enduromaster Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Każdy exc od któregoś tam roku wychodzi z katalizatorem( podziękujmy tym peda... ekologom). Jak kupujesz kata nówke w salonie to dostajesz do łapy normalny wydech. 250 exc 2012 rok to już w ogóle przegięcie, z fabryki wychodzi na wydechu przypominającym wydech z setki(oczywiście w środku jest katalizator). mój był z 2000r z niemiec i dostałem 2 dyfuzorynajlepsza moc w papierach, 7 kW Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Stan mojego KTM nie jest zły buda koła wszystkie łożyska no i zawieszenie jest w git stanie bez żadnych luzów poprzedni właściciel naprawił to, jedyne rzeczy jakie muszę zrobić to ten wydech i tłok ewentualnie.Rama nie była kombinowana jedyne rzeczy spawane w tym motocyklu to ten cylinder i dyfuzor.reszta jest git jest to motocykl do odratowania będę mieć czas to go rozbiorę i zrobię wszystko jak należy żeby w wiosnę pojeździć ;) Cylinder zależy gdzie spawany, jak tylko na płaszczu wodnym z dala od ważniejszych miejsc jak np. okolice karterów albo przy tulei to teoretycznie może zostać. Do bani jak ktoś to zesmarkał jak dyfuzor, to może zwyczajnie nie wytrzymać i pęknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Jak nie macie co robić z wyciętymi katalizatorami z wydechów to ja je chętnie przygarnę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Spoko, nie znamy wartości platyny :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 (edytowane) Myślałem ze wiem absolutnie wszystko o KTM... Zabiliście mnie info o katalizatorze w EXC 2t :icon_eek: będę u chłopaków w salnie to dowiem sie w jakich rocznikach tak jest. Znam kilka osób co kupowały nowe maszyny 2t i nigdy nie dostawali drugiego dyfuzora. Z tym ze to było raczej w latach 98-03. To że każde nowe moto jest blokowane ze względów homologacji to wiem. Ale myślałem ze to tylko nakładka na filtr powietrza, wkładka do gaźnika i przytkany tłumik koncowy. Dziwie się że na allegro nie ma całej masy dyfuzorów z katalizatorami do sprzedania. Edytowane 31 Grudnia 2011 przez Gawron Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Sprawa wygląda tak że niektóre salony odrazu wywalają dyfuzory z katalizatorem i zakładają normalne, przy kupnie właściciel nawet nie wie że dyfuzor jest zmieniony, są też takie gdzie nic nie robią a dyfuzor dostajesz do łapy i musisz go sam zmienić. Mozesz też dostać motocykl gotowy odrazu do jazdy albo sam musisz go odblokować. Na dzień dzisiejszy nowy ktm 2t jest zdławiony na: wydechu katalizatorem, dyszami w gaźniku, zwężką filtra powietrza i blokadą na rolgazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Jaki interes ma salon w dawaniu dodatkowego dyfuzora ? I po co w ogóle blokować hardziaka o crossie nie wspominając ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Jaki interes ma salon w dawaniu dodatkowego dyfuzora ? I po co w ogóle blokować hardziaka o crossie nie wspominając ?Blokują żeby dostać homologacje. SX nie mają żadnych katalizatorów chyba bo nie mają homologacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Jaki interes ma salon w dawaniu dodatkowego dyfuzora ? I po co w ogóle blokować hardziaka o crossie nie wspominając ?Dlatego większość salonów sama zmienia gruchy, a co robią z tymi z katalizatorami to nie wiem. Sx-y nie wychodzą z katalizatorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Dlatego większość salonów sama zmienia gruchy, a co robią z tymi z katalizatorami to nie wiem. Sx-y nie wychodzą z katalizatorem.Jakiś muszą mieć w tym interes :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Wybaczcie mi nie wiedzę, zwyczajnie nie potrafię zapamiętać, że EXC to hard a SX cross :)W SX'ie z góry zakładam, że nikt by się nie szczypał z ekoludkami.Za to restrykcje dla EXC już na prawdę zaczynają być śmieszne. Na miejscu producenta sprzedawałbym towar z prostą rurą i katalizatorem a dyfuzor jako gratisowy powerpart, bo jaki ma sens komora rezo z gęstą siatką w środku.Inni producenci to chyba całkiem olali sprawę, bo KDX i CRM to już chyba ze 4 lata nie ma.BTW Major, rozpruwają je. Wnętrze sprzedają a reszta idzie do ludzi jako odblokowany wydech :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Miej też na uwadze że homologacja to nie tylko emisja spalin, to też decybele :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsumoto Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 myślę ze temat homologacji najmniej martwi autora :icon_twisted: Cytuj Mika Ahola1974 - 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 ale dalej dotyczy mocy może mieć asfaltową gruchę dlatego bida z mocą.ale dopiero wyjdzie po sprawdzeniu cylindra Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsumoto Opublikowano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 doszukujecie się najmniej prawdopodobnej przyczyny malej mocy... Cytuj Mika Ahola1974 - 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi