Vatzeque Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Tak jak widać na zdjęciach, jest mocowanie zakitowane na sztukę i przecieka.Czy to można trwale i dobrze naprawić (spaw, lut) czy też wymieniać korpus?Na zdjęciach korpus bez usterki oraz uszkodzony. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Odlew wykonany ze stopu Znal jest niemożliwy do naprawy u pozostaje jedynie szukanie innej baterii gaźników nawet niekompletnej np. bez membran z przepustnicami. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Gaźniki to nie alu, to szajsmetal, ciężko będzie to spawać. Klejenie to buractwo i prędzej czy później puści. Jedyna rozsądna operacja to wymiana na inny. Zależy w jakim stylu chcesz to zrobić i za jaką kwotę. Właściwa droga to wymiana, pozostałe to kowalstwo. Bateria gaźników do Horneta/CBF nie kosztuje majątku. Dolicz do tego czyszczenie, montaż i regulacje, chyba że sam lubisz taką zabawę to spoko. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 27 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Faktycznie. Jak się przyjrzeć to widać pod poxipolem pory jakby od lutowania cycuś...Motocykl od handlarza. Ogólny stan bardzo ładny. Rocznik 2002, ale stoi to niezrobione.Gaźniki tanie, no ale koszt dodatkowy. Czy jeśli gaźniki niekompletne kupię można jety poprzekładać z uszkodzonego? Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonhart88 Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Od 2 lat jeżdżę ze sklejoną komorą pływakową. Kleiłem sam dwuskładnikowym klejem epoxydowym, nowych gaźników szukam cały czas.Przed każdą jazdą dotykam palecem odruchowo, żeby sprawdzić czy gaźnik jest suchy - także komfort psychiczny marny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 JB Weld i wszystko jasne.Tyle ze nie posmarkane po wierzchu tylko porzadnie sklejone.Oczywiscie dla wygladu wymienilbym korpus, a nie kleil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Kiedys mialem podobny problem. Nie pamietam czym to skleilem... albo czyms w stylu MetalBond http://autosiatki.pl/img/klej-metal-bond-big.jpg albo poxipolem dwuskladnikowym takim jak plastelina do uszczelniania peknietych rur hydraulicznych. Zdalo to egzamin - tylko w momencie klejenia trzeba dobrze wysuszyc z benzyny, odtluscic i odczekac az wyschnie calkowicie - najlepiej 24h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 najlepsza opcja to żywica epoksydowa, ale to i tak łatanie strupa pudrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Eeetam. Dwuskładnikowy klej DRAGON, coś a`la dawny Distal. Bena go nie rusza, temperatura też nie. W Harrym miałem kolanko dopływu paliwa dorobione i uszczelniłem/zamocowałem tym cudem, śmigał trzy lata. Dopiero niedawno się "wzruszył" za pomocą carb cleaner`a. Poprzekładać możesz części, dlatego Piotr Dudek napisał że niekompletnych szukać. Membrany to spora kwota i spora część wartości gaźników. Korpusy bez pokrywek i membran powinien być już w dobrej kwocie. Dysze i drobiazgi lepiej żeby były bo tam czasem są drobne różnice wprowadzane i może być ciężko potem. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 27 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Zastanawiam się czego powodem może być wyciek. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipolit Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 A czy na pewno benzyna ni wycieka przez śrubkę na pewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 29 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Tego nie wiem. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Jeśli było nierówno przyklejone i metalowy adapter czujnika robił naprężenie na tym naprawianym mocowaniu wtedy klej mógł się poddać. Dobrze sklejone nie powinno przeciekać, ale to i tak droga na skróty. Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipolit Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Znajdź kogoś kto spawa TIGiem jak się podejmie kontroluj czy cieknie jak tak nowy korpus i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 29 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Motocykl stoi u handlarza. Kolega kupi, gdy zrobią, ale chcę wszystko wiedzieć, bo jak nie wymienią gaźników to jest argument do targowania. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi