qba Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 jest temat o kaskach i tam jest juz wszystko powiedziane :wink: Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayfox Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 Ja mam Kask Lazer MX 5, kupiłem używany i jestem bardzo zadowolony, kask jest lekki, dobrze trzyma głowę, w środku mam taką jakby ,,gąbke" dobrze trzymie się głowy:) Nowy kosztuje bodajże 520 zł... ale kupisz użyany duużo taniej ;]Ja dałem 120 zł na allegro, trzeba szukać;]Chyba że chcesz nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 sek w tym ze raczej rozgladalbym sie za nowym kaskiem, bo nie chce miec go po kims kto mial parcha albo łojotok :wink:a na powaznie chodzi o ulozenie sie kasku do glowy Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 Ma być troszke za ciasny ponieważ ma sie dopasować do dyńki :wink: No ale z tą ciasnotą nie można przesadzać. Zmierz ile masz obwodu głowy i przymież dostosowany rozmiar :) Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati_Bar Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 Jak chcesz kask w przedziale 300-500zł to bierz AGV RC6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aadamuss Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 Im droższy kask tym mniej sie ubije. Pozdr Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slo_mo Opublikowano 10 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 Ostatnio na Allegro poszedł prawie nowy Airoh Tiger czarny mat za 400zł (qr*a przelicytowali mnie :icon_twisted: ) - bardzo fajny kask i cena też super.W sumie w takim przedziale 300-500 to możesz kupić nowego AGV RC6 (a jeszcze taniej starszy model RC5) - obie wersje to bardzo dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus77 Opublikowano 10 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 (edytowane) Mam pytanie, czy można gdzieś dokupić sam wkład do kasku (Nitro MX).Mój kask był dwa sezony temu bardzo dopasowany prawie nie można było w nim mówić a dzisiaj mam wrażenie, że jest po prostu za luźny i nie trzyma się na czajniku tak jak kiedyś.Czy kask też ma swoją żywotność :buttrock: Edytowane 10 Maja 2006 przez focus77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baron Opublikowano 12 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 Co panowie sądzą o czymś takim?http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=103183962 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crossowiec Opublikowano 12 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 kask rewelacja..ale niesttey nie na moja kieszeń(napewno nie na kask:)).pozdr.widzialem na allegro takie po 99zł :D i starczy jak dla mnie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HOPE Opublikowano 12 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 Jak ja brałem Giro Mad Max'a II to sciskał policzki, i to mocno, po tygodniu jazdy sie idealnie dopasował, jest to kask rowerowy, ale mysle ze moto sie podobnie dopasowuja do głowy.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 kask rewelacja..ale niesttey nie na moja kieszeń(napewno nie na kask:)).pozdr.widzialem na allegro takie po 99zł :clap: i starczy jak dla mnie :clap: te tigery, dragony czy tornado to na wrotki sa dobre.. nie boisz sie o wlasne zdrowie? :) Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Jak wiadomo, 57-58 cm obwodu głowy odpowiada rozmiarowi M, a 59-60 cm to L. Ja jestem jakiś niewymiarowy :biggrin: - obwód łepetyny wynosi 58,5 cm. Mierzyłem ten sam model Lazera w obu rozmiarach - L-ka pasuje idealnie, jest może nawet ciut luźnawa, natomiast M-ka jest trochę przyciasna (tzn. wchodzi bez bólu, ale już nie tak luźno jak L-ka). Wydaje mi się, że lepiej kupić M-kę, gdyż i tak z czasem wnętrzności się rozbiją i kask zrobi się luźniejszy. Z drugiej strony obawiam się, że np. po godzinie może zacząć uciskać i będę musiał przerywać jazdę (miałem tak w pierwszym Uvexie; potem się wygniótł i było OK).Dodam, że oba kaski przymierzałem zarówno z kominiarką, jak i bez. Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S?AWO-CBR Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Kup M-ke.Lazer na pewno sie rozbije i bedzie idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoeeenix Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 A wg. mnie to już twój osobisty wybór, ja tak czasem mam z butami i zawsze biore luźniejsze i nie ejst źle, o ile kask L nie jest luźny tylko pasuje jak ulał na ciebie to bym brał L ale wg. mnie to już bardzieje według osobistych preferencji kupującego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi