jjank Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 kolego jeśli chcesz pojsc po taniosci to:-buty wez nowe, np ja ostatnio kupiłem axo drone nowe za 350zł , jakich bys nie kupil to rozlecą sie po 2-3 sezonach, a różnica w wygodzie miedzy sidi cf 2 a axo nie jest moim zdaniem warta tego 1000zł różnicy-kask oczywiscie i tu nie warto oszczędzac, wyciągany środek obowiązkowo-nakolanniki dobrze miec na podwójnych zawiasach, predzej czy pozniej kazdy endurzysta bedzie miał problemy z kolanami, od wiatru i od upadków, ja bez ortez nie wyjezdzam juz nawet na piwo, niestety zdecydowalem sie na ich zakup sezon za późno reszta jest mniej istotna-typowych spodni nie potrzebujesz, spodnie można wziac wojskowe na targu za 40zł, przezyją 2x spodnie motocyklowe, tylko w lecie gorąco bywa-rękawice z castoramy za 30zł dają radę-google najtańsze jakie będą, nawet najlepsze modele parują i rysują się wiec szkoda kasy-bluza na lato najlepsza siatkowa, na zimę kurtka wojskowa za 50zł-warto tez miec gatki i koszulkę termoaktywną narciarską na zimę/jesien, do wyrwania w decathlonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szybki misiek Opublikowano 8 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 kolego jeśli chcesz pojsc po taniosci to:-buty wez nowe, np ja ostatnio kupiłem axo drone nowe za 350zł , jakich bys nie kupil to rozlecą sie po 2-3 sezonach, a różnica w wygodzie miedzy sidi cf 2 a axo nie jest moim zdaniem warta tego 1000zł różnicy-kask oczywiscie i tu nie warto oszczędzac, wyciągany środek obowiązkowo-nakolanniki dobrze miec na podwójnych zawiasach, predzej czy pozniej kazdy endurzysta bedzie miał problemy z kolanami, od wiatru i od upadków, ja bez ortez nie wyjezdzam juz nawet na piwo, niestety zdecydowalem sie na ich zakup sezon za późno reszta jest mniej istotna-typowych spodni nie potrzebujesz, spodnie można wziac wojskowe na targu za 40zł, przezyją 2x spodnie motocyklowe, tylko w lecie gorąco bywa-rękawice z castoramy za 30zł dają radę-google najtańsze jakie będą, nawet najlepsze modele parują i rysują się wiec szkoda kasy-bluza na lato najlepsza siatkowa, na zimę kurtka wojskowa za 50zł-warto tez miec gatki i koszulkę termoaktywną narciarską na zimę/jesien, do wyrwania w decathlonieCo do spodni teraz dokładnie nie pamiętam jak to było ale czytałem na innym forum gdzie chłopak się też pytał o ubiór + cenyto dostał odpowiedz że spodnie obowiązkowo " jak będziesz leciał na glebie 3-4 metry z motorem na nodze... " jakoś tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Tylko, że spodnie cross/enduro to zwykła szmata a więc nie oferują praktycznie żadnej ochrony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 (edytowane) przeciętne spodnie crossowe podrą sie szybciej niż wojskowe,kiedys kumpel szlifował pod ciezkim dr 650 w takich portkachhttp://allegro.pl/spodnie-wojskowe-moro-na-wz-93-roz-176-96-i4727075962.html (tu sądrogie ale na targu do wyhaczenia za 40zł)i sie nie przetarly ja mam takie po ojcu, mają z 15 lat, jezdziłem na nich ze 3 lata kiedys po krzokach i nie mają żadnej dziurki, a potem kupiłem se fox nomad nie pamietam za ile ale chyba 250zł i ceruję co miesiąc :biggrin: Edytowane 8 Listopada 2014 przez jjank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuta Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Sorki, że tak się podpinam ale na temat. Macie jakieś sprawdzone, tanie ortezy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 ja się wtrącę co do spodni,tanie modele może są do kitu ale te za 6-7 władków to starczą na kilka sezonów bez większego uszczerbku, miałem topowy model alpinestarsa to nawet się nie odbarwił, praktycznie zerowe zużycie poza spraną metkąwięc tu bym nie oszczędzał, wracanie z wyprawy z rowem na wierzchu nie jest takie fajne, zwłaszcza w deszczu przy 5stC Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 -nakolanniki dobrze miec na podwójnych zawiasach, predzej czy pozniej kazdy endurzysta bedzie miał problemy z kolanami, od wiatru i od upadków, ja bez ortez nie wyjezdzam juz nawet na piwo, niestety zdecydowalem sie na ich zakup sezon za późno aż z ciekawości spojrzałem bo ja też mam już problem z kolanami ( nie od gleb ale od wiatru , śmigam cały rok , najpierw ogary komorki teraz enduro ) ale wynika że te na crossa/enduro nie chronią przed wiatrem wręcz mają wywietrzniki żeby kolano się nie pociło niby, i są drogie, wiatroszczelne są takie na szosowe moto o http://allegro.pl/wiatroszczelne-nakolanniki-ocieplacze-kolan-i4702737176.html a takie są crossowe http://allegro.pl/nakolanniki-ochraniacze-kolan-cross-quad-atv-tanio-i4770253635.html te na szosowe moto nie bardzo chronią przed glebą , te na crossa nie chronią przed wiatrem :D generalnie załatw sobie te na szosowca jak chcesz latać cały rok bo będziesz wstawał jak ja , trzeszczy skrzypi i nieraz ruszyć się nie mogę :D ja ostatnio na sezon jesienno zimowy wyczaiłem jakaś kurtkę na sporta hein gericke za 25 zł w lumpie , zajebiście chroni przed wiatrem ma powszywanych masę jakiś ochraniaczy ( plecy , ramiona, z przodu ) tylko tyle że jest ciężka strasznie i tak dobrze chroni przed wiatrem że nie oddycha i jest dobra na lajtowe przeloty, dojazd a nie ciężkie tyranie podjazdów czy toru bo spocisz się jak świnia :D no i podobno siara na dzielni w skórze na enduro latać :D w każdym razie za 25 zł rewelacja, nie krępuje tak ruchów jak gruba magazynowa czy z budowy a jest ciepła .......... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 10 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 te łamańce jak się da pod spodnie to jest miodzio, zdecydowanie cieplej i bezpieczniej podczas jazdy w grupie (latające kamienie itp)kolana siadają od przeciążeń podczas jazdy i gleb, szkoda że parę lat temu za dobre protektory trzeba było dać 4k zł, teraz mam w kolanach barometr Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherman Opublikowano 10 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 a takie są crossowe http://allegro.pl/na...4770253635.html Nie, te są zabawkowe, nadają się na rower dla 13-latka, żeby sobie kolana nie zbił na asfalcie. Naprawdę sugeruję o siebie trochę lepiej zadbać i do jazdy na crossie zakładać ortezy. Wiem, że kosztują 2000-3500 zł, ale można kupić używki za około 1000 zł. Więzadła w kolanach kosztują duuuużo więcej pieniędzy i bólu. Poza tym ortezy odciążają kolana, które lekko nie mają. Ale najważniejsze to właśnie ochrona przed wykręceniem kolana i przed przeprostem - sam miałem 2 razy ( ciągu 1 roku) lot przed kierownicę, podczas którego noga została za kierownicą. Kilka razy zdjęło mi nogę podczas lądowania w głębokim piachu, kilka razy glebiłem z dużej wysokości i z dużą prędkością. Jedynym uszczerbkiem na zdrowiu są siniaki w miejsach, w których ortezy wbiły się w nogi. Bez nich nawet wolę nie myśleć, co by się stało... Cytuj https://www.facebook.com/sixsixisixracing/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songo Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 A jak nie orteza to Thor Force(Michoa zapomnij o jakiejkolwiek wentylacji) załatwiają temat i nawet drobnego przewiewu w nich nie ma. W lato pot ścieka, w +7 przy 100 km/h nadal w nich ciepło ale rewelacyjnie chronią kolano oraz goleń przed uderzeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szybki misiek Opublikowano 19 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 (edytowane) Witam po krótkiej przerwie, sprawdzam wiele sklepów internetowych i nic nie mogę znalezc ze 125 w kwocie jaką mogę przeznaczyć na moto.Co myślicie o tej zabawce http://otomoto.pl/yamaha-yz-80-full-cross-sprowadzona-gwarancja-250-M4187942.htmlDla tych którzy nie czytali pierwszego postu małe info. 180cm wzrostu 94 kg wagi - pierwszy motorJest coś warta ta yamaha ?Nie będzie to czasem za małe na mnie ? z góry dzięki za pomoc :) Edytowane 19 Listopada 2014 przez Szybki misiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Lepsze to od 250 którą chciałeś kupić jako pierwsze moto :D Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolasgsxr Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Sherman a które ortezy polecasz? Ja po lekkiej glebie mam peknieta głowę strzałki kolana, wiec wole juz nie ryzykować wiecej:) Cytuj www.facebook.com/wPogoniZaNaszymiMarzeniami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Witam po krótkiej przerwie, sprawdzam wiele sklepów internetowych i nic nie mogę znalezc ze 125 w kwocie jaką mogę przeznaczyć na moto.Co myślicie o tej zabawce http://otomoto.pl/yamaha-yz-80-full-cross-sprowadzona-gwarancja-250-M4187942.htmlDla tych którzy nie czytali pierwszego postu małe info. 180cm wzrostu 94 kg wagi - pierwszy motorJest coś warta ta yamaha ?Nie będzie to czasem za małe na mnie ? z góry dzięki za pomoc :) nawet się nie fatyguj, to jest maleństwo dla 12-15latkaszukaj 125 Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi