slajdolot Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 W moim przypadku ktoś przede mną miał ten problem i wspawał (lub wkleił) do miski nakrętkę. Co do utraty oleju podczas jazdy to naprawdę śliski temat, przez gapiostwo nie dokręciłem korka i jakież było moje zdziwienie podczas hamowania na skrzyżowaniu. Efekt do wymiany podnóżek, kierunek i manetka hamulca. Na szczęście jechałem sam i nie ucierpiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pancur Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Mam nadzieje że moje druciarstwo dotrzyma do kolejnej wymiany.Zerwanie zerwaniu nie równe.Ubytków nie ma,nie poci się nawet.Zaliczona już taka temperatura że i kontrolka zaświeciła /obstawa ślubna / Cytuj https://www.facebook.com/Motocykleradom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczekznso Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Dojechalem do pracy dzięki panowie narazie nie leci ale za długo na tym nie posmigam zamowilem helicoil i trzeba naprawić więc proszę znowu o pomoc jak by ktoś mi wyjaśnił krok po kroku jak do tego sie zabrać dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punx1125 Opublikowano 26 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 musisz przewiercic otwor ( no jak byla sruba M10 to wiertlem nr10, powinno byc 10.3 ale to aluminum to da rade), tym gwintownikiem do helicoila spokojnie robisz gwint , powinienes dostac taki wkretak z ruchomym zderzakiem, tym wkrecasz, zderzak ustawiasz tak zeby dociskal ten zwoj i to idealnie wchodzilo w ten gwint, zdzarza sie ze nie wejdzie i potem trzba dlubac zeby to wyciagnac, nie wkrecaj helikoila jak jest za dlugi, dotnij go na odpowiednia dlugosc od strony gdzie niema zagiecia . jak wkrecisz to zlam ten zagiety drucik , chyba tyle pozdro z Irlandii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilant Opublikowano 26 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 odkręć misę olejową, przewierć, przegwintuj i gotowe, jak nie masz takiej możliwości to w jakimś warsztacie myślę że by to zrobili może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 witam. mam zepsute gwinty w xt600 od przykręcania głowicy w cylindrze, jak to naprawić ? Helicoilą? Gdzie takowe dostanę?Wytrzymają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 gdziekolwiek,, skocz na allegro, jasne ze wytrzymaja,, sa zdecydowanie mocniejsze niz oryginalny gwint w aluminium... Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 czyli nagwintowwać zły gwint na m10 i on helicoil zredukuje mi gwint na m8? Dawać tą sprężynkę na kleju do gwintów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herdi Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 HeliCoil ma własne gwintowniki, wkładki nie pasują do std gwintowników. Cytuj -------------------Pozdro HerdiŚrubkomistrz w serwisie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 wlasne gwintowniki i odp rozmiar wiertel - wszystko w zestawie Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matitomasz Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 (edytowane) Witam! Posiadam hondę cm 185t. Niestety ma zerwany gwint świecy w obu cylindrach (R2) . Nidzie raczej cylindra nie znajdę :( ma ktoś jakieś pomysły co z tym zobić? A może będzie pasował jakiś inny cylinder? Pomocy ! Edytowane 25 Lipca 2014 przez matitomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Na Allegro masz cały silnik na części, zapytaj czy nie sprzeda cylindra :) http://allegro.pl/silnik-honda-cm-185-t-1979r-i4439807522.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matitomasz Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Dzięki , spytam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Używaj wyszukiwarki !!!Kilka tematów o tym.Polecam HeliCoil.Czytaj do góry i to przestudiuj.http://forum.motocyklistow.pl/index.php?app=core&module=search&do=search&fromMainBar=1 Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 za 350 to ja bym cały silnik wziął Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi