KARDAN-IN Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 ... o tłok i w ogóle. Silnik ten jest jak najbardziej do naprawienia, ale we właściwy sposób. Proponuję dodatkowo rozebrać silnik do ostatniej śrubki i dokładnie posprawdzać/pomierzyć wszystkie części, następnie dokładnie umyć/wyczyścić silnik/części/kartery z wszelkich zanieczyszczeń resztek opiłków/odłamków po poprzednich" wybuchach", i kupić sprawne lub nowe potrzebne części. Tak przygotowany/sprawdzony/złożony silnik zagwarantuje długą bezawaryjną pracę. Oczywiście o ile to wszystko wykona ogarnięty mechanik, który zna i dostosuje się do zaleceń związanych z prawidłową obsługą i naprawą silnika/silników. . Co do całości wątku tego tematu- normalnie brak słów... najpierw jedna wtopa, potem druga, a teraz jeszcze ten spawany tłok.... "czymajcie" ludzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 nawet jeśli to będzie jezdzic to strach będzie odkrecic manetę, ten silnik kręci ponad 10 000obr (wiecej niż 2T ) i jest maksymalnie wysilony, pytanie jeszcze kto i czym to spawał...ja bym chyba na Twoim miejscu rozejrzal się za jakimś starym 2T, wyremontowal piec i przełożył do yamahy, bo te małe wyczynowe 4T w pewnym momencie są zupelnie nieoplacalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 nie sprzedaje wiec spokojnie. Obstawiam że sprzedasz szybciej niż myślisz, tylko na części. Z tym że pewnie się o tym nie dowiemy bo będzie Ci głupio się przyznać. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lidkus Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Nie mogę się doczekać aż ten silnik po jednej rundce wyjebie w kosmos po raz 10' ty. Dlaczego jeszcze nikt nie zamknął tego tematu to jest kpina jakaś.... Dzięki takim burakom jedziesz kupujesz wyczyna no chodzi nie puka nie stuka ma pizde ale tylko na 3mth Co za kraj...Ja pie**ole... Cytuj Warsztat motocyklowy na warmii i mazurach zapraszamy http://www.facebook.com/fast2fix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Chodzi Wam wszystkim o pospawany tłok? Chodzi o zasadę,którą złamałeś. Mam nadzieje,że jesteś dobrze odziany jak jeździsz na moto,bo jesteś pretendentem do efektownego szlifa jak Ci koło zblokuje rozrywający się silnik Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 ciekawe co jeszcze można wymyślić podczas reanimacji trupa? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekV Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 łańcuszek rozrządu zakuwany na papniaki???rysy na nicasilu ręcznie szlifowane papierem ściernym... zaspawane zębatki na wałkach w silniku bo ktoś zgubił zabezpieczenie..druty zamiast bezpieczników...i jeszcze dużo ciekawych rzeczy się naoglądałem..... :biggrin:Kreatywność polaków nie zna granicczasem kupując moto strach jest go odpalić a co dopiero nim jechać :excl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek88 Opublikowano 29 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Witam. Nie miałem zamiaru tego robić ale postanowiłem odświeżyć temat przede wszystkim ku przestrodze dla innych aby nie wpadli w takie same gó*no jak ja. Po tych wszystkich cudownych remontach a co za tym idzie wypatroszenia sie z kasy kolej na kolejne ciekawe doznania. Po bardzo krotkim czasie (nie wiem dokladnie bo nie liczylem) ale byla to kwestia max kilku mth lece sobie po lesnej autostradzie a tu nagle j*b ;] tylne kolo zablokowane jakims cudem slalomen udalo mi sie wyladowac na kole. Staje, na silniku widac odlamki z cylindra. Korba wbita w scianke lewego kartera. Nie chce mi sie juz dokladnie tego opisywac bo jestem totalnie wk*rwiony w kazdym badz razie tym razem juz definitywnie po silniku i daje sobie z tym spokoj. Po rozebraniu okazalo sie ze chociaz glowica w calosci. Rozebralem tylko gore wiec z tego co udalo mi sie narazie wywnioskowac to cylinder tlok i korbowod umarł. Nie jezbieralem dolu ale tam tez napewno nie jest ciekawie. Pozdrawiam wszystkich i szczerze nie zycze nikomu takich problemow. Duzo stracilem, ale tez duzo sie przy tym nauczylem. Hej!I NIE POTRZEBUJE TEKSTOW TYPU - A NIEMOWILEM ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Co do oleju.... przypuszczam, ze to byla tylko dolewka tzn? jednak rzeźba :banghead: Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 spawany tłok.....olej za 35zł......jacierpiedole...... to jakiś kabaret Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herdi Opublikowano 30 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 jest takie powiedzenie "Człowiek uczy się na błędach, ale .... najlepiej na cudzych", jak widać niektórzy stosują je za wszelką cenę tylko do przecinka :biggrin: Cytuj -------------------Pozdro HerdiŚrubkomistrz w serwisie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek88 Opublikowano 30 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Cały motor ze wszystkim co mam do wzięcia w całości za 5 tysiaków. Nie mam czasu na sprzedaż w częściach. Mogę również rozważyć jakąś zamianę. Propozycje na priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 30 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Poka forty jak wyglądają części silnika :) Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 30 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Fajnie się teraz czyta cały temat od początku :) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek88 Opublikowano 30 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Poka forty jak wyglądają części silnika :)bede w PL za kilka dni to sie tym zajme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi