tadeo Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Ja mam 184 cm i 85 kg i jest mi całkiem wygodnie.Prawie zawsze śmigam z "plecaczkiem" i nigdy nie narzekała na brak komfortu.Cebulka bez problemu radzi sobie z obciążeniem, i nie pali przy tym wiele więcej.Nie ma problemu z założeniem sakw czy kufrów.No i eksploatacja tania i w dużych odstępach km (zawory co 24 tyś, olej co 12 tyś)Ogólnie do 120-130 km/h wystarczy, ale dobże jest dokupić szybkę. NTV-a sobie daruj. Dobry sprzęt, ale urodą nie grzeszy, i trudniej będzie go kiedyś odsprzedać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nifelheim Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Chyba się zdecyduje na nią. Ładna, niezawodna, dobre opinie... Tego właśnie mi trzeba. A co myślicie o Kawasaki ER5? Tutaj jest np: http://moto.allegro.pl/item193703461_kawasaki_er_5.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paffcio Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Witam,Mam małą zagwozdkę i chciałem sie dowiedzieć jakie prędkości macie przy określonych obrotach silnika. Chciałbym otrzymać odpowiedzi typu przy 80km/h przy 5000 obr/min Interesują mnie obroty przy prędkościach 80 100 i 120km/hpozdrawiam i dziękiję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Czolem! Raczej w wiekszosci wypadkow spotykalem sie z opiniami, ze ER5 przy CB500 wymieka. Przede wszystkim pod wzgledem zawieszenia i hamulcow. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Na 6 biegu przy 100 mam prawie 5 tyśa przy 120-6 tyś obr.Na fabrycznych przełożeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebel Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Jak padła propozycja XJ-ty to może poszukaj Suzuki GSF 600....świetny do turystyki.Mocny ,wygodny dla kierowcy i plecaka ,niezawodny i popularny a co za tym idzie -rynek obfituje w części zamienne:).Tą Kawą to lepiej nie zawracaj sobie głowy. A jeżeli naprawde CB500 powaliła Ciebie na kolana to po prostu wyszukaj i kupuj.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_N Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 WitamNa 6 biegu80km/h - 3700obr./min.100km/h - 4700obr./min.120km/h - 5700obr.min. I ile obrotów macie na jałowym? Mam wrażenie, że u mnie są one za wysokie, ale może to tylko niepotrzebna obawa. Pozdrawiam Cytuj http://motowyjazdy.ubf.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 co prawda mam seven fifty, ale jałowy bieg powinien być ustawiony (wg, manuala) na 1200 rpm, ja mam ok 1000 rpm i wydaje mi się, ze ta wartość jesl lepsza, bo silnik pracuje stabilnie (jak przy 1200) a 1 zapina się znacznie ciszej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_N Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Czyli u mnie jest OK :DWielkie dzięki. Cytuj http://motowyjazdy.ubf.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gasior Opublikowano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 witam Tak przy okazji chcialem zapytać o obroty ale w kawasaki er5 ( nie działa mi narazie oborotmierz ). tzn przy roznych predkosciach na 6 biegu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek400 Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 interesuja mnie kolory cb 500 produkowane w danym roku oraz kiedy produkowano model PC 26 i PC 32 oraz gdzie prosze o informacje pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlo Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 ja mam cebulę z 98r i jest czarniutka :flesje: może tu coś wiecej znajdziesz :icon_mrgreen: http://chudzikj.republika.pl/ Cytuj SHL M11 -> CB 500 -> R1100R -> XRV 750 -> GSF 1200 -> XRV 650 HRC -> XL600V-> Polski Bandyta GSF 1200S :biggrin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 To samo - podłącz się do jednego tematu o CB - jest ich kilka, nie trzeba z każdą pierdołą zakładać nowego tematu. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misster Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 panowie odswiezam temat prosze o rade chce kupic honde cb 500 , znalazlem uszanowany motocykl, ktory mi lezy jednak mechanik z ktorym bylem odkryl ze przy delikatnym pyknieciu w manetke na niewielkich obrotach slychac stuki kosza sprzeglowego. sprzedajacy twierdzi ze to standart w cb 500. motocykl jest z 97 roku i ma przejechane 26000 km. czy to norma??w cb500 ,,jaki jest koszt wymiany ewentualnej,,czy mozna z tym jezdzic??i w koncu czy jest sens kupic ??(cena normalna) prosze o szybka odpowiedz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom13 Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Misster ,to tak ma byc.Nie pytaj o koszta kosza ,bo tego sie nie robi.On sie nigdy nie zepsuje :( .Olej ten kosz ,bierz CeBule i śmigaj dowoli.Koledzy na pewno mi przytakną . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi