PriweR Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 witam potrzebuje wymienic uszczelke miedzy blokiem silnika a cylindrem, jak tego dokonac? czy bedzie trzeba ustawiacz rozrzad po zdjeciu cylindra? jest to honda cbf 250 z 2005r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 jasne że będzie trzeba ustawiać - musisz ściągnąć głowice i cylindry - także uszcz. pod głowicą też masz do kupienia, nie wykluczone że jeszcze pod klawiature Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 (edytowane) Nie dokonywać! Oddać do serwisu! Proszę się nie gniewać, ale sposób postawienia pytania świadczy o kompletnym nieprzygotowaniu pytającego. To jeszcze nie jest czas na takie przedsięwzięcia. Nie chciałbym potem kupić "cebeefy" na szkołę jazdy, po zabiegu wymiany uszczelki wykonanym po partyzancku. Inna sprawa, że rzeczony motocykl cierpi we wrodzony sposób na wycieki spod cylindra, spowodowane często zerwaniem gwintu szpilki w karterze. Edytowane 19 Kwietnia 2009 przez Tomek Kulik Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PriweR Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Nie dokonywać! Oddać do serwisu! Proszę się nie gniewać, ale sposób postawienia pytania świadczy o kompletnym nieprzygotowaniu pytającego. To jeszcze nie jest czas na takie przedsięwzięcia. Nie chciałbym potem kupić "cebeefy" na szkołę jazdy, po zabiegu wymiany uszczelki wykonanym po partyzancku. sory ale co ty mi tu pleciesz, nie pytalem co bys mi poradzil ale jak tego dokonac, pytanie jest postawione nie jasno? co mialem ci tu wiecej napisac? wypracowania jakiegos oczekujesz? moze fora pomyliles? nie jest to moj pierwszy motor, i nie pierwszy przy ktorym grzebalem,majsterkowalem,naprawialem-itp; prawaie wszedzie gdzie sie da, nie zalezy mi na nim az tak zeby oddawac go do serwisu, po zatym jakies pojecie na ten temat mam, gdyz dostaje tak po garach non stop ze nie wydolal bym na placenie rachunkow za serwis, jak bys go zobaczyl wrzyciu bys nie powiedzial ze to cbf, po zatym posiadam swoj bardzo dobrze wyposazonty warsztat zaczynajac od srobtakow konczac na prasach tokarniach i wyginarkach wiec poprosil bym o konkretna odpowiedz jak w tym modelu dokonacy wymiany tej uszczeli krok po kroku a po zatym jak kupie maszyne to jej nie sprzedaje tak jakos mam pare ich stoi w garazu maszyny pozbywam sie dopiero gdy spotkal ją dzwonek albo silnik strzalil z korby, fortepian tez czasami wywala ze zlosci hehe ale to juz inna bajka Inna sprawa, że rzeczony motocykl cierpi we wrodzony sposób na wycieki spod cylindra, spowodowane często zerwaniem gwintu szpilki w karterze. to moze mi sie przydac, sa i jakies plusy twojej wypowiedzi ehhhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 sory ale co ty mi tu pleciesz, nie pytalem co bys mi poradzil ale jak tego dokonac, pytanie jest postawione nie jasno? co mialem ci tu wiecej napisac? wypracowania jakiegos oczekujesz? moze fora pomyliles? nie jest to moj pierwszy motor, i nie pierwszy przy ktorym grzebalem,majsterkowalem,naprawialem-itp; prawaie wszedzie gdzie sie da, nie zalezy mi na nim az tak zeby oddawac go do serwisu, po zatym jakies pojecie na ten temat mam, gdyz dostaje tak po garach non stop ze nie wydolal bym na placenie rachunkow za serwis, jak bys go zobaczyl wrzyciu bys nie powiedzial ze to cbf, po zatym posiadam swoj bardzo dobrze wyposazonty warsztat zaczynajac od srobtakow konczac na prasach tokarniach i wyginarkach wiec poprosil bym o konkretna odpowiedz jak w tym modelu dokonacy wymiany tej uszczeli krok po kroku a po zatym jak kupie maszyne to jej nie sprzedaje tak jakos mam pare ich stoi w garazu maszyny pozbywam sie dopiero gdy spotkal ją dzwonek albo silnik strzalil z korby, fortepian tez czasami wywala ze zlosci hehe ale to juz inna bajka Nie bulwersuj się, ale Tomek Kulik dobrze Ci napisał, bo jakbyś chociaż spojrzał na swoje moto to byś wiedział że głowice musisz ściągnąć, co za tym idzie czeka Cię ustawianie rozrządu, wymiana uszczelki pod głowicą itd. Prawda jest tak że gdybyś miał doświadczenie o którym mówisz to byś tego pytania nie zadał tylko zapytałbyś się np. o momenty dokręcania śrub itd. Pamiętaj że narzędzia i sprzęt to nie wszystko, nawet mimo braku doświadczenia jak się ruszy głową to bardzo wiele można zdziałać. P.S. Nie pomyliłem forum, nie mam wykształcenia mechanika, ale staram się to nadrabiać czytając na ten temat, kombinując i myśląc. Doświadczenie zbieram w miarę napotkanych problemów. I bez złośliwości: polecam Firefox'a - podkreśla błędy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saretar Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 staary bzdury ci gadaja, nic nie trzeba ustawiac od nowa. Poluzuj tylko sruby na szpilkach i wciskaj uszczelke w powstala szpare... ojapierdole... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Kolego to jest mechanika, a nie "przy piwie" - jeszcze raz taka bzdure zobacze i masz ostrzezenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo28 Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Witam, To ja się podepnę pod temat. Przy ściąganiu głowicy w hondzie ntv 650 zruszył mi się cylinder i jest wyciek oleju spod uszczelki cylindra. Zapewne powinienem ściągnąć cylinder i założyć nową uszczelkę. Czy powinienem zakładać nową uszczelkę, czy wyczyścić i założyć starą, ewentualnie czymś uszczelnić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Witam, To ja się podepnę pod temat. Przy ściąganiu głowicy w hondzie ntv 650 zruszył mi się cylinder i jest wyciek oleju spod uszczelki cylindra. Zapewne powinienem ściągnąć cylinder i założyć nową uszczelkę. Czy powinienem zakładać nową uszczelkę, czy wyczyścić i założyć starą, ewentualnie czymś uszczelnić? Pozdrawiam Uszczelkę wymienić na nową bez silikonu Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo28 Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Uszczelkę wymienić na nową bez silikonu A czy mogę taką uszczelkę dorobić np. z preszpanu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 A nie łatwiej kupić ? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo28 Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 A nie łatwiej kupić ? Łatwiej oddać moto do mechanika, a najłatwiej kupić nowy motocykl. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Łatwiej oddać moto do mechanika, a najłatwiej kupić nowy motocykl. Pozdrawiam A kto Ci kazał oddawać do mechanika bo nie doczytałem? Preszpan jest trudny do cięcia i szkoda Ci kilka zeta na oryginalną uszczelkę? Wytniesz i za kilka dni będziesz pisał pytania dlaczego cieknie pod cylindrem? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo28 Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 A kto Ci kazał oddawać do mechanika bo nie doczytałem? Preszpan jest trudny do cięcia i szkoda Ci kilka zeta na oryginalną uszczelkę? Wytniesz i za kilka dni będziesz pisał pytania dlaczego cieknie pod cylindrem? Rozumiem, dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Preszpan jest trudny do cięcia i szkoda Ci kilka zeta na oryginalną uszczelkę? Wytniesz i za kilka dni będziesz pisał pytania dlaczego cieknie pod cylindrem? Bolo - to jest gra nie warta swieczki. Nameczysz sie z wycieciem, rzezba etc, a jak sie okaze ze przepuszcza to kolejne sciaganie wszystkiego, a co za tym koszty. Zaoszczescisz kilka PLNów, a mozesz stracic dużo więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi