Avalon Opublikowano 11 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2004 Kiedyś pytałem czy ciuchy prać samemu czy gdzieś do pralni oddać ale jednak zdecydowałem że sam upiorę w pralce z jakims proszkiem lub płynem.Wiem że są impregnaty w aerozolu do odzieży textylnej więc chciał bym taki preparat kupić i spryskać ubranie po wypraniu. Problem w tym że nigdy go nie stosowałem i nie mam doświadczenia w tym temacie. Czy możecie polecić jakiś sprawdzony impregnat? Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 11 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2004 Ja kupilem preparaty w sklepie gorskim.Jeden do prania a drugi do impregnacji.Dalem za to jakos 50 zl.Te dwie flaszki starczaja na wypranie kurtki i spodni.Jeszcze ich nie uzywalem,ale te impregnaty dodawane podczas prania sa lepsze od tych w spreju.Nie pierz ciuchow z memabrana w zwyklym proszku bo je zniszczysz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obszarnik Opublikowano 12 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2004 Bez problemmu można samemu zadbać o swoje tekstylne ubranko motocyklowe, preparatów jest narynku dość i są dostępne w sklepach z membranową odzieżą turystyczną. Ja używam środków Nikwax www.nikwax.co.uk , polski dytrybutor www.summit.pl butelka kosztuje około 25 pln i starcza na parę prań. Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomassoo Opublikowano 12 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2004 Popieram najlepiej kupić preparat do prania: Nikwax TX Direct Wash In. Dodatkowo proponuję co jakiś czas wypsikać rzeczy impregnatem np. Waterproofing Spray Ecco - można nim pryskać wszystko to jest skóry, buty, i kurtki tekstylne działa naprawde zajebiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 14 Grudnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2004 Oki.Wielkie dzieki. Teraz juz wiem czego mi trzeba. :idea: Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarianKa Opublikowano 15 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2004 w Louisie kupiłem środek do prania ciuchów z membraną (Gore-tex, sympatex, exotherm ...) o nazwie Textile wash firmy Holmenkol (znana m.in. z niezłych smarów do nart, www.holmenkol.com )9,99 EUR za pojemnik ok. 0,25 l i wg instrukcji powinno to wystarczyć na kilka pralek.Jeszcze nie używałem, więc nie biorę odpowiedzialności. Cytuj Nie ma co płakać nad rozlanym szambem. Wsiąknie i smród minie [michoa] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bekon Opublikowano 7 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2005 Moze dorzuce pare slow od siebie.Piore ciuchy membranowe od samego poczatku w plynach od Louisa - polecam sa naprawde dobre.Nie wolno bron boze prac membranowych ciuchow w z wyklych proszkach albowiem zawieraja one lanoline ktora skutecznie zpycha wszelkie "oddychajace"kanaliki pozbawiajac jednoczesnie material wlasciwosci oddychajacych itp..A teraz najwazniejsze : impregnat psikamy na MOKRE wiszace na wieszaku ciuchy.Jesli spryskacie jak ubrania beda suche osiagniecie tylko nikly efekt dzialania impregnatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 12 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2005 A teraz najwazniejsze : impregnat psikamy na MOKRE wiszace na wieszaku ciuchy.Jesli spryskacie jak ubrania beda suche osiagniecie tylko nikly efekt dzialania impregnatu. Pierwsze słyszę, że należy spryskiwać mokre ciuchy. :o Czemuż to? :?: Ja do tekstylnych ciuchów używam preparatu w sprayu firmy Modeka (dostępny był m.in. w warszawskim Tarborze na ul. Kijowskiej, bodajże 11). Trzeba tylko zwrócić uwagę, czy na puszce widnieje napis "TEXTIL", a nie np. "LEDER". Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marnypopi$ Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Koledzy - czy impregnował ktoś kurtkę motocyklową. Mam kurtkę Hein Gericke Storm Cuff z Gore Texem - uprałem ją po 3 latach ( byla cieżka od brudu ) no i teraz chcę ją zaimpregnować - czy używaliście NikWax albo coś podobnego - co polecacie ? Chciałem też zaimpregnować kurtkę narciarską więc może jakiś narciarz a za razem motocyklista mi poradzi co użyć i może gdzie kupić i jakie są efekty impregnacji. Cytuj Rozwiązanie głodu i bezrobocia ....? Niech głodni zjedzą bezrobotnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Koledzy - czy impregnował ktoś kurtkę motocyklową. Mam kurtkę Hein Gericke Storm Cuff z Gore Texem - uprałem ją po 3 latach ( byla cieżka od brudu ) no i teraz chcę ją zaimpregnować - czy używaliście NikWax albo coś podobnego - co polecacie ? Chciałem też zaimpregnować kurtkę narciarską więc może jakiś narciarz a za razem motocyklista mi poradzi co użyć i może gdzie kupić i jakie są efekty impregnacji. Uzywalem Nikwaxa do kurtki z GTX. Polecam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marnypopi$ Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Uzywalem Nikwaxa do kurtki z GTX. Polecam :) Używałes środek dodawany do prania czy w sprayu na upraną kurtkę ? Pozdrawiam Cytuj Rozwiązanie głodu i bezrobocia ....? Niech głodni zjedzą bezrobotnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Używałes środek dodawany do prania czy w sprayu na upraną kurtkę ? Pozdrawiam Mydła do prania. Sprayu używałem do impregnacji rekawic-sprawdził się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Też jeżdżę w ciuchach Hein Gericke. Niedawno prałem kurtke i popsikałem ją czymś takim. Na razie działa :biggrin: BTW na drugi raz chyba użyję środka który pierze i impregnuje zarazem... Mniej roboty i chyba efekt będzie jeszcze lepszy :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzik Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Też jeżdżę w ciuchach Hein Gericke. Niedawno prałem kurtke i popsikałem ją czymś takim. Na razie działa :biggrin: BTW na drugi raz chyba użyję środka który pierze i impregnuje zarazem... Mniej roboty i chyba efekt będzie jeszcze lepszy :icon_question: a mi w modece po prostu dolozyli do ciuchow ichni spray i jest ok niestety nie pamietam jak sie nazywa: chyba cos z modeka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marzka Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Ja do impregnacji kurtki używałam NikWax`a. Generalnie polecam :lalag: http://www.nikwax.com/pl-pl/ tutaj można poczytać o tych produktach. A tu o czyszczeniu i konserwacji odzieży z membraną GoreTex http://www.gore-tex.com.pl/remote/Satellit...=SessionWrapper Cytuj <seryjna kolekcjonerka> Moja małpa wie jak naprawdę ze mną jestPatrzy w oczy tak, jakby znała mnie od latKiedy jest mi źle, opowiada różne dziwne historie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi