Skocz do zawartości

Zamknięcie toru radomskiego dla motocykli

Kirek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni, zamykają dla nas tor w Radomiu. Powód: motocykle niszczą tor. Fakt - widziałem cztery głębokie bruzdy, ale IMO wynikały one bardziej z crashy/ślizgów/innych wypadków (np. sekcji supermoto) - czyli czegoś co na torze jest "normalką", niż zwykłego jeżdżenia. Bruzda nr. 1 miała długość ok 30 cm i głębokość ok. 1,5 cm.

Karwas - jest jakiś sposób na zmianę decyzji? Lubię to miejsce, sam już kilka razy byłem w trawie (ale bez gleby), zbierałem kumpli po szlifach, spędziłem tam kilkadziesiąt zajebistych godzin... Jedyne miejsce w okolicach Wawy aby sobie pojeździć a tu nagle taki ... uj. :icon_evil:

BTW - mój znajomy zaliczył "paciaka" i szlifował asfalt gixerem. Asfalt w żaden sposób nie ucierpiał ...

Edytowane przez Kirek

To pewna informacja?

I skad takie oskarzenia ze tylko motocykle niszcza tor? Ogolnie dziwne stwierdzenie, wydaje mi sie ze jest tutaj drugie dno.

Czy ktos ma dojscia do wlascicieli toru i moglby sie dowiedziec czegos wiecej?

BMW F650GS - obecnie, na bezdroża; BMW K1200R Sport "Black Edition" - poległ w boju; BMW F800S - poszedł w dobre ręce

Mi to się wydaje że chcą tam organizować wyścigi Formuły 1,bo juz FIA się interesuje :bigrazz: :icon_razz: :icon_mrgreen:

A na poważnie to jeszcze tam nie byłem, w tym sezonie sie wybieralem zeby w miare bezpiecznie zrobić pare kółek(zerowe doświadczenie odnośnie toru)a tu widze ze marne mam szanse... :banghead:

Później będzie ze motocykle są be bo szybko jezdza po ulicy.....a gdzie mamy k***a latac jak zabraniaja? :bigrazz:

"Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci"

w Pionkach pod Radomiem

Czy cos wiadomo na temat tego toru. Mial byc zdatny do jazdy w maju 2009. A tu cisza, cisza, cisza...

BMW F650GS - obecnie, na bezdroża; BMW K1200R Sport "Black Edition" - poległ w boju; BMW F800S - poszedł w dobre ręce

Uwazajcie lepiej zeby zarzad toru Poznan sie o tej decyzji nie dowiedzial, bo tylko patrzec jak ....tfu, tfu.

:crossy:

bez sensu, bo chyba każdy kto wjeżdza płaci jakieś marne grosze, na co to w końcu idzie?

Dobrze że sie załapałem w zeszłym tygodniu by się tam przejechać.

Tor w Lublinie też ma być zamknięty, tu jeszcze sprawa sie toczy, ale z tego co czytałem na lokalnych forach nie jest dobrze- pozostaje Poznań, na który nas ostatnio nie wpuszczono bo się nie zmieściliśmy. Po prostu super perspektywa.

8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITRO
SPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!

SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIE

https://www.facebook.com/bados84/

Mimo iż średnio interesuje mnie jazda sportowa (choć nie ukrywam, lubię sobie powinklować), a obecnie dosiadany przeze mnie jednoślad ze sportem niewiele ma wspólnego, uważam, że powinno się otwierać jak najwięcej torów czy placów, zarówno dla motocyklistów, jak i samochodziarzy, żeby mieli gdzie dać upust adrenalinie. Wszystkim wyjdzie to na zdrowie, także osobom niezwiązanym z tematem. Zamykanie torów/nietworzenie nowych to jawna zachęta dla kierowców ze sportową żyłką do wściekania się na drogach publicznych.

I o co chodzi z tym F.U.B.A.R.em? Bo FuBar to moja ulubiona knajpa w Fukuoce. :smile:

Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300

uważam, że powinno się otwierać jak najwięcej torów czy placów, zarówno dla motocyklistów, jak i samochodziarzy, żeby mieli gdzie dać upust adrenalinie. Wszystkim wyjdzie to na zdrowie, także osobom niezwiązanym z tematem. Zamykanie torów/nietworzenie nowych to jawna zachęta dla kierowców ze sportową żyłką do wściekania się na drogach publicznych.

W 100% sie z Toba zgodze.

Zamykaja wszystkie mozliwe tory, w Poznaniu juz teraz sie ludzie nie mieszcza, Pionki jeszcze nie zrobione (i nie wiadomo kiedy beda). Potem robia nagonki ze ludzie z ulic robia sa tory wyscigowe... Gdzie tu logika?

I nie jestem w stanie zrozumiec jakie sa argumenty za zamknieciem toru dla motocykli...