Tomek Kulik Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Ja się zastanawiam, co będzie z warsztatami dla instruktorów? Jak na razie, u nas nie ma ośrodka spełniającego dodatkowe wymagania... Kto poprowadzi zajęcia z nami? Jakiś leszczyk, który ledwo wykonał ósemkę na egzaminie i dali mu kategorię A? Proponuję umówić się całą paczką instruktorów z forum na jedne warsztaty, odbębnić je niszcząc wiarę w siebie leszczyka (chyba, że trafi się fajny prowadzący), a potem napisać o tym do mediów :) Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 (edytowane) Dobrą kwestię Tomaszu poruszyłeś.Zastanawiałem się nad tą kwestią gdy ratownicy musieli wyruszyć w góry po uczestników szkolenia z survivalu.Media trąbiły, kto to prowadzi i w jaki sposób. Ja się zastanawiałem, dlaczego nie trąbi się kto szkoli i jak. No, ale kogo będzie interesować szkolenie motocyklowe - totalnie niszowa branża. (Survival z resztą też chyba taką branżą jest).Tomku moje starostwo twierdzi, że warsztaty powinniśmy ukończyć w roku 2014 dopiero. Ten rok zwolniony. Aha. Głośno było o instruktorze nakręconym podczas szkolenia na ciężkie kategorie, który uczył "walcie w osobówkę, ona jest poniżej waszych nóg". Matoł stracił pracę. Edytowane 9 Kwietnia 2013 przez Vatzeque Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Co do szkolenia w Bieszczadach, to prowadził je amator. Na całe szczęście zgłosili zawczasu, że sytuacja się załamuje - kto zgłosił? Uczestnicy szkolenia... Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar06 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Ekhem...egzamin w PORDzie na litrze, 150 koni, 3,6 s do setki :)http://egzaminy.pord.pl/pojazdy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelocik Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Mam takie pytanie do Was: Czy pracujecie w szkole nauki jazdy na swoich motocyklach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukimaster Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Ekhem...egzamin w PORDzie na litrze, 150 koni, 3,6 s do setki :)http://egzaminy.pord.pl/pojazdy.htmlTo będzie petarda z tą FZ 1 :DZa to na A2 jak miło - CBF ka 500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Mam takie pytanie do Was: Czy pracujecie w szkole nauki jazdy na swoich motocyklach ?część instruktorów/szkół realizuje szkolenie praktyczne zasiadając na miejscu pasażeraw moim przypadku tylko na początku "kariery" używałem do szkolenia swojego motocykla, w większości jednak korzystałem z motocykla szkoły Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuutek Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Ktoś tu chyba przegial, gdyby S1000RR było tańsze to może nadawało by się w sam raz na motocykl egzaminacyjny ;-) Chciałbym zobaczyć parę egzaminów na tym FZ1. Cytuj ..., bo Kawasaki musi być zielone, czyli ZX10R II gen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelocik Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 część instruktorów/szkół realizuje szkolenie praktyczne zasiadając na miejscu pasażeraw moim przypadku tylko na początku "kariery" używałem do szkolenia swojego motocykla, w większości jednak korzystałem z motocykla szkoły Ja też realizuję w ten sposób szkolenie w ruchu drogowym. Zasiadam z kursantem i jedziemy :) Właściciel szkoły, w której trochę dorabiam po godzinach chce , żebym jeżdził swoim motocyklem ( zakupiłem ER6) - Kapiatalne toczydełko/I chciałem się wywiedzieć, czego można się spodziewac po takim układzie ? Czy posiadacie dodatkowe ubezpieczenia komunikacyne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Właściciel szkoły, chce , żebym jeżdził swoim motocyklemI chciałem się wywiedzieć, czego można się spodziewac po takim układzie ? Czy posiadacie dodatkowe ubezpieczenia komunikacyne ? Szybszego zniszczenia swojego motocykla ( nie mam tu na mysli konkretnego szlifu, ale m/i elemanty skrzyni biegow poprzez silne wbijanie biegow ) Z ubezpieczeniem to musisz sie dowiedziec w swoim TU. :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arnoldo Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Myślę, że chodziło raczej o układ szkolenia w ruchu drogowym. Jazda na swoim motocyklu za kursantem. U nas w Gdańsku zwyczajna rzecz. Chociaż częściej instruktor jedzie za kursantem samochodem, to zdarza się też instruktor na drugim motocyklu.FZ 1 ma minimalną moc 40 kW więc przepisom stało się za dość. Wszystko zgodnie z ustawą :clap: :banghead: Cytuj Dzieci należy trzymać z dala od internetu. Od dzieci internet głupieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gold wing Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Ja też realizuję w ten sposób szkolenie w ruchu drogowym. Zasiadam z kursantem i jedziemy :) Właściciel szkoły, w której trochę dorabiam po godzinach chce , żebym jeżdził swoim motocyklem ( zakupiłem ER6) - Kapiatalne toczydełko/I chciałem się wywiedzieć, czego można się spodziewac po takim układzie ? Czy posiadacie dodatkowe ubezpieczenia komunikacyne ?Ubezpieczenie obowiazkowe OC, radzilbym rowniez wykupic AC i NW. Majac "L" w dowodzie rejestracyjnym jest podwyzszona skladka w zaleznosci od TU. Cytuj Niczego w życiu nie należy się bać,Należy to tylko zrozumieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hikor Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Ubezpieczenie obowiazkowe OC, radzilbym rowniez wykupic AC i NW. Majac "L" w dowodzie rejestracyjnym jest podwyzszona skladka w zaleznosci od TU.Ale jeżdżąc za kursantem nie trzeba mieć "L" w dowodzie rej.Kiedyś rozważałem jeżdżenie swoim sprzętem ale dałem sobie siana ze względu na rozliczanie kosztów. Prędzej czy później właściciel OSK zakwestionuje kilometrówkę i problem się pojawi zupełnie niepotrzebny. Do tego dojdą jeszcze koszty amortyzacji sprzętu. Który właściciel zgodzi się na dodatkowe 18 gr/km? (tyle chyba jest z urzędu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gold wing Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Ale jeżdżąc za kursantem nie trzeba mieć "L" w dowodzie rej.Kiedyś rozważałem jeżdżenie swoim sprzętem ale dałem sobie siana ze względu na rozliczanie kosztów. Prędzej czy później właściciel OSK zakwestionuje kilometrówkę i problem się pojawi zupełnie niepotrzebny. Do tego dojdą jeszcze koszty amortyzacji sprzętu. Który właściciel zgodzi się na dodatkowe 18 gr/km? (tyle chyba jest z urzędu).Masz rację, jeśli jedziesz za kursantem nie musisz mieć "L" wbitej w dowód rej. Z km to różnie bywa, i różnie to jest rozliczane. Z praktyki wiem, że w niektórych OSK mają ustalony limit km na godz. i jeśli go przekroczysz to za nadwyżkę nie masz płacone. Idealnym dla mnie rozwiązaniem jest stawka godzinowa np. jadę z kursantem jako plecak mam xx a gdy wykorzystuję swój motocykl to mam yx. To jest kwestia dogadania się. Cytuj Niczego w życiu nie należy się bać,Należy to tylko zrozumieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelocik Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Ach te wasze rady i porady, żeby to jeszcze było na temat... ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi