Songo Opublikowano 10 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Witam.Ostatnio zmieniłem tłumik w mojej DRZ 400 na Leovince X3. Pozostałem przy standardowym gąbkowym filtrze powietrza. Po kolorze świecy sądziłem że muszę dać gaźnik do regulacji bo ma za ubogo ale przeglądając różne instrukcje w necie na temat koloru świecy nie jestem już taki pewny. Jak Wy ją oceniacie? Za ubogo ma czy może dobry jest skład mieszanki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 10 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Ja bym powiedział że ubogo. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 11 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Ja bym powiedział że ubogo. Ja też Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 11 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 No skoro zmieniłeś tłumik na bardziej otwarty (90% akcesoryjnych to robi) to logiczne że mieszanka zubożała. Zasadniczo ZAWSZE po grzebaniu przy wydechu wypada sprawdzić/wyregulować mieszankę. Tylko pamiętaj że śruba w gaźniku to tylko niskie obroty. Mieszankę na wyższych się zmienia inną dyszą. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songo Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 (edytowane) Ok, dzięki. Buber generalnie wiem o tym, po prostu kolor świecy nie był dla mnie jednoznaczny ale teraz już wszystko jasne Moto jedzie do mechanika, sam nie będę grzebał przy gaźniku. Edytowane 11 Maja 2014 przez Songo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamikazemario Opublikowano 11 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Podepnę się pod temat. Założyłem w moto ostatnio nowe świece, zrobiłem ok. 50 km. Wydaje mi się, że zwłaszcza pierwsza świeca jest ciut przegrzana (izolator praktycznie biały). Co sądzicie? cylinder 1 cylinder 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drbig800 Opublikowano 11 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 na moje oko sa ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 11 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Zrób jeszcze z 300km to bedzie można coś ocenić . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batko lenin Opublikowano 11 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 jw, zrób jeszcze parę setek...Masz kłopot z uruchomieniem lub spadkiem mocy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamikazemario Opublikowano 11 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Pali od pół obrotu wałem i ciągnie jak szalony :laugh: Zastanawiam się tylko czy mam dobrze ustawione gaźniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 "lepsze jest wrogiem dobrego" - jak dobrze jeździ, odpala, itp a spalanie jest w normie (plus/minus) to nie grzeb. Chyba że lubisz :P Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 21 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 spotkał się ktoś z takim przypadkiem gdzie połowa elektrody była okopcona a druga normalna ?tak się zastanawiam od czego się tak narobiło dodam że obecnie sinik jakby się doszczelnił po 6letnim postoju, przestał kopcić na zimnym (z obu tłumików) i brać olej, obecnie ~200ml na 1000 (a było ponad 0,5L), na lewym cylindrze się świeca się wypaliła z nagaru do normalnej a na prawym garze właśnie jedna połowa nie ma ochoty Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 nie bój zaby , szybko wróci do normy , tylko pojeździć troche trza :P Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 spotkał się ktoś z takim przypadkiem gdzie połowa elektrody była okopcona a druga normalna ?tak się zastanawiam od czego się tak narobiło dodam że obecnie sinik jakby się doszczelnił po 6letnim postoju, przestał kopcić na zimnym (z obu tłumików) i brać olej, obecnie ~200ml na 1000 (a było ponad 0,5L), na lewym cylindrze się świeca się wypaliła z nagaru do normalnej a na prawym garze właśnie jedna połowa nie ma ochoty zamień te świece miejscami i przegoń go porządnie a potem sprawdź ponownie Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr R1 Opublikowano 30 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Podepnę się pod temat. Założyłem w moto ostatnio nowe świece, zrobiłem ok. 50 km. Wydaje mi się, że zwłaszcza pierwsza świeca jest ciut przegrzana (izolator praktycznie biały). Co sądzicie? cylinder 1 cylinder 2Rozgrzej silnik, wkręć go na obroty podczas jazdy i hamuj silnikiem, jeżeli nie strzela w wydech to nic nie ruszaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi