amos Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Witam zeszły sezon spędziłem na hondzie xrv 750 Planuje zakupić na nowy sezon motocykl sportowy. Jednak mam problem. Nie uważam się jeszcze za dobrego kierowce, a moje obawy coraz bardziej kierują mnie do zakupu Hayabusy - wyjaśniam dlaczego :)Chciał bym kupić motor, mniej porywczy, słabszy oraz "łatwiejszy" dla takiego niedoświadczonego kierowcy. Jednak mam 201cm wzrostu i wszystkie motory które do tej pory "przymierzałem" były wręcz za małe, już nie chodzi o to że śmiesznie na nich wyglądam ( jak na skuterze ), po prostu były dla mnie tak małe, że aż niewygodne przez co niebezpieczne jak się domyślam :) Ostatnio o ile mnie pamięć nie zawodzi to usiadłem na Honde cbr 600/650 ? ;] nie znam się na tyle na nazwach motocykli. Chciał bym prosić Was o porade na temat ścigacza odpowiedniego do mojego wzrostu tj. 201cm :) dodam iż do tej pory jedynie dobrze czułem się na Suzuki Hayabusie tylko jak się nią przejechałem to trzęsły mi się nogi i raczej o wiele za wcześnie na tak mocny motor jak dla mnie :) jednak chodzi mi o motocykl z podobnymi gabarytami :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 było zostać przy Africe Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amos Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 nie przyszedłem do Was po glupie komentarze, jak bym chcial zostać przy africe to bym przy niej został i nie było by problemu. Trochę logiki się czasem przydaje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marzka Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Ew. za jakąś inną kozą się rozejrzeć-LC8, DR800, a jeśli chodzi o ścigi to nic mi do głowy nie przychodzi... Cytuj <seryjna kolekcjonerka> Moja małpa wie jak naprawdę ze mną jestPatrzy w oczy tak, jakby znała mnie od latKiedy jest mi źle, opowiada różne dziwne historie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G3d Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Bierz F4i i bedzie gitara. zapie**ala, a spokojna jest tak, ze usnac mozna :PDo tego nie jest taka kompaktowa jak rr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marzka Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Nie uważam też, aby odpowiedź mojego poprzednika była głupia-bardziej racjonalną bym ją nazwała. Cytuj <seryjna kolekcjonerka> Moja małpa wie jak naprawdę ze mną jestPatrzy w oczy tak, jakby znała mnie od latKiedy jest mi źle, opowiada różne dziwne historie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amos Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Bierz F4i i bedzie gitara. zapie**ala, a spokojna jest tak, ze usnac mozna :PDo tego nie jest taka kompaktowa jak rr. Honda cbr f4i ? a czym się różni od zwyklej cbr ? :) a tak dokładnie to czy o wiele większa jest od zwykłej bo nie ukrywam że chodzi mi o coś w rozmiarach hayki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G3d Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 (edytowane) Albo wez sobie VFR800.Bedziesz mial Vke jak w afryce [ale 4 gary] i duzego turyste.Szybko, wygodnie itd. Czemu chcesz zmienic afryke na sporta ? Czego szukasz ? Turystyka autostradowa czy lans na miescie ? Chyba ze wpadasz z SP i trolujesz to mi napisz pw, zebym sie nie wyglupial ;) Edytowane 1 Grudnia 2011 przez G3d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilet91 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Motor to w kosiarce albo pile ;)Motocykl... Ja mam 195cm i siedziałem na CBR 600. Czułem się dobrze, a czy 6cm robią duza różnice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Ja mam 165cm i ZX-6R jest trochę przyduża :icon_mrgreen:.A tak poważnie - pofatyguj się do kilku salonów i poprzymierzaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amos Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Albo wez sobie VFR800.Bedziesz mial Vke jak w afryce [ale 4 gary] i duzego turyste.Szybko, wygodnie itd. Czemu chcesz zmienic afryke na sporta ? Czego szukasz ? Turystyka autostradowa czy lans na miescie ? Chyba ze wpadasz z SP i trolujesz to mi napisz pw, zebym sie nie wyglupial ;) Africe sprzedałem bo potrzebowałem kasy na wyjazd do holandii, chce sporta w sumie nie wiem dla czego, moze dlatego ze chcial bym wszystkiego spróbować aby móc wybrać coś dla siebie :) Generalnie najbardziej do tej pory spodobała mi się przejażdżka bmw r 1200 o ile się nie myle to GS, ale póki co chce spróbować sportowego przez sezon. Wtedy będę miał porównanie na własnej skórze i to nie po jednej przejażdżce tylko, jak przyjdzie mi raz przejechać do Polski trase np :) bo słyszałem że ścigacze są dość niewygodne, ale chyba zawsze bardziej mnie do nich ciągneło i to nie ze względu na na osiągi a wygląd :) Poza tym dojeżdżam w jedną stronę do pracy prawie 70km dziennie :) i bardziej bym prosił jak piszecie o pełne nazwy oraz bez skrótów :) bo na prawdę się na tym nie znam :) stwierdziłem że wole się zapoznać z opinią wielu ludzi na fo, niż kupić cokolwiek i później żałować bo niewiedza to największa głupota :) Jak z tą F4i ? ona ma gabaryty hayki ? podoba mi się to że nie ma 200koni tylko połowe mniej :) Motor to w kosiarce albo pile ;)Motocykl... Ja mam 195cm i siedziałem na CBR 600. Czułem się dobrze, a czy 6cm robią duza różnice? Tak podejrzewam że to cbr był :) bank jest taki że była to Honda i miała napis 650 coś tam :) i była za mała Ja mam 165cm i ZX-6R jest trochę przyduża :icon_mrgreen:.A tak poważnie - pofatyguj się do kilku salonów i poprzymierzaj. Na pewno mnie nie stać na nowy motor :) zacznijmy od tego, a poza tym ucząc się jeździć ( prawko od 2009 ) szkoda mi kasy w razie ewentualnych szlifów na nowy MOTOCYKL ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 CBR 600 będzie za mała. Spróbuj GSXF 750. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Honda XX 1100, wyciągniesz się nad bakiem i chyba bardziej cywilizowana od hajki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Visuz Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 (edytowane) nie przyszedłem do Was po glupie komentarze Może kup VW jak ci tutaj?klik Edytowane 1 Grudnia 2011 przez Visuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gienek ST Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Przy Twoim wzroscie powiedzialbym Kawasaki zzr 1400 ale z Twoim doswiadczeniem hmmmm nie za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi