skowronp Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Czy moglibyście mi poradzić który rolgaz wybrać na pojeżdzawki torowe? Pacjent cbr 600 rr 2007, standardowo krzywka ma 70 stopni i chcę ją skrucić (czasami wymaga repozycjonowania dłoni). Robby Moto z krzywkami 55, 57, 62, 68. 600PLN z linkamiDomino XM2 z krzywkami 53, 55, 60. 330 bez linek, 600PLN z linkami Który polecacie? Czy konieczna jest wymiana linek? Szukam też dobrych klocków do upalania (karbonowe?). dzięki za podpowiedź.Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niesmiertelny Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Ja w swoich motocyklach korzystalem z Robby Moto ,bardzo dobrze wykonane i swietnie sie spisywal.Linki niestety trzeba wymieniac bo caly mechanizm rolgazu jest inny i ma inne mocowania ,plus jest taki ze gdy juz raz kupimy to przy przekladaniu do innego motocykla dokupujemy tylko same linki i wszystko dziala jak nalezy. Odnosnie klockow ta czesto jest tak ze oryginalne klocki w wiekszosci przypadkow bardzo dobrze sie spisuja minus jest taki ze sa zajebiscie drogie a wytrzymuja niewiele wiecej niz carbonowe.Trzeba pamietac tylko ze zarowno w przypadku carbonowych jak i oryginalnych gdy zostaje ich juz malo to spada tez efektywnosc hamowania .Spadek skutecznosci hamowania moze byc slabo wyczuwalny bo postepuje to powoli i caly czas przyzwyczajamy sie do ich spadajacej skutecznosci w hamowaniu ,najbardziej czuc to dopiero wtedy gdy na przyklad wtrakcie treningu zmienimy klocki z uzytych na nowe ,mozna sie wtedy zdziwic :) bo hamujac tak samo zatrzymamy sie duzo szybciej :)Ja korzystam z carbonow cz to Lucasy czy SBS i jest ok ,trzeba tylko pamietac ze przez pare hamowan trzeba je rozgrzac zeby nie przepalowac jakiegos zakretu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Bierz active evohttp://japan.webike.net/products/20939887.htmlze średnicą 54mm. Inne szybko okażą się jednak za długie.Ewentualnie po taniości można zaadaptować z nowszych beemek 1000rr rolgaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skowronp Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Dzięki za szybkie info! Nie pozostaje nic innego jak zamówić wszystko pod serwis przedsezonowy ... To jeszcze dopytam trochę z innej beczki. Mam obdarte owiewki i nie bardzo kalkuluje mi się wymiana na torowe, ale chciałbym pozbyć się świateł etc. Macie jakieś patenty na wypełnienie otworów po lampach (coś poza silver tapem ;) )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Na stałe czy nie? Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skowronp Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Na stałe rozumiane jako z mozliwością powrotu do oryginału za rok czy dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Są specjalne osłony reflektorów, z tym że w Polsce nie widziałem. Szukaj na brytyjskim Ebayu pod hasłem headlight protector. Normalnie to się przykleja do reflektorów za pomocą rzepów, ale myślę że można też jakoś przymocować do owiewki, chociażby za pomocą taśmy, przynajmniej nie będzie się odkształcać pod naporem wiatru. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamel-JG Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Ja rolgaz w Gixie mam od Domino, ale przyznam, że na największej krzywce spodziewałem się większej różnicy w stosunku do serii. Klocki używam SBS RS i na tor moim zdaniem idealne. Cytuj Acticam Motocykle Jelenia Góra -> www.acticam.com.pl Komar 2352 -> S51 Enduro -> MBX80 -> AY50WR -> Mito125 -> GPZ600R -> RF600R -> ZX-12R -> GS500E + FZR600 + VTR 1000 SP-1, GSX-R600K3 Track, Versys 650 Ninja 300 + RS125 Track Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszKoo Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Jaki olej lejecie do przednich lag?W manualu jest ohlins r&t 43, ale to ciężko dostępny produkt. Warto za tego ohlinsa płacić 150 zł za 1 litr czy jest coś tańszego równie dobrego? Cytuj Strony internetowe i aplikacje www: www.seeyou.net.plAutomatyzacja produkcji, kartoniarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaszek34 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Nie ma gotowego odpowiednika tego oleju tzn o takiej lepkości. Trzeba zmieszać w odpowiednich proporcjach różne gęstości aby osiągnąć. U siebie mam już gotowce tego leju w cenie 35zł za 0,5l. Cytuj LTD34 SUSPENSION WORKSHOP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Łukasz - przy mieszaniu olejów podgrzewasz je, by się dobrze zmieszały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koroviov Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 żeby się przegryzły hehe Cytuj "Leję na fałki i śmierdzące cwajtakty" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszKoo Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Jak wstukałem na stronie silkolene wyszło mi, że ich dedykowany zamiast tego ohlinsa to SILKOLENE PRO RSF 2,5WT .Jak to się ma? Cytuj Strony internetowe i aplikacje www: www.seeyou.net.plAutomatyzacja produkcji, kartoniarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamel-JG Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Bardzo dobra oferta. Ja już niestety zrobiłem sobie prezent urodzinowy w styczniu u Leguta ;) Co do olejów: właśnie wiozę swoje oba Olki do PTMu na serwis i nie ma opcji na kompromisy. Olej olkowy, to olej olkowy. To tak jakby smażyć frytki na smalcu, albo we fryturze ;) A propo: taka zamiana, że PTM to teraz Fastfoward. Ktoś wie wtf? Cytuj Acticam Motocykle Jelenia Góra -> www.acticam.com.pl Komar 2352 -> S51 Enduro -> MBX80 -> AY50WR -> Mito125 -> GPZ600R -> RF600R -> ZX-12R -> GS500E + FZR600 + VTR 1000 SP-1, GSX-R600K3 Track, Versys 650 Ninja 300 + RS125 Track Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamel-JG Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Prośba o pomoc: Zakupiłem laptimer GPT RTI2001 z bazą GPT PO52. Niby wszystko konfiguruję zgodnie z instrukcją, ale lapek nie nabija okrążeń, tak jakby nie widział bazy. Czy ktoś podpowie łopatologicznie jak się go konfiguruje? Dzięki. Cytuj Acticam Motocykle Jelenia Góra -> www.acticam.com.pl Komar 2352 -> S51 Enduro -> MBX80 -> AY50WR -> Mito125 -> GPZ600R -> RF600R -> ZX-12R -> GS500E + FZR600 + VTR 1000 SP-1, GSX-R600K3 Track, Versys 650 Ninja 300 + RS125 Track Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi