LORD VADER Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 No jak narazie to jest właśnie najlepszy sosób na prototypy - miec możliwość szybkiej edycji i powtórki . Wyobraź sobie wielokrotne zawracanie dupy tokarzowi .Do wielkoserynjej obróbki zamawia się specjalizowane narzędzia bo wtedy CNC za wolne. Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Mnie uczono dokładnie inaczej, produkcja seryjna to CNC, prototyp to tokarz. Gdyż właśnie tokarz jest dużo szybszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Zalezy co robisz , jak element osiowy to CNC bedzie wolniejsze od specjalnego frezu , jak coś skomplikowanego to pewno jakieś szybke CNC .Wueska znajazł byś tamce jakieś gaźniki a nie pierdolimy o obrabiarkach. Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 na allegro sa za 90zł... nawet szukać bardzo nie trzeba jeszcze pewnie gość by pewnie za 100zł z linkami wysłał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubagsx Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Mnie uczono dokładnie inaczej, produkcja seryjna to CNC, prototyp to tokarz. Gdyż właśnie tokarz jest dużo szybszy.Dokładnie! Cytuj freude am fahren Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 na allegro sa za 90zł... nawet szukać bardzo nie trzeba jeszcze pewnie gość by pewnie za 100zł z linkami wysłał.20 funciaków , problem uważam za rozwiązany . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Dokładnie, remont starych jest nie opłacalny o czym pisałem wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Tez tak uwazam, Tamka wzielas sie za swoj pierwszy motocykl do uruchomiena, chcesz to zrobic bez kosztow, to tez nie do konca tedy droga, i tak bedziesz miala duza satysfakcje z tego, ze go uruchomilas wiec moze warto pare funtow na to czy na tamto wylozyc... Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tamka Opublikowano 14 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 (edytowane) 20 funciaków , problem uważam za rozwiązany . Taaa, rozwiązany. Ciekawe ile za paczkę do UK policzy, o ile cokolwiek wyśle, bo z allegro cos kupować to tak jak pieniądze zgubić :)A mogę prosić o link? Bo wam to się moje problemy bardzo łatwo rozwiązują. A poza tym wyjaśnijcie mi coś, proszę? Dlaczego maniakalnie piszecie że tego nie warto, tamto nieopłacalne itd... A najlepszą metodę na problem z mojego punktu siedzenia macie totalnie gdzieś i przekonujecie mnie o konieczności wydatków, czekania itd.... Kiedy mogłabym mieć te choke już dzisiaj, gdyby Miecio miał rozmiar. I właściwie mało mnie obchodzi czy zrobiłby to na tokarce, cnc małej czy może wypalił laserem :) W każdym razie wybrałby sam najodpowiedniejszą metodę. Tez tak uwazam, Tamka wzielas sie za swoj pierwszy motocykl do uruchomiena, chcesz to zrobic bez kosztow, to tez nie do konca tedy droga, i tak bedziesz miala duza satysfakcje z tego, ze go uruchomilas wiec moze warto pare funtow na to czy na tamto wylozyc... Właściwie to nie pierwszy, bo z SV też już miałam przejścia i chyba poważniejsze niż jakieś idiotyczne choke valve za które chcą kosmiczną kasę. Ps. właśnie usiłuję znaleźć to na allegro i na każdy sposób wpisania tych zaworków ssania ta witryna nie łapie o co chodzi.Ale w końcu zaczełam oglądac koronkową sukienkę :laugh: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=3036083945&ars_source=ars&ars_socket_id=16&ars_rule_id=87 Edytowane 14 Marca 2013 przez Tamka Cytuj Blackbird uległ zniszczeniu na skutek przejechania przez autobus. Ja trzymam się na śrubkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Czy dorabiać - a bedziesz piszczeć że ktoś ci chu*owe wymiary podał i po złozeniu piec nie bangla ? 26,6zł netto rejestrowany LPE do 1kg do UK . Włąśnie szukam gaźników Tamka , a że tak sie zapytam - czy szukałaś tych zaworków gdzieś przy motocyku :D Kiedys przekopałem cały warszat - znalazłem zaworki na końcu linek ssania przy sprzęcie . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 albo rodzinka wysle z szynka i innymi przysmakanmi na wielkanoc ;) Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 http://allegro.pl/honda-ntv650-gazniki-i3096711566.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tamka Opublikowano 14 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 (edytowane) Dziękuję :)Prawie na 100 % nie będzie zaworków, bo łatwiej wykręcić tą śrubę razem z nim niż odczepiać od linki :) Mam znalezione już dwa takie.Poza tym ja potrzebuję gaźnika do NTV 600 A nie, przepraszam. Widać nawet linki :) od nich Czy dorabiać - a bedziesz piszczeć że ktoś ci chu*owe wymiary podał i po złozeniu piec nie bangla ? 26,6zł netto rejestrowany LPE do 1kg do UK . Włąśnie szukam gaźników Tamka , a że tak sie zapytam - czy szukałaś tych zaworków gdzieś przy motocyku :DKiedys przekopałem cały warszat - znalazłem zaworki na końcu linek ssania przy sprzęcie . Chyba masz mnie za idiotkę Edytowane 14 Marca 2013 przez Tamka Cytuj Blackbird uległ zniszczeniu na skutek przejechania przez autobus. Ja trzymam się na śrubkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Chyba ty nie załapałaś o czym mowa. W ferworze walki niektórzy kładą części na motocyklu i potem szukasz po warsztacie to co jest przed nosem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Chyba masz mnie za idiotkęEchh... :rolleyes: Całe szczęście siebie nie nazwałbym idiotą , nawet po cudownym odnalezieniu brakujących części w najbardziej oczywistym miejscu.Baj. Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi