gossy Opublikowano 13 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2004 CzescCzeka mnie w tym tygodniu zmiana oleju w silniku, do tej pory jezdzilem na Mobilu polsyntetyku i slyszalem o nim niezbyt pochlebne opinie (ze rozlewany w Polsce, nizsza jakosc niz oryginalu itp).Jaki olej proponujecie ??? (mam silnik chlodzony powietrzem + chlodnica oleju, raczej srednioobrotowy, przebieg 44 tys km, sprzeglo mokre, silnik suchy bez wyciekow, zuzycie oleju 0,1 l na 1000 km)Dzieki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 13 Maja 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2004 Ja leję do bardzo podobnego silnika - 900 ccm, chłodzony powietrzem i olejem, sprzęgło suche, przebieg 20.000 km - Motul 5100 10W40, półsyntetyk. Litr - ok. 40 zł. Nie wiem czy jest dobry - u mnie działa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krookie Opublikowano 13 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2004 Dominiku. ja będę pierwszy raz zmieniał w swoim sprzęcie olej..co mam lać... nie wiem co było wcześniej, przebieg 20tys km, chłodzony cieczą.. Jesli mógłbyś mi cos doradzić będę wdzięczny. Pozd. KAmil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 13 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2004 Możesz śmiało zalać Motula 5100 10w40. Cena w Larssonie to około 35 zł, więc znośnie. Albo Castrol 10w40 - odtstnio bardzo popularny, wiele osób go stosuje, a cena podobna.Mówiłeś mi , że moto nie bierze oleju, więc będzie spoko. Jeśli okaże się, że łyka, można dać dobry mineralny. Pozdro, Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zomb Opublikowano 17 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2004 Witam No ja tez mam Motula w swojej,bardzo dobry olej,polecam choc niewiem w czym sie on rozni np od Arala czy Castrola,oprucz ceny oczywiscie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 17 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2004 35zł/liter to mało?Mobli 10W40 półsyntetyk motocyklowy (na pewno nie rozlewany w polsce) mam za 20zł/litr Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart600 Opublikowano 21 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2004 W Poznaniu w hurtowni TROPOIL w Przeźmierowie na ul. Rzemieślniczej mają MOBIL 10W40 EXTRA 4T za około 22pln/litrMOBIL 10W50 RACING 4T za 37pln/litr Sam nalałem Racing 4T i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Surowy Opublikowano 1 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2004 Możesz śmiało zalać Motula 5100 10w40. Cena w Larssonie to około 35 zł' date=' więc znośnie. Albo Castrol 10w40 - odtstnio bardzo popularny, wiele osób go stosuje, a cena podobna.Mówiłeś mi , że moto nie bierze oleju, więc będzie spoko. Jeśli okaże się, że łyka, można dać dobry mineralny. Pozdro, Pawel[/quote'] Mineralny PO syntetycznym? Chyba odwrotnie? A jak wypłukać silnik z pozostałości syntetycznego? pozdro,Surowy,ex gs500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sunshine Opublikowano 2 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2004 Chyba jednak dobrze. Mineralny po syntetycznym. Ja tez jezdze na Mobilu polsyntetyku 10W40 i niespecjalnie narzekam.Mam go po 100 zeta/4 litry a wymieniac trza co 6 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 2 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2004 Do Diversiony lałem Arala 10W40, a do Suzuki GSXR 750 W wlewałem Mobila 10W40. I jeden i drugi jest dobry i chyba wart swej ceny:)Mineralny olej owszem można wlać,ale to w ostateczności,do jakiegoś starego trupa który lubi posiłkować się znaczną ilością oleju:) Pozdrawiam:) Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 2 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2004 Ja ostatnio do swojej XJ 650 r82 włałem valvoline 10W40 syntetyk. Przedtem chodziła na castrol-u 20w40 minerał. Co prawda moto jest po znacznych wymianach, oj dużo bym musiał tu wymieniać. Moto NIC!!! nie dymi chodzi bardzo ładnie a za olej zapłacilem 30 zł za litr. kupowalem w klasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi