skowronp Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 (edytowane) Hey, Przymierzam się do przesiadki na multivana bo mam dość ciągania przyczepki z moto (którą musze pożyczać). Czy ktoś z Was ma wiedze lub doświadczenie w takim transporcie moto? Wiem że najlepiej pomierzyć samemu, co też zrobię ale chciałbym oszczędzić sobie czasu trochę. Główną rozterkę jaką mam to (moto musi wchodzić bez składania fotela pasażera w I rzędzie)jakie modele brać pod uwagę:- Seat Alhambra (widziałem ze się mieści)- VW Sharan- Pug 5008- S-Max / Galaxy- Citroen C4 Roczniki raczej 2008-2010. Edytowane 15 Stycznia 2015 przez skowronp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
americas Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 VW Sharan też , resztę musisz pomierzyć pewnie reszta też poza C4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 A coś pokroju Fiata Doblo? Jest wyższy to będzie łatwiej ładować. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skowronp Opublikowano 15 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 To ma być auto użytkowane na co dzień do dojazdów do pracy / klientów. Dlatego jakośw T4 czy doblo siebie nie widze ;)))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Fakt, w minivanie będziesz robił wrażenie ustatkowanego obywatela, głowy rodziny, ale będziesz rzucał ku*wami ładując moto :D Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skowronp Opublikowano 15 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Bez przesady. Niesądzę by było to bardziej upierdliwe (mając zwykly najazd aluminiowy za 300 PLN) niż samodzielne ladowanie moto na przyczepkę - po 2, 3 razach znajdujesz patenty ... Jeżdże zazwyczaj z laptopem + powietrze, także dużo lepsze wrażenie zrobie w multivanie niż w doblo. I mówię to całkiem serio bo zdażyły się już historię, że klient widząc auto którym się podjechało mówił że "teraz przynajmniej wie że nie przepłaca za nasze usługi".VW Sharan też , resztę musisz pomierzyć pewnie reszta też poza C4 A dlaczego C4 odpada? Grand picasso jest podobnych rozmiarów co reszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Co do klientów to pełna zgoda, ludzie oceniają po pozorach. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
americas Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 w sumie C4 tez zalezy jaki moto oczywiscie, kiedys mialem Kangoo i do niego nie wszystki moto wchodzilo, pomierz zobaczysz a wybór auta pozostaje kwestią odrębna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Żuk? Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Lublin Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Tarpan :bigrazz: Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 o sportowe moto chodzi ?? w minivanie ?? moim zdaniem bez sensu , kup sobie normalne auto z hakiem i przyczepka , jak wprowadzanie motocykla na przyczepkę jest upierdliwe to zobaczysz jakie jest wstawianie go do minvana jak ukosujesz w 3 dupy żeby ci 2 cm do zamknięcia tyłu nie brakło.... ja mam takiego żuka mini, miejsca na długość jest więcej niż w kangoo czy partnerze( jest niżej i weziej ) https://imageshack.com/i/0yoo4ij stary xr600 w to wcisnąć to masakra , przy wprowadzaniu gnieciesz ją żeby się na wysokość zmieściła, potem krew i falki z ukosowaniem żeby się klapa zamknęła , jakbym wiedział że tak będzie to kupiłbym jak przystało na leminga paska w tedeiku i przyczepkę , na przyczepkę dasz stelarz , jeden najazd , 2 pasy i jesteś w domu , lepsze dojście i wygodniej a tu się mordujesz pasa nie ma co czego złapać , szyby przeszkadzają, wyciągnąć to samemu to czak noris się poci..... tu na półmetku https://imageshack.com/i/gi4gisj tłumik zaparty o szybę stopka na kamorach stoi , i jedziemy z duszą na ramieniu żeby przy ostrzejszym manewrze którejś szyby nie stracić :D bez sensu bawić się w takie badziewia hak i przyczepka , albo normalny duży bus , nowa przyczepka teraz nie jest droga , oc też niskie i auto na codzień masz normalne a nie półśrodek -ja mam o tyle plus że na codzień mam tico , a ten jeździ od czasu do czasu :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 No mówię że tak będzie :) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Ja bym brał VW Multivana albo Caravelle i tak będziesz powietrze woził to co za różnica czym, a do tych moto wchodzi idealnie(z doświadczenia wiem mając t4 ale transportera) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Sam mam VW T4 5 osobowy.Dorobiłem sobie stelaż,który montuje zamiast tylnych siedzeń i najeżdżam na niego przednim kołem,spinam przód motonga dwoma pasami do podłogi i kita na tor :cool:Do najazdu używam podestu od rusztowania Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi