Grysza Opublikowano 19 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Dzięki. Ja już bez jazdy ledwo ciągnę, zwłaszcza że jeden sezon opuszczony :( Mój sposób na nierozstawanie się z moto to kilogramy past, czyścidełek, szmatek i innych pierdółek do czyszczenia i konserwacji i pucowanie, polerowanie i znów pucowanie i polerowanie i kombinowanie jak by ją jeszcze upiększyć:) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherman Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 A ja mam inną taktykę - "co z oczu, to z serca". Moto w garażu a ja zająłem się gromadzeniem funduszy i monitorowaniem pogody :) Cytuj https://www.facebook.com/sixsixisixracing/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danoek Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 a czy jest ktoś w stanie się wypowiedzieć na temat tego kasku ? LINK a tutaj jest link do testu tego kaskuLINK i innych dla zainteresowanych:LINK INNE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Na pewno w ciągu ostatnich 3 miesięcy była mowa o tym modelu, więc znajdziesz to bez problemu. Opinie były pochlebne (a zwłaszcza z powodu wyprzedaży w IM :)). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinrednose Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 To że im kask droższy tym bezpieczniejszy nie jest do końca prawdą.Decydujące będą materiały z jakich zostały wykonane i jakość produkcji.Jeśli chcesz kask z najwyższej półki bezpieczeństwa za rozsądną cenę polecam SHOEI XR-1100 (do jazdy ulicznej i sportowej). Koszt w Polsce 1900-2500 w zależnoścido malowania.Sam mam X-SPIRIT II, gdzie jego koszt to między 3100-3900 a wcale nie jest bardziej bezpieczny. Jest wykonany dokładnie z tych samych materiałów co XR-1100. Różni się systemem wentylacji, lepszą aerodynamiką i ma system wypinania boczków. W twoim przypadku przy X-SPIRIT II to w porównaniu z XR-1100 około 1000 zł wyrzucone w błoto. Jeśli chcesz bardziej turystyczny to polecam SHOEI QWEST. Również te same materiały i cenowo podobnie do XR-1100.Tym co nie leży SHOEI polecam Arai. Tu podobnie jak przy SHOEI nie polecam RX-7GP bo wyrzucisz niepotrzebnie kaskę. Polecam QUANTUM. Te same materiały co RX-7GP.X-SPIRIT II i RX-7GP typowo sportowe kaski.XR-1100 i QUANTUM na ulice i do sportu.To jest to co moge Ci polecić i sie nie zawiedziesz. Reszta to półśrodki.Jeśli nie obchodzi cie darmowy serwis i gwarancja w Polsce polecam zamówić kask z jakiegoś Angielskiego Sklepu internetowego.Ceny w Anglii około 30% taniej - przesyłka gratis.Zawdzięczamy to kosmicznym marżom naszych sklepów - zdzierców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Krawczyk Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Hej, Zaczynam swoją przygodę z motocyklami - w sobote mam pierwszą jazdę i chciałbym sobie kupić kask.Jak narazie rozważam: Caberg V2R- 5 gwiazdek - http://4bikes.pl/cab...v2r-p-2494.htmlCABERG V2 407 - 5 gwiazdek - http://4bikes.pl/cab...407-p-2498.htmlShark S600 - 4 gwiazdki - http://4bikes.pl/kas...ime-p-5907.htmlShark S700- 4 gwiazdki http://4bikes.pl/kas...ck-p-12615.htmlAGV K-3 - 4 gwiazdki, http://4bikes.pl/kas...-x1-p-9065.htmlNOLAN N63- 4 gwiazdki, http://sharp.direct....ings/nolan-n63/ Najardzie w sumie zależy mi na bezpieczeństwie, więc te 5 gwazdkowe byłyby chyba najlapsze, ale nie znam się. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Przeczytaj od początku temat, w którym piszemy teraz, i dodatkowo przejrzyj ten topic. Wyraża więcej niż tysiąc słów :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 S700 już całkiem fajnie się prezentuje na żywo, ewentualnie nolan n85 w tym przedziale.Pzdr Cytuj Simson SR 50 > Honda Transcity NX 125 > Honda XL 600 RM > Honda CBR 1000f SC 25 > Suzuki GSX-R 750 K1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Krawczyk Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 A te Cabergi? mają po 5 gwiazdek - wiem że te testy nie są przeprowadzone idealnie, ale zawsze lepiej jak mają ich więcej, nie? do tego oba mają blendę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marvin_1986 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 "Dobry kask" to temat rzeka i tyle. Każdy poleci Ci coś innego. Ja osobiście jeździłem w Cabergu V2R i byłem bardzo zadowolony. Wyjmowana wyściólka, opuszczana blenda, szyba z antifogiem i fajne malowanie. Do tego cena poniżej 1000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Ale jest bardzo głośny i jeśli się nosi okulary to uszy bolą jak cholera. Poza tym spoko kask :). Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marvin_1986 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Od czego są zatyczki :) Okulary noszę i nie miałem większych problemów z jeżdżeniu w nich, gdyby miał zagłębienia na zauszniki to byłoby fajniej. Jedyne co mi przeszkadza w jeździe w pinglach, to to że brakuje w nich antifoga :biggrin: Szyba nie paruje, a okulary niestety tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Od czego są zatyczki :) Okulary noszę i nie miałem większych problemów z jeżdżeniu w nich, gdyby miał zagłębienia na zauszniki to byłoby fajniej. Jedyne co mi przeszkadza w jeździe w pinglach, to to że brakuje w nich antifoga :biggrin: Szyba nie paruje, a okulary niestety tak. W sumie racja, rozumiem Twój punkt widzenia. Też tak sobie tłumaczyłem wszelkie niedogodności dopóki nie spróbowałem Araia :) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 (edytowane) A jakiego masz Araia, że jest cichy?, Ja miałem chasera oraz quantum i powyżej 80km/h było słabo. A poniżej bardzo cicho. Edytowane 3 Sierpnia 2012 przez heniek128 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Krawczyk Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 a gdzie w ogóle można kaski Araia? i czy są jakieś w okolicach 500zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi