wkłady jeden długi, a drugi krótki. Nie wiem dlaczego, ale wyciągnięcie tego krótkiego poprawia reakcje na gaz. Mam to w swojej CZ 175/487. Ten długi odpowiada za rezonans i tłumienie i nie warto go wyciągać. Były o tym dyskusje na forum oficjalnego klubu jawacz.pl i panowie stwierdzili to samo. U mnie w cz prócz lepszej reakcji na gaz, poprawił się dźwięk. Stał się bardziej basowy. A tak to ogólnie, wydech w 2T ma olbrzymie znaczenie, i chcą go modyfikować trzeba mieć sporą wiedzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 być może za prawidłowy rezonans spalin odpowiada tylko jeden wkład a drugi to zwyczajny tłumik i dlatego jest wzrost mocy To jak w japońskich 2T enduro -dyfuzora nie wolno ruszać i kombinować natomiast wydech końcowy z reguły zmiana na pusty daje wzrost mocy ( nie zawsze ale z reguły ) pomijając huk że kury nie niosą Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrx95 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 To znaczy ten drugi wkład czyli krótki, nie to że jakoś super tłumi. Ale słychać odczuwalną różnice. Normę dźwięki 96dBa to raczej nie przekracza, na połowie obrotów silnika. Nie chodzi jak typowa kosiarka. Właśnie CZ ma ten swój dźwięk, taki miły basowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi