Kirek Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 (edytowane) Szanowni, zamykają dla nas tor w Radomiu. Powód: motocykle niszczą tor. Fakt - widziałem cztery głębokie bruzdy, ale IMO wynikały one bardziej z crashy/ślizgów/innych wypadków (np. sekcji supermoto) - czyli czegoś co na torze jest "normalką", niż zwykłego jeżdżenia. Bruzda nr. 1 miała długość ok 30 cm i głębokość ok. 1,5 cm. Karwas - jest jakiś sposób na zmianę decyzji? Lubię to miejsce, sam już kilka razy byłem w trawie (ale bez gleby), zbierałem kumpli po szlifach, spędziłem tam kilkadziesiąt zajebistych godzin... Jedyne miejsce w okolicach Wawy aby sobie pojeździć a tu nagle taki ... uj. :icon_evil: BTW - mój znajomy zaliczył "paciaka" i szlifował asfalt gixerem. Asfalt w żaden sposób nie ucierpiał ... Edytowane 28 Lipca 2009 przez Kirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 To kto bedzie mógł jezdzic po tym torze? Tylko samochody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oscar Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 To pewna informacja? I skad takie oskarzenia ze tylko motocykle niszcza tor? Ogolnie dziwne stwierdzenie, wydaje mi sie ze jest tutaj drugie dno. Czy ktos ma dojscia do wlascicieli toru i moglby sie dowiedziec czegos wiecej? Cytuj BMW F650GS - obecnie, na bezdroża; BMW K1200R Sport "Black Edition" - poległ w boju; BMW F800S - poszedł w dobre ręce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozytywnie Zakrecony Wariat Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Mi to się wydaje że chcą tam organizować wyścigi Formuły 1,bo juz FIA się interesuje :bigrazz: :icon_razz: :icon_mrgreen: A na poważnie to jeszcze tam nie byłem, w tym sezonie sie wybieralem zeby w miare bezpiecznie zrobić pare kółek(zerowe doświadczenie odnośnie toru)a tu widze ze marne mam szanse... :banghead: Później będzie ze motocykle są be bo szybko jezdza po ulicy.....a gdzie mamy k***a latac jak zabraniaja? :bigrazz: Cytuj "Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BIMOTA Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 No masz.. Wydawalo mi sie, ze nie dawno slyszalem o jakims nowym torze w Radomiu i chyba wlasnie dla motocykli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quasimodo Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Info potwierdzone: "Wstzymanie jazd motocyklowych do odwołania Z dniem 29.07.2009r. Automobilklub Radomski wstrzymuje wynajem toru dla motocykli do odwołania." źródło: http://www.automobilklub.radom.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Edie Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 No masz.. Wydawalo mi sie, ze nie dawno slyszalem o jakims nowym torze w Radomiu i chyba wlasnie dla motocykli... w Pionkach pod Radomiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oscar Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 w Pionkach pod Radomiem Czy cos wiadomo na temat tego toru. Mial byc zdatny do jazdy w maju 2009. A tu cisza, cisza, cisza... Cytuj BMW F650GS - obecnie, na bezdroża; BMW K1200R Sport "Black Edition" - poległ w boju; BMW F800S - poszedł w dobre ręce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bratek Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 podłączam się do pytania oscar'a, co z torem w Pionkach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Uwazajcie lepiej zeby zarzad toru Poznan sie o tej decyzji nie dowiedzial, bo tylko patrzec jak ....tfu, tfu. :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek_6 Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Ale w Radomiu jest mały tor kartingowy :-), byłej jeździłem i nie zostawiłem śladów. Jest jeszcze tor Kielce :-) całkiem nie daleko od Radomia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 bez sensu, bo chyba każdy kto wjeżdza płaci jakieś marne grosze, na co to w końcu idzie? Dobrze że sie załapałem w zeszłym tygodniu by się tam przejechać. Tor w Lublinie też ma być zamknięty, tu jeszcze sprawa sie toczy, ale z tego co czytałem na lokalnych forach nie jest dobrze- pozostaje Poznań, na który nas ostatnio nie wpuszczono bo się nie zmieściliśmy. Po prostu super perspektywa. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Mimo iż średnio interesuje mnie jazda sportowa (choć nie ukrywam, lubię sobie powinklować), a obecnie dosiadany przeze mnie jednoślad ze sportem niewiele ma wspólnego, uważam, że powinno się otwierać jak najwięcej torów czy placów, zarówno dla motocyklistów, jak i samochodziarzy, żeby mieli gdzie dać upust adrenalinie. Wszystkim wyjdzie to na zdrowie, także osobom niezwiązanym z tematem. Zamykanie torów/nietworzenie nowych to jawna zachęta dla kierowców ze sportową żyłką do wściekania się na drogach publicznych. I o co chodzi z tym F.U.B.A.R.em? Bo FuBar to moja ulubiona knajpa w Fukuoce. :smile: Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Fu*king Useless Bastards Are Ridiculous Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oscar Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 uważam, że powinno się otwierać jak najwięcej torów czy placów, zarówno dla motocyklistów, jak i samochodziarzy, żeby mieli gdzie dać upust adrenalinie. Wszystkim wyjdzie to na zdrowie, także osobom niezwiązanym z tematem. Zamykanie torów/nietworzenie nowych to jawna zachęta dla kierowców ze sportową żyłką do wściekania się na drogach publicznych. W 100% sie z Toba zgodze. Zamykaja wszystkie mozliwe tory, w Poznaniu juz teraz sie ludzie nie mieszcza, Pionki jeszcze nie zrobione (i nie wiadomo kiedy beda). Potem robia nagonki ze ludzie z ulic robia sa tory wyscigowe... Gdzie tu logika? I nie jestem w stanie zrozumiec jakie sa argumenty za zamknieciem toru dla motocykli... Cytuj BMW F650GS - obecnie, na bezdroża; BMW K1200R Sport "Black Edition" - poległ w boju; BMW F800S - poszedł w dobre ręce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi