konrad1f Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 hehehe - przy tych gabarytach nie polecam mi pasowała ale jestem raczej kompaktowych rozmiarów ;) Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aafrica Opublikowano 10 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 (edytowane) Inazuma to naked. Po zamontowaniu szyby, będzie nakedem z szybą. A ja już nie chcę nakeda. Czy z szybą, czy bez. :biggrin:Teraz siedzę a alle... i szyby oglądam :biggrin: do nakedów :biggrin: Do bandita też są. Edytowane 10 Listopada 2015 przez aafrica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 No widzisz! Bandit z szybą... "Psikutas bez es" :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Fazer na gaźnikach. Mi przeszły olejaki do używania codziennego po zimie. Źle zrobiło silnikowi jeździć niedogrzany (tylko 10km do pracy). Stąd chłodzony cieczą lyter na gaźnikach! Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiwor Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Szyba to malo, do polowiewki dobrze jest zalozyc deflektor na szybe. Mialem tego nie pisac, bo tak naprawde nie wiem jaki sprzet Ci bedzie pasowac ale w tym budzecie celowalbym tylko w dwa motocykle:fzs 600, ktorego mam i bandit 600 z owiewka po lifcie, ktory lepiej wyglada wrzeczywistosci niz na zdjeciach. Fazerka 2001 vs Bandit 2003 Fzs to taki motocykl sportowo turystyczny, bandit turystyczno-sportowy.Fzs skacze po dziurach, bandit tylnym wbija sie w dziury, ogolnie jezdzac po dziurach banditem ma sie wrazenie, ze zaraz cos odpadnie.Fzs do szybkiej turystyki, na drodze pelnej zakretow w innym wypadku dupa boli, konieczna przerobka siedzenia.Bandit do spokojniejszej, nie trzeba zapie**alac, jesli z pasazerem to kierowalbym sie w strone bandita, choc pasazerka mowila, ze na fazerce lepiej.Fazerka praktycznie wszedzie sie wjedzie, bandit z racji wagi czy tez rozlozenia masy szybciej sie kopie w piachu czy blocie.Na badicie czuc, ze z przodu jest opona 120, fazerka chetniej sie sklada ale to subtelna roznica, na bandita lepszy wybor opon.Fazerka po 2001 ma regulowane zawiesznie przod a jest to naprawde przydatna sprawa Oba swietnie zachowuja sie na asfalcie i przyjemnie wkrecaja sie na obroty, osobiscie planowalem zamienic fazerke na nowszego bandita.Ale nie wyobrazam sobie miec bandita jak wtedy gdy utopilem fazerke w kopnym piachu i musialem ja polozyc i wyciagac ja szorujac bokiem po piachu po kilka metrow albo przejezdzajac przez blota puszczy Bialowieskiej. Dla bandita wtedy to tylko dzwig. Podsumowujac Fazerka jest agresywna a Bandit spokojniejszy, oba sa doskonale w swoich dziedzinach, i to zalezy od czlowieka co dla kogo lepsze.Np. koles pozbyl sie fazerki bo stwierdzil, ze taka agresywnosc mu nie odpowiada, woli cos spokojniejszego. Cytuj Notoryczny kłamca :icon_twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Ja cały czas odnoszę wrażenie, że idziemy tu w kierunku uwstecznienia. Kolega jeździ CB 750 sevenfifty, więc przesadzanie go na Bandita 600 to jakieś nieporozumienie! Szczególnie, że sevenka przyzwyczaja fajnym dołem i kapitalnym sposobem oddawania mocy. aafrica - bierz lytra :biggrin: zobaczysz, że to dobra decyzja. Mało tego, jeśli będziesz jeździł podobnie jak cebulą, nie spali Ci ani grama więcej niż sevena, a w zamian da ogromne możliwości i przyjemność z jazdy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Bierz VFRke. Wygodne, pakowne, niezawodne. Do turystki, na tor od biedy też się da. Ja z VFR się przeprosiłem jakiś czas temu i uważam że to jest kwintesencja motocykla. Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aafrica Opublikowano 11 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Zakładam, że większość z Was zna się na motocyklach lepiej niż ja. Kupię więc to co polecacie i raczej się nie zawiodę. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Jakby co sąsiad ma RC36II, z ostatniego roku wypustu. Mogę polecić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Bierz VFRke. Wygodne, pakowne, niezawodne. Do turystki, na tor od biedy też się da. Ja z VFR się przeprosiłem jakiś czas temu i uważam że to jest kwintesencja motocykla.wygodne? jeśli się pozycję poprawi :) np. kierownicą od MZty :D pakowne? no w sumie jeśli założysz jakieś kufry to może tak - ale założyć można do wszystkiego :P niezawodne? jak wozisz ze sobą regulator napięcia to po podmiance do domu dojedziesz :D Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiwor Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Fazerka:Wygodna na dluzsza mete jak sie siedzenie przerobi.Zawory co 40 tys km.Spalanie 5,5 ltr.Ochrona przed wiatrem: z deflektorem przy 140 km/h nie trzeba sie pochylac przy wzroscie 182 cm Nic sie nie psuje, malo koszuje eksploatacja, dobrze pokrecic na obrotach to ma pazur, zwrotna, coz wiecej za 6.500 zl do podrozowania potrzeba. Cytuj Notoryczny kłamca :icon_twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Lytra :biggrin: Lytra brakuje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 :) :) No co prawda to prawda... :D Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aafrica Opublikowano 11 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Fazerka:Wygodna na dluzsza mete jak sie siedzenie przerobi.Zawory co 40 tys km.Spalanie 5,5 ltr.Ochrona przed wiatrem: z deflektorem przy 140 km/h nie trzeba sie pochylac przy wzroscie 182 cm Nic sie nie psuje, malo koszuje eksploatacja, dobrze pokrecic na obrotach to ma pazur, zwrotna, coz wiecej za 6.500 zl do podrozowania potrzeba.szkoda, że fazer po lifcie taki drogi jest.Litrówki za mocne są, przynajmniej dla mnie. A wiem, że prędzej czy później będę odkręcał coraz mocniej.Jakieś branie na Cebulę lekkie jest. Wydaje mi się, że kupię to co będzie w najlepszym stanie technicznym. Takie wnioski trzeba wyciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 To ja bym na Twoim miejscu w ogóle odpuścił sobie wymianę moto. Załóż szybę, zmień rozmiar zębatki i będziesz miał całkiem inne moto za małą kasę.A tak sprzedasz sprzęt, który dobrze znasz i masz ogarnięty mechanicznie, a w zamian kupisz niepewną 600-kę, którą w połowie sezonu będziesz chciał zmienić na coś mocniejszego... Ale Twój cyrk, Twoje małpy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi