przemek96 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 To ja mam dospawane rurki do śrub rzymskich(haki wkręcane w podłogę) , wjeżdżam przednim kołem na stojak, na boki te rurki zakładam na podnóżki i wio :) Montaż jakaś minuta :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skowronp Opublikowano 15 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 (edytowane) To że T4, żukietki, tarpany czy inne auta tego pokroju są mega to wiedziałem. Nie wchodzą jednak w grę. Po pierwsze nie mogę takim autem podjechać do klienta, a po drugie jak zabieram auto żony jadąc w trasę to by mnie udusiła gdybym próbował choćby powiedzieć jej by CZYMŚ TAKIM jechała ... Życie Kupno przyczepki rozważałem bo te 4k mógłbym wyłożyć na nową WIOLE jednak w garażu nie mam na nią miejsca więc odpada. Ładowanie moto samemu na przyczepkę nie sprawia mi problemów bo opanowałem już to i zajmuje mi ze 3 minuty. Powódy do zmiany są takie:brak czasu. Organizacja przyczepki obecnie to 1,5 - 2h i nie zawsze jest możliwe - czasami pomysł / możliwość jazdy na obiekt rodzi się w ostatnim momencie i już za późno by cokolwiek zrobić (np. decyzja o jeździe na Poznań następnego dnia pada o 22 więc przyczepke można załatwić dopiero o 8 rano co dodając czas dojazdu na Poznań niweczy pomysł).sama jazda z przyczepką mnie wk***wia ze względu na prędkość max 100 (i to łamiąc przepisy które mówią o 80).Obecne auto kupowałem nie myśląc o dojazdach na tor tak często. Przy tej częstotliwości i dystansas (Poznań 750, Panonia, Slovakiaring około 1600) zaczyna odgrywać rolę spalanie. A autko jest z tych lubiących wypić - z przyczepką w trasie 11l + koszty wynajmu przyczepki (oszczędność 3l przy takim poznaniu daje już 80+48 za bramki + 80 przyczepka => 200 PLN+).Dlatego taki multivan ratuje mi dupsko bo:zawsze jest pod ręką. Pada pomysł i w 30 minut już mnie nie ma.jazda takim autem jest dalece przyjemniejsza niż z przyczepką (te 130 można lecieć na autostradzie).liczyłem że z załadunkiem nie będzie problemu bo CBR ma 203x113 cm i nie patrząc na wysokość to w głupim Volvo V50 się zmieści!No nic pozostaje miarka i do komisu pójść obadać każde z aut jako że w sumie żadnego nie wykluczyliście ;). Dzięki za odzew. Edytowane 15 Stycznia 2015 przez skowronp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
type-r Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 11 l z przyczepką to lubi wypić? :rolleyes:Największy w środku (i najbardziej "pudełkowaty") z "cywilnych" vanów, nie opartych na dostawczakach, jest Chrysler Town&Country/Voyager, / Dodge Grand Caravan,/Lancia Voyager. (to samo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Do wożenia moto to blaszak musi być, jak sobie wyobrażasz wrzucenie ewentualnego gruza do pachnącego pluszem wnętrza i zasranie go ziemią, płynem chłodniczym, olejem z urwanych lag?. Tzw. multivany z ze względu na wygłuszenia, plastiki, systemy wentylacji są dużo mniej ustawne i pakowanie tam moto jest z wersji zadań mocno upierdliwych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skowronp Opublikowano 15 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 11 l z przyczepką to lubi wypić? :rolleyes:Największy w środku (i najbardziej "pudełkowaty") z "cywilnych" vanów, nie opartych na dostawczakach, jest Chrysler Town&Country/Voyager, / Dodge Grand Caravan,/Lancia Voyager. (to samo) chyba sporo jak na jazde autostradową na tempomacie z 400KG z tyłu w zasadzie bez oporów powietrza. To nadal cywilny sedan a nie X5M czy inny kartofel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
type-r Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 chyba sporo jak na jazde autostradową na tempomacie z 400KG z tyłu w zasadzie bez oporów powietrza. To nadal cywilny sedan a nie X5M czy inny kartofel To była zazdrość :biggrin: Od 5 lat nie zeszłem na autobahnie poniżej 15 l. (bez przyczepki ) :mad:Ale dość offtopu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 (edytowane) sama jazda z przyczepką mnie wk***wia ze względu na prędkość max 100 (i to łamiąc przepisy które mówią o 80). Nie wiem jaką przyczepką ale ja z tanią motocyklową trzymałem 120km/h ale i 140 to nie problem i specjalnie tego się nie odczuwa. (Nawet w instrukcji mam prędkość max 140). No chyba, że z plandeką wtedy rzeczywiście opory powietrza masakryczne. W vanie załadowanie motocykla w jedną osobę będzie mega trudne do wykonania. Edytowane 15 Stycznia 2015 przez heniek128 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
type-r Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Ale jedna bujanie się z przyczepką jest o wiele bardziej upierdliwe niż wrzucenie moto do busa, przynajmniej dla mnie. Ciężko z nią pójść ogniem na autostradzie, zestaw prowadzi się gorzej, a za granicą policja nie ma tak liberalnego podejścia jak nasza. Swoją trzeba mieć gdzie trzymać, a z wypożyczalni często są ch..we, trzeba ja zawozić/odwozić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Wolałbym przyjąć czołówkę z przyczepą na haku niż z motongiem bez grodzi w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
type-r Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 a to na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 (edytowane) Dla mnie więcej bujania się z wrzuceniem do busa. U siebie tak zmodyfikowałem przyczepkę, że załadowanie motonga w jedną osobę to chwilka. W dodatku nie zrzucam sprzętu tylko stoi na przyczepie w garażu - podpinam do haka, naciągam mocowanie i w dwie minuty mogę jechać :). No ale jak nie masz gdzie trzymać to rzeczywiście może być problem. Edytowane 15 Stycznia 2015 przez heniek128 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamel-JG Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Ja pożyczam od brata T5 w wersji zabudowy holenderskiej. Na busa wchodzi moto po przekątnej, a do tego dopinam przyczepkę towarową z plandeką 3 metrową i tam 2 motocykle na 2 złączonych paletach + wszystkie graty. Na torze na przyczepkę wrzucam materac i w niej kimamy :) Spalanie zestawu przy 100-120km/h w granicach 10L. Cytuj Acticam Motocykle Jelenia Góra -> www.acticam.com.pl Komar 2352 -> S51 Enduro -> MBX80 -> AY50WR -> Mito125 -> GPZ600R -> RF600R -> ZX-12R -> GS500E + FZR600 + VTR 1000 SP-1, GSX-R600K3 Track, Versys 650 Ninja 300 + RS125 Track Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamel-JG Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 A musisz mieć Viatoll? Nie, zestaw mieści się w 3,5t Cytuj Acticam Motocykle Jelenia Góra -> www.acticam.com.pl Komar 2352 -> S51 Enduro -> MBX80 -> AY50WR -> Mito125 -> GPZ600R -> RF600R -> ZX-12R -> GS500E + FZR600 + VTR 1000 SP-1, GSX-R600K3 Track, Versys 650 Ninja 300 + RS125 Track Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 liczyłem że z załadunkiem nie będzie problemu bo CBR ma 203x113 cm i nie patrząc na wysokość to w głupim Volvo V50 się zmieści! to nie chodzi czy wejdzie bo na siłę to pewnie wejdzie i do tico , chodzi o to żeby miec dojście żeby takie moto porządnie zamocować , mnie tego w moim aucie brakuje , czołgam się po nim robię takie balety że yeuop by wymiękł żeby jeden pas zaplątać ......... jakbyś woził śmiecia enduro za 1000 zł to w omegę kombi na kartofla wrzucasz( na boku, ja tak dt 80 przywiozłem tylko przednie koło odkręciłem i nawet klapa się zamknęła ) i jedziesz, a że masz droższe moto, to trzeba do niego stelarz , pasy i porządne mocowania.....siedzenia będziesz musiał wykręcać chyba że chcesz stelarz na przednie koło do siedzeń przykręcić to spoko :D więc będziesz się pier****l jak sasha grey z amatorem , wykręć siedzenia , połóż koc , zabezpiecz szyby żeby w razie W mieć je całe, stelarz zamocuj no ale twój hajs twoja sprawa........ Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 A nie prościej/ taniej wypożyczyć busa blaszaka te kilka razy w roku? Czasami uda się jechać z kimś, to koszty wypożyczenia dzieli się na 2 osoby. Busa można wypożyczyć już za jakieś 150-190 PLN/doba. Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi