koroviov Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Uwielbiam takie dyskusje. Pamiętacie może taki komiks "joe bar" drukowany w odcinkach na ostatniej stronie jednago z pism motocyklowych gdzieś tak około 2000 roku? W jednej ze scen było tak. Do baru wchodzi motocyklista i z przerażeniem w głosie mówi "mówie wam, jest cholernie ślisko!" Na to inny motocyklista mruczy pod nosem nad szklanką czegoś: "ślisko, ślisko. Ślisko to jest tylko w Twojej wyobraźni. Na śliskiej nawierzchni liczy się styl! Jak się umie jeździć niczym się nie ryzykuje." Tak postawiona sprawa wywołuje oczywiście licytacje wypisz wymaluj jak z tego wątku, która kończy się stwierdzeniem: "Zaraz Ci pokażę! I styl i klasę!" Wychodzą ubierając kaski i rękawice. Przez klika obrazków nic się nie dzieje (akcja w barze) Na koniec otwierają się drzwi, do środka wchodzą ci sami dwaj. W bardzo zużtych strojach. Jeden z nich (w jednym bucie) mówi: "O Jezu. I kurtka i spodnie.Bardzo życiowa historia. A przytoczyłem ją ponieważ z niecierpliwością czekam, aż ktoś rzuci rękawice, a inni ją podejmą i zacznie się udowadnianie na torze swoich racji oraz pokazywanie "stylu i klasy". W sumie życie weryfikuje wszystko. A czas okrążenia jest najbardziej miarodajny. Cytuj "Leję na fałki i śmierdzące cwajtakty" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tiger666 Opublikowano 15 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 kazdy pisze o szybkim pokonaniu zakretu, kiedy tu chodzi o zwykłą miejską dżungle ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 kazdy pisze o szybkim pokonaniu zakretu, kiedy tu chodzi o zwykłą miejską dżungle ;pNo i co Ty masz biedaku zrobic, nie wiadomo jak jezdzic :D Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rinas Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Miałem się jeszcze rozpisać ale już mi sie nie chce Cytuj ...to nie motur, LECZ TWA BANIA ...WYMAGA... tuningowania!https://www.facebook.com/pawel.rinas.przybylski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Nie no, piszcie piszcie, dopiero 7 stron :biggrin: Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rinas Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Nie no, piszcie piszcie, dopiero 7 stron :biggrin: AŻ siedem :) co było pierwsze - kura czy jajko ? albo - kaczka czy jajko ? bo one chyba też się z jajek wywodzą ? Cytuj ...to nie motur, LECZ TWA BANIA ...WYMAGA... tuningowania!https://www.facebook.com/pawel.rinas.przybylski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Pierwsza byla skolioza :laugh: Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 (edytowane) No i co Ty masz biedaku zrobic, nie wiadomo jak jezdzic :D No właśnie, same problemy :icon_mrgreen: kazdy pisze o szybkim pokonaniu zakretu, kiedy tu chodzi o zwykłą miejską dżungle ;p Eee, nie przesadzaj, jeszcze drzewa u nas na ulicach nie rosną :icon_mrgreen: Edytowane 15 Września 2011 przez piórko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Śmiać mi się chce jak widzę gościa co leci razem ze mną z 35km (ostatnio za takim jechałem z Katowic-nowy dziks plus pełen lans gwiazda i arai) po drodze na której mamy dosłownie 2/3 lekkie łuki nawet nie zakręty a ten wali cały czas ze śródstopiem na podnóżku :icon_biggrin: pewnie był na doszkalaniu u mega super instruktora, jeździ od wczoraj ale jest najlepszy... a jak odwiedzi jeszcze z raz Radom to już będzie miszcz :banghead: Znam ludzi co całą drogę będę z nimi leciał i stopy będą mieli na kaczke-są wyluzowani... jedziemy turystycznie. Jedziemy polatać na winkle to od razu dupa w tył razem ze stopą i ogień... Ludzie latają po naście lat na motocyklach i nie spuszczają się nad tym tak jak wy tutaj... Trzeba dostosować pozycje do warunków. I jeszcze jedno... Bo temat już widze poruszany jest na wielu innych forach/w realu również... Zauważyłem że za opcją cały czas na maxa poprawną są ludzie co na moto od niedługiego czasu siedzą, coś jak z używaniem słowa "motor" :biggrin: świeżak od razu cię poprawi że "motocykl" doświadczony oleje... Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 jak dobrze ze ja nie z łódzkiego, u mnie zakretów od zatrzesienia i nie musze sie kaczką dostosowywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theodor. Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 (edytowane) I jeszcze jedno... Bo temat już widze poruszany jest na wielu innych forach/w realu również... Zauważyłem że za opcją cały czas na maxa poprawną są ludzie co na moto od niedługiego czasu siedzą, coś jak z używaniem słowa "motor" :biggrin: świeżak od razu cię poprawi że "motocykl" doświadczony oleje...Bardzo ciekawa sprawa. Widocznie swiezakiem jestem mimo 18 lat jazdy motocyklowej. Bo raz że zwaracam uwagę na poprawnę technikę jazdy, a dwa że na słowo "motor" dostaję piany. :D Tak naprawdę mam w doopie czy ktoś jeździ dobrze czy nie. Wyrażam swoje zdanie poparte najlepszą wiedzą jaką posiadam, a co kto z tym zrobi to już nie moja sprawa. Jak ktoś chce kaleczyć to niech to robi. Edytowane 15 Września 2011 przez theodor. Cytuj http://ducatisti.pl/ PORTAL POŚWIĘCONY MARCE DUCATIhttp://motomaniax.pl/ jedyny 100% serwis ducati w warszawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tiger666 Opublikowano 15 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 (edytowane) piórko, dżungla w sensie, że różne małpy po drodze jeżdżą, a ja biedny musze dostosować technike do warunków, stąd moje być może głupie pytania, ale moge usprawiedliwić sie tym, że długo na motocyklu nie jeżdże... :icon_razz: Edytowane 15 Września 2011 przez tiger666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Śmiać mi się chce jak widzę gościa co leci razem ze mną z 35km (ostatnio za takim jechałem z Katowic-nowy dziks plus pełen lans gwiazda i arai) po drodze na której mamy dosłownie 2/3 lekkie łuki nawet nie zakręty a ten wali cały czas ze śródstopiem na podnóżku :icon_biggrin: pewnie był na doszkalaniu u mega super instruktora, jeździ od wczoraj ale jest najlepszy... a jak odwiedzi jeszcze z raz Radom to już będzie miszcz :banghead: Znam ludzi co całą drogę będę z nimi leciał i stopy będą mieli na kaczke-są wyluzowani... jedziemy turystycznie. Jedziemy polatać na winkle to od razu dupa w tył razem ze stopą i ogień... Ludzie latają po naście lat na motocyklach i nie spuszczają się nad tym tak jak wy tutaj... Trzeba dostosować pozycje do warunków. I jeszcze jedno... Bo temat już widze poruszany jest na wielu innych forach/w realu również... Zauważyłem że za opcją cały czas na maxa poprawną są ludzie co na moto od niedługiego czasu siedzą, coś jak z używaniem słowa "motor" :biggrin: świeżak od razu cię poprawi że "motocykl" doświadczony oleje... Gadasz bzdury - bez urazy. Nie jest tak, że jak się nauczyłeś siedzieć "prawidłowo technicznie", to jak jedziesz na luzie, to ci zwisa wszystko - z nogami włącznie. Tak się po prostu nie da. Bo to jest już nawyk. A w ogóle to, co Twoim zdaniem znaczy "na luzie, turystycznie"? Że co- podziwiasz widoczki i w nosie dłubiesz? No to gratuluję :biggrin: .Moim skromnym zdaniem - na motocyklu NIGDY nie możesz być na luzie. Ale widać jesteś Miszczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 piórko, dżungla w sensie, że różne małpy po drodze jeżdżą, a ja biedny musze dostosować technike do warunków, stąd moje być może głupie pytania, ale moge usprawiedliwić sie tym, że długo na motocyklu nie jeżdże... :icon_razz: Nie no, przecież wiem :biggrin: . Tak tylko - dla rozluźnienia momentami gęstniejącej atmosfery. A nie ma, jak wiesz głupich pytań. To już jest mądrość, że je zadajesz, bo to oznacza, że masz jakieś przemyślenia i wątpliwości. A to u nas rzadkość :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slusar_o2 Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 (edytowane) Tak naprawdę każdy powinien jeździć jak mu wygodnie. Pamiętacie foty Doohana czy Randiego Mamola'y? Przeczą wszystkim możliwym lekcją/tekstom/uwagom na temat jazdy sportowej, a to własnie oni są jednymi z lepszych kierowców na świecie. Dlatego fajnie jest się wymienić uwagami, ale każdy powinien umieć ocenić, które są z nich są przydatne dla niego, a które nie. Ja tam dużo wyciągnąłem z czytania takich tematów. Jeździło mi się fajnie, potem przeczytałem parę uwag, zastosowałem je u siebie i jeździ mi się jeszcze pewniej. Tak wiec może to jest kolejny temat z cyklu "pierdolenie o szopenie", ale takie też są potrzebne :) Tak samo jak byłem ostatnio w Terlicku na wyścigach, to wielu kierowców też jest wygiętych w paragraf. Profesjonalnych kierowców wyścigowych z licencją! Troy Corser jest kolejnym przykładem, osoby która nie do końca stosuje się do zaleceń instruktorów. A to właśnie na niego mówią Mr "Superpole". Bayliss to samo. Wiec moim zdaniem każdy powinien jechać tak, by czerpać z tego największą przyjemność, frajdę. Edytowane 15 Września 2011 przez slusar_o2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi