motorek Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 niesmiały, z lekkim uśmieszkiem przeczytałem Twój tekst,zreszta podzielam opinie poprzedników-bardzo fajny,ja od 14 lat jeżdze na różne zloty wraz z Przyjaciółmi,staramy-staralismy sie znależć cos dla siebie,niestety prawdziwych zlotów,z prawdziwym zlotowym klimatem jest bardzo mało,miałes pecha niestety,ale jestem pewny że znajdziesz coś dla siebie,bo takie zloty o jakie Ci chodzi sie zdarzają,polecam zloty w Czechach,to zupełnia inna bajka,przynajmniej ja mam takie odczucie. Kiedy zaczynałem sie wściekać kiedys na podobne akcje to usłyszałem że jak chce sie wyspać i odpocząć to powinienem jechać do Rabki ;-) generalnie chodzi o to żeby się upodlić,zakatować sprzęt i prześcigać sie w tym kto pierwszy i kto wiecej piachu nasypie komuś do piwa lub jedzenia,dlatego powoli ja i moi Znajomi rezygnujemy ze zlotów, wolimy jechać gdzieś razem,do innych znajomych i miło w spokoju spedzić czas i upodlic sie we własnym zacnym gronie,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 To może napisz czego oczekiwałeś ? 3 browary i 21 lulu ? to może lepiej było wybrać wczasy w Pogorzelicy 3 km za wioską , tak jak pisał ks odwiedzam zloty ale tego samego dnia wracam unikając całego tego zgiełku i nie mam do nikogo żalu chyba ze robię to co reszta :icon_mrgreen: Cytuj "Gdy szykuję śniadanie, zwykle se o korkach słucham, jak tkwią te ch*je w tych jebanych autach." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 hu*a tam wiecie , trza sie było na woodstock pociągiem pare razy przejechac :laugh: Zgony alkoholowe , zgony rzeczywiste , zgony narkotyczne i agenci telewizji trwam :D No i pierwszy raz walnałem piątkę czystego spirolu a do popicia dostałem wódę :blink: Apropos CZ - byłem w Habinie i jescze na jednym , też operetki nie było :icon_mrgreen: I to nie my :laugh: Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pancur Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Taki kameralny zlot masz w długie wekendy np w Białowieży.Fajny biwak i pokoje "Bieriozka"zaraz na wlocie.Na biwaku spotkasz motocyklistów którzy grzecznie idą spać po 22 albo piją gdzieś dalej bo knajpka przy ośrodku o 20 zamykana.Po okolicy też sam nie musisz latać bo motocykli sporo.Najfajniejsze to przypadkowe spędy.Na tych dużych lubię park maszyn,koncert i ewakuacja :) Cytuj https://www.facebook.com/Motocykleradom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Jarocin to był spęd , a nie jakiś Woodstock :biggrin: Cytuj "Gdy szykuję śniadanie, zwykle se o korkach słucham, jak tkwią te ch*je w tych jebanych autach." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niesmiały Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 @ Skilos - czego oczekiwałem? jeszcze raz przytoczę anons organizatorów:Zapraszamy na zlot, na którym liczy się przede wszystkim dobre towarzystwo i zabawa. Nasze motto to : Tolerancja i szacunek ponad podziałami......... i dokładnie tego oczekiwałem.Dobrego towarzystwa, zabawy, tolerancji i szacunku, Co dostałem?Wrzaski, wyzwiska, przekleństwa i zero szacunku dla pozostałych - mam na myśli nieliczną grupę, która zdominowała zlot. Wątpię, czy rodziny, które przyjechały na zlot z małymi dziecmi oczekiwały tego.Wątpię, czy zdecydowana wiekszość tego zlotu nastawiała się na taką "zabawę", w zlocie w piatek uczestniczyło około 250 osób, a szalało 20 - 30 uczestników. Uważam, że obowiązkiem organizatorów było co najmniej zwrócenie im uwagi, że przekraczają granicę dobrej zabawy.Nie zrobili nic. Poprawka - jedną dobrą rzecz zrobili - anons. Dałem się nabrać. Wiem, możecie mi zarzucić, że "stary i głupi", wierzy we wszystko co jest napisane.Taki już jestem, że ufam ludziom.Taką mam wadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Pomyliłeś zlot motocyklowy z operetką :) Takie imprezy właśnie po to są i po to się na nie jeździ, w sumie to chyba zawsze było oczywiste. No i ciesz się, że na swój dziewiczy rejs nie wybrałeś takiego np. Krotoszyna, bo to by w ogóle była afera :D Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.Pastor Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 (edytowane) http://www.zlotymotocyklowe.pl/ - tutaj masz różne zloty i jest szerokie spektrum do wyboru. Większość jest takich jak opisałeś ale są też pikniki czy np. Pielgrzymka Motocyklistów na gorze św.Anny (niedawno) bez chlania, nawet psiarnia robi swoje zloty i tam masz BEZPIECZNIE, w Krotoszynie rzeźnia zawsze ktoś zginie itp. jest wybór. Fajnie, że jeździsz jak pisałeś 6 sezonów solo i masz na pewno sporo różnych tras, miejscówek i napotkanych ludzi po drodze. A zloty to zloty. Ja też nie przepadam za zlotami ale dlatego, że jak już jade to nie chce mi się stawać ;) a na zlot to lecisz kawałeczek a potem 2-3 dni siedzenia na trawie i dżezbabariba, mało jeżdżenia jest w tym. Szczególnie na trzeźwo możesz się czuć wyobcowany na zlocie.. Edytowane 12 Sierpnia 2014 przez J.Pastor Cytuj PASTOR GARAGE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niesmiały Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 @ J. Pastorhttp://www.zlotymotocyklowe.pl/ właśnie z tej strony skorzystałem, zobaczyłem opis i "przejechałem się" na tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 A mi ta relacja przypomniała zloty ogólne z lat dziewięćdziesiątych - aż łezka się w oku zakręciła (no prawie). Relacja jest piękną definicją dawnego zlotu "ogólnego" z jego spontanicznym klimatem, więc cieszę się, że są jeszcze zloty, gdzie można zobaczyć upalanie motocykla do czerwoności rury czy cylindrów (jak to w dawnych "ruskich" motocyklach się działo), gdzie nie ma ogrodzonych taśmą stref zamkniętych, gdzie na zlotowisku nie przewalają się tabuny rodzin z dziećmi i wszechobecną watą cukrową.A przeklinanie bardziej razi mnie na przystankach czy ulicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamoX Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 @ Skilos - czego oczekiwałem? jeszcze raz przytoczę anons organizatorów:Zapraszamy na zlot, na którym liczy się przede wszystkim dobre towarzystwo i zabawa. Nasze motto to : Tolerancja i szacunek ponad podziałami......... i dokładnie tego oczekiwałem.Dobrego towarzystwa, zabawy, tolerancji i szacunku, To czego oczekiwałeś... to było dawno temu... Wiem, bo też już nie do końca pasuję do nowego pokolenia...Czasy się zmieniły... w każdej dziedzinie...Przez ostatnie 10 lat jeździłem w rajdach i imprezach off-roadowych. Dziesięć lat temu było super, wspaniali ludzie potrafiacy się razem dobrze bawić. Normalne było, że w trakcie rajdu ktoś przerywał jazdę i kilka godzin poświęcał na pomoc komuś kto miał awarię mimo, że widziało go sie pierwszy raz w życiu.Tak ze dwa lata naszło mnie żeby pojechać na rajd. To co teraz jest to żenada. Zgraja mlodych-gniewnych, którzy na trasie się wyzywają i jeżdżą sobie po nogach aby wygrać plasikowy pucharek za 20zł. Teraz jedyne fajne imprezy to w gronie znajomych, organizowane przez telefon i nie ogłaszane nigdzie w sieci.Konkluzja jest taka, że nie każdy kto ma motocykl musi być Twoim kolegą. Czasy są takie, że bardzo ostrożnie należy dobierać sobie znajomych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niesmiały Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 @ AdamoX..........Konkluzja jest taka, że nie każdy kto ma motocykl musi być Twoim kolegą............ Smutny wniosek. Jadąc z powrotem widziałem innych motocyklistów jadących ( chyba ) na ten zlot.Miałem chwilę refleksji - pozdrawiać? To mogły być takie same "dusze towarzystwa".Ale przypomniałem sobie, że to był margines. Również matematycznie. Więc nadal pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 (edytowane) Jeżdżę sam już 6 sezon, Pomyślałem, może najwyższy czas zintegrować się?....Czy wszystkie zloty wyglądają tak samo, czy ja miałem pecha?Może nie tyle miałeś pecha, ile popełniłeś typowy błąd konsumencki - zaufałeś reklamie bez zgłębienia tematu. albo jedż na SSJ do Buber-a :bigrazz: Podobno tam opócz spirytusu popijanego wódką można znaleźc herbatę .Z szacunku dla motocyklistów którzy do tej pory chcieli z nami spędzić czas - to akurat było niesmaczne. No ale cóż, znamy się tylko z netu to możemy się oceniać tylko po postach.. Twój powyższy post daje do myślenia.... I pozwala coś do tej oceny dorzucić. :( @ J. Pastorhttp://www.zlotymotocyklowe.pl/ właśnie z tej strony skorzystałem, zobaczyłem opis i "przejechałem się" na tym.Moja sugestia - pytaj ludzi, szukaj opinii w necie. To forum jest bardzo dobre. W dziale spotkania/przejażdżki znajdziesz wiele różnych inicjatyw. Oraz "recenzje" spotkań. Np. nigdy w Borkach nie byłem (spotkanie forumowe) chociaż na początku myślałem że byłoby fajnie pojechać i zobaczyć ludzi którzy tu piszą, ale po przeczytaniu w jakim stylu to spotkanie się odbywa, to wiem, że np. ja bym się tam nie bawił a męczył (jestem abstynentem i alkohol mnie nie kręci). Kwestia gustu i oczekiwań. Spokojnie znajdziesz coś dla siebie - ale przed decyzją przysiądź fałdek przed kompem, i po prostu poczytaj. To forum to dobry start, ale jest wiele innych miejsc w sieci.....Hledej a najdesz jak mawiają sąsiedzi z południa. :) Edytowane 13 Sierpnia 2014 przez Buber Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neno Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Brawo za relację.Takie zloty pamiętam z lat 90tych, nie wiem jak jest teraz - nie jeżdżę ;) Tylko wtedy takie jazdy urządzało się (nie ja) również po drogach publicznych i część osób wracała do domu bez prawka :D Cytuj https://www.facebook.com/PrzezSwiat.eu/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 (edytowane) Z szacunku dla motocyklistów którzy do tej pory chcieli z nami spędzić czas - to akurat było niesmaczne. No ale cóż, znamy się tylko z netu to możemy się oceniać tylko po postach.. Twój powyższy post daje do myślenia.... I pozwala coś do tej oceny dorzucić. :( Nie wiem co wy tam porabiacie ale bawcie sie dobrze . Napewno nie wyglada to jak zlot klasyczny :D opisany przez autora . Stąd to zdanie podkreslające prawdopodobny "spokojny " charakter twojej imprezy. I traktuj to raczej jak reklamę dla spokojnie usposobionych . PiS :P Aha , nie jesteś moim ojcem ani bogiem , wobec powyższego nie powieszę się ze smutku że zawiodłem twą boską osobę. :P Edytowane 13 Sierpnia 2014 przez janosikkk Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi