Marcin Kraków Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 To przedluzenie przedniego blotnika przy wpadku w szutrowa dziure urwalo mi blotnik. Montaz byl na tasma-klej plus blachowkrety. Blotnik zespawalem i pomalowalem. Przedluzke kupilem nowa ale zastanawiam się nad ponownym montazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WolnyNick Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 To miło usłyszeć że większa grupa w Krk działa :). W sprawie świateł, osobiście nie jestem zwolennikiem wkładania dodatkowych ale kiedyś założyłem w innym motku HID i od tego czasu jeżdżę. Jestem łatwiej zauważany (ale nie oślepiam), nie jeżdżę w nocy. Do tego obciązenie alternatora to 2x35W a nie 2x55W, oddawanie ciepła też korzystniejsze.Z facem to jakoś ciężko sobie radzę, ale będę śledził forum, jesli będzie zaproponowane spotkanie teres to chętnie sie piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralf Dragon Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 A mi własnie chodziło o widoczność w nocy, seryjne lampy słabo do czasu zmiany żarówek nawet bardzo a potem mnie oswieciło i zdjąłem osłonę z poliwęglanu ( tą w teren) i stała się jasność :) po dodaniu tych dalekosiężnych mam noc jak dzień nawet moje xenony w samochodzie nie dają tyle swiatła :) i nie ma obawy że na coś w nocy wpadnę, na widoczność Listwa Led Chłopaki z KRK spotykają się często w czwartki po 22 koło słynnej nyski z kiełbaskami ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wooosiu Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Hejka. WolnyNick mnie też kręci sprawienie sobie tego tylnego błotnika. Jak coś to daj info co gdzie i jak .Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Kraków Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 http://m.ebay.com/itm/Pyramid-Plastics-Rear-Hugger-Yamaha-XT1200Z-XT1200-1200-Super-Tenere-Black-/271856931675 Mam taki i działa dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralf Dragon Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Wooosiu Motorland już wie który zamówić :) nauczyli się tylko u Dawida z FAcebooka zamów zestaw wzmocnienia całość wyniesie cię 79 pln na naszej grupie są zdjęcia i wszystko a u mnie możesz na zywo obczaić :) a ta z Pyramid Ile bo się nie otwiera ? Włoska firma ten mały z Yamahy N50 który kosztuje 56 zł sprzedają z zestawem montażowym za 90 euro :) mega przebitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wooosiu Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Ralf podjadę jak z Mazur wrócę i obmacam. Napisz kiedy jedziesz i kiedy wracasz z Albani na tel . mój(chyba dobrze pamiętam?szkoda ze nic nie wspomniałeś wcześniej chętnie bym się wybrał jak by miejsce było. Ale następnym razem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Kraków Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Droga impreza ca 100euro. Ja licytowalem i kupilem za 65. Ale o tak duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wooosiu Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Myślę że nie tylko mnie ,ale i większość denerwuje mówiąc delikatnie tzw"zdzieranie" na akcesoriach i częściach.A niektórzy to przeginają. Chylę czoła tym co rozumieją temat i wypełniają przystępny przedział ceny i często lepszą jakość niż oryginał. Dla tych co liczą każdą złotówkę jak Ja ,są takie fora ,dzielenie się własnymi pomysłami i tańszymi rozwiązaniami.Wiec wracając do sedna posiadam zamontowane gmole firmy HEED .Koszt 560zł allegro . Zakrywają dużo więcej boku niż inne.Wykonanie bardzo dobre. Rurka fi 25 a ścianka 2mm. Dobrze pasują. A w razie uszkodzenia (wywrotka) można dokupić jedną stronę. Ktoś chętny zobaczyć zapraszam- Wrocław.Kolejną rzecz jaka znalazłem to przedłużenie przedniego błotnika. Materiał to włókno szklane ,montaż - śróbki nierdzewne- koszt 45zł allegro.Jak wynajde coś następnego , wrzucę. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alnitak Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Czesc Wooosiu,Zastanawiałem się nad zapodaniem do mojej ZE właśnie gmoli więc jeśli możesz to podeślij linka do tych swoich z HEED. A dodatkowego oświetlenia nie planujesz zakładać? Jeśli tak to co? Pozdrowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MW wilu Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Czyja niebieska ZE stoi w Motorlandzie we Wro ? Chyba na decyzję Centrali w sprawie biegów czeka. Ja czekam na decyzję w sprawie siedzenia kierowcy... SIedzenie przekrzywia się w lewo i wypadają gumy amortyzujące ( takie małe - jest ich 6 szt. ) Może za bardzo się wierciłem w dłuższych traskach :) Zobaczymy co mądre głowy z YMP zdecydują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WolnyNick Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Po paru dniach w delegacji; zgodze się z Woosiu, że ceny są przesadzone i dlatego szukam alternatywnych rozwiązań.W sprawie HID - nie jeżdżę w nocy ale potiwerdzam, że ksenon w soczewce daje silniejszy strumień światła niż halogen (nie mierzyłem luksomierzem, dla zainteresowanych mogę pomiar wykonać). Wszystkie dodatkowe osłony poza oryginalnym reflektorem będą osłabiały strumień i jeśli są porysowane to dodatkowo roszczepiają....Przedłużenie osłony przedniego koła na razie odpuszczam, ale będę szukał czegoś miękkiego typu fartuch guma, bo był na forum przytoczony przypadek o połamaniu błotnika.Natomiast do tyłu zacznę szukać i dam znać. Ceny rzędu 400 zeta są nieadekwatne do materiału i skomplikowania chlapacza :). Kwota ok 70zł jest bardziej dopuszczalna, choć taki element powinien być w cenie dużo niższej.Dajcie dokładny namiar na Krk i nyskę bo kpl nie kumam miejsca, Może się skusze i przyjadę.Co sądzicie o oponach TKC 70? czy może ktoś rozwinąć temat zworki na sprzęgle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wooosiu Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 (edytowane) http://allegro.pl/lampa-led-do-quad-20-w-2x10w-spot-dalekosiezne-i5429556777.html .Planuje coś takiego założyć.Alnitak Link do HEED Gmoli ; http://allegro.pl/gmole-heed-yamaha-xt-xtz-1200-super-tenere-10-14-i5499696225.html .Wilu moja ZE stoi w Motorlandzie . Panowie, gdyby ktoś miał lub wiedział że ktoś chce się pozbyć handbarów( z kpl. mocowaniem i śróbami) do xt1200ZE w przystępnej cenie dla mnie proszę o info. Edytowane 9 Sierpnia 2015 przez wooosiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masacrator Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 (edytowane) Dzień dobry,Właśnie zamówiłem xt1200ze w Liberty Motors Łodzi. Długo szukałem jakiegoś forum w temacie tego sprzęta i cieszę się, że trafiłem do Was. Mam pytanie dotyczące kufrów. Chciałbym założyć Givi Trekker. Czy stelaż jest tak dobrany że ten lewy jest mniejszy a prawy większy, co daje symetryczne oddalenie kufrów od motocykla ? Potrzebuje duże kufry :). Z góry dziękuję za pomoc.Paweł Edytowane 10 Sierpnia 2015 przez Masacrator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alnitak Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Kolejny Paweł który będzie pomykał na ZE! Gratulacje imienniku! Jaki kolor wybrałeś? Ja w swojej kufry mam fabryczne i są masakrycznie małe!Wooosiu podziękować za linki. Chyba się skuszę na te HEED...Pozdrawiam,Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi