FIS Opublikowano 15 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2023 W dniu 26.12.2022 o 20:45, Indian napisał: Fis piszesz, że AMSOIL nie dał rady w Afryce Zachodniej, a jak ja leję o od tylu lat według Twoich zaleceń ten olej do silnika w HD i " latam" tylko po Europie środkowej to jak się to ma i do euopejskieo klimatu i dbałości o silnik ? A ile to lat temu poleciłem Ci ten olej? Cytuj "Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia.'' Autoryzowany dealer S&S Cycle https://harley-parts.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Indian Opublikowano 5 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2023 Może dosłownie mi go nie poleciłeś, ale napisałes, że jest ok. To był 2014 rok. Okazuje się, że do tego czasu już nie jest taki ok. Ale chyba przy nim pozostanę jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qba89 Opublikowano 12 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2023 A ja od lat jestem zadowolony z płynów Mannol, i teraz tez go zaleje do silnika. Mannol 7830 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herfik44 Opublikowano 18 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 Witam mam pacjenta Harley XL1200X Forty-Eight rok 2021r Jaki polecacie zalać olej ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m07m10 Opublikowano 25 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2023 Cytat Ja proponuję olej takiej klasy jakości i lepkości jak zaleca producent, Twojego modelu. Ale niecierpliwie, czekam żeby ktoś mi wytłumaczył merytorycznie, że źle rozumuję. I dlaczego prywatny użytkownik powinien się kierować innymi przesłankami niż zalecenia producenta? Dlaczego legalny olej tej samej klasy jakości i lepkości firmy x będzie lepszy niż firmy y? W jaki sposób zwykły człowiek może to ocenić? Po zapachu? Czy kolorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honda1200 Opublikowano 24 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 W dniu 13.03.2018 o 20:51, Daro78 napisał: Witam i proszę o poradę, posiadam Road Kinga 2004r po zakupie wymieniłem olej w sprzęgle i wlałem ten sam co do silnika czyli valvoline 20w50., Teraz jak na zimnym silniku wbijam jedynkę to jest dosyć głośny trzask i szarpnięcie, nie wiem jak było wcześniej przed wymianą oleju bo moto przywiozłem w zimie i nie jeździłem. Olej który zlałem ze sprzęgła miał kolor lekko zielony i był bardzo czysty. Czytalem na forach że harley tak ma ale ten trzask jest denerwujący co mogę z tym zrobić. Nie chcę wlewać Atf. Być może linka sprzęgła jest zbyt luźna... Czasami ją trzeba "podciągać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petek Opublikowano 5 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia Odgrzeję trochę temat. Mam Electrę z 2012 roku. Zaniepokoiło mnie dziwne postukiwanie, coś jakby zaworów, które występuje wyłącznie przy mocno rozgrzanym silniku, np. po dłuższym postoju na czerwonym przy ponad 30 st.C. Byłem z tym w serwisie HD. Mechanik przejechał się i powiedział, że nie widzi nic złego w pracy silnika, a objaw może być spowodowany tym, że przy wysokich temperaturach silnik mocno się grzeje i olej staje się zbyt rzadki. Podobno to przypadłość Twincama 103" chłodzonego powietrzem. Olej zmieniany był przed sezonem i nie zrobiłem na nim więcej niż 6-7 tys. km - Amsoil 20W50. Według serwisówki przy użytkowaniu w temperaturach powyżej 30 st.C można zastosować olej 20W60. Przejrzałem dostępne oferty i znalazłem Eurol 20W60 mineralny do silników HD. Macie jakieś doświadczenia z tym olejem? Warto spróbować oleju o tak dużej lepkości? Jak z jego jakością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 6 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia Jest spora roznica moiedzy lepkoscia 20W50 a 20W60 i ja bym zostal przy tym pierwszym z powodu malej ilosci dni powyzej 30C w ciagu sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 7 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia TC88 latam na 10W60 Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petek Opublikowano 8 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia Jakiego producenta ten 10W60 preferujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 8 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 1 godzinę temu, petek napisał: Jakiego producenta ten 10W60 preferujesz? taniego 😄 Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi