mariuszyzfr1 Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 (edytowane) Witam Ostatnio kupiłem buty Gaerne GRW GP no i podczas chodzenia dosyć mocno skrzypią. Znalazłem jeden temat o tym to wszyscy tylko pisali jak bardzo ich buty skrzypią a tylko jedna osoba napisała coś o smarze w sprayu. Stąd moje pytanie, czy da się coś z tym zrobić? Może jakiś specyfik typu WD40? Tylko czy to nie wpłynie negatywnie na buty? Mam nadzieje, że ktoś zna jakieś dobre rozwiązanie i się nim podzieli. pozdrawiam :flesje: Edytowane 27 Marca 2010 przez mariuszyzfr1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kr69 Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Przyłączę się do pytania. Posiadam buty Alpinstarsa SMX-Plus i skrzypią potwornie, również słyszałem od jednej osoby o WD40, czy ktoś może to potwierdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Smarować za każdym razem kiedy smaruje się łańcuch :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLOSUZUKI Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Znajomy też ma te alpajny, i też skrzypia ,rozchodzą się. :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Są specjalne balsamy do skóry.Mało tego, ze zmiękczają skóre to jeszcze sprawiją, ze staje sie wodobezszczelna i trwała. WD40 to można zawiasy smarować a nie skórę. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fakir_ Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 najpierw zlokalizuj w jakich miejschach skrzypia, najczesciej tam gdzie dwie warstwy materialu sie ocierają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk2340 Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Też mam SMX Plusy, które skrzypiały niemiłosiernie... Trochę silikonu w sprayu na przegub w kostce i jest cichutko już drugi sezon :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Kiedy ludzie się nauczą, że WD40 nie służy do smarowania? Bodaj 70% tego specyfiku to nafta, a nafta ma takie właściwości smarujące, że na drugi dzień po wymyciu nią łańcucha ten się zrobił rudy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszyzfr1 Opublikowano 27 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 (edytowane) Hmm z tego co patrzyłem to skrzypienie dochodzi z okolic kostki za zawiasem. W takim razie spróbuję tego sylikonu w sprayu, mam nadzieję, że u mnie też pomoże:) Dzięki za odpowiedzi ale jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś sposoby to piszcie, chętnie poczytam :flesje: Edytowane 27 Marca 2010 przez mariuszyzfr1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Berserkers Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Może specjalnym preparatem WURTH do skrzypiących plastików?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelek84 Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Polecam suchy smar z PTFE w sprayu. Osobiście używam do butów i nie ma skrzypienia bo zostawia delikatną powłokę smarującą SMAR Z PTFE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G3d Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Buty motocyklowe musza skrzypiec, zeby laski wiedzialy ze nadciagasz, gdyby przypadkiem wypadal dzien kapieli i nie czuc zmaru i spalin :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radez9 Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 (edytowane) Skrzypienie butów motocyklowych to bardzo niepokojący objaw - bo oznacza że więcej w nich chodzisz niż jezdzisz... Edytowane 28 Marca 2010 przez radez9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
typeR Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 A może kolana Ci skrzypią? Polecam spożywać więcej żelatyny - galaretki owocowe, nóżki w galarecie :icon_mrgreen: A tak na serio, to mi na początku też skrzypiały (SIDI Vertigo). Jak but się trochę rozchodzi przestanie, więc ciesz się skrzypieniem, póki możesz :flesje: Cytuj http://lolcats.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brutus333 Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Ja zakupiłem buty made in pieron wie gdzie robione i nie skrzypią. A funkcję spełniają jak się patrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi