pit Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Według zaleceń akumulator do hondy cbr 600 f4i 01-03 to YTZ10S. Znalazłem w dobrych pieniądzach akumulator YTZ10BS Exide. Teraz pytanie co oznaczają litery 'S' i 'B' Czy mogę włożyć do f4i aku YTX9-BS bo mam taki lekko używany. YTX9-BS zalecany do wcześniejszych roczników < 01 Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 YTZ10S ten motocykl potrzebuje sprawnego mocnego akumulatora. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Według zaleceń akumulator do hondy cbr 600 f4i 01-03 to YTZ10S. Znalazłem w dobrych pieniądzach akumulator YTZ10BS Exide. Teraz pytanie co oznaczają litery 'S' i 'B' Czy mogę włożyć do f4i aku YTX9-BS bo mam taki lekko używany. YTX9-BS zalecany do wcześniejszych roczników < 01 1. Sprawdź czy wlezie 2. Sprawdź czy zakręci 3. Jak zakręci ale aku bedzie na granicy wydajnosci pradowej to je po prostu zniszczysz. Po czasie zacznie coraz słabiej kręcić. Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 22 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 OK ale jaka jest różnica pomiędzy: YTZ10S a YTZ10BS Co oznaczają te litery B i S ???????????????????????? Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 OK ale jaka jest różnica pomiędzy: YTZ10S a YTZ10BS Co oznaczają te litery B i S ???????????????????????? Przypuszczalnie odwrócone bieguny na obudowie akumulatora.Sprawdx na stronie producenta. Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 22 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Strona producenta jest do bani! Ale na zdjęciu +- jest tak samo jak w YTZ10S http://www.allegro.pl/item559490078_akumul...a_ytz10_bs.html Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek_6 Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Zobacz w Larssonie Kod : 1100246 Nazwa : akumulator bezobsługowy JMT WPZ10S Cena brutto : 246,99 zł Yuasa kosztuje 527PLN. Ewentualnie: Kod : 1100321 Nazwa : akumulator żelowy JMT WPZ10S Cena brutto : 271,00 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Odgrzeję kotleta ponieważ potrzebuję porady. Przymierzam sie do kupna aku do mojej cebry F3 i porównuję parametry. Więc tak, na przykładzie modelu YTX9-BS, Yuasa ma prąd rozruchowy 135A, a wszystkie pozostałe (Unibat, Landport, Exide) 120A, za wyjątkiem Varty, która też ma 135A. Różnica w cenie dość spora na korzyść Varty, tylko teraz pytanie czy oni robia porządne aku? Przeszukałem archiwum ale opinie są różne, niektóre stare a wiadomo że jakość mogła pójść w górę albo w dół. Ktoś ma jakieś aktualne doświadczenia z tą marką? Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 z akumulatorami to w ogóle jest loterianawet sprzedawcy twierdzą, że i dobrych firm czasem padająja bym się specjalnie nie przejmował biorąc aku normalnie z paragonemskoro varta tania to brałbym vartę ;) Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Bierz co tanie, masz gwarancję. Faktycznie loteria z aku i nie wyczaisz. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 2 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Racja, kupię jakoś w kwietniu/maju żeby jeszcze mieć gwarancję po przyszłorocznej zimie. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 2 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Trochę z innej beczki - nie da się kupić zwykłego kwasiaka z korkami? Bo jak patrzyłem na te popularne YTX9-BS to wszystkie są AGM. Mi się nigdy nie udało utrzymać takiego akumulatora przy życiu dłużej niż 2,5 roku. Mimo idealnego traktowania, każdą zimę w ciepłej piwnicy, regularnie ładowany odpowiednim prądem to i tak go ch.. strzelał. W F650 mam Yuasę YB12AL-A, data produkcji 2011, regularnie mu dolewam wody przez korki, jest podziałka gdzie min i max, po prawie 6 latach trzyma wzorowo 12,6 V. Po 2 tygodniowym postoju w nie ogrzewanym garażu przy temperaturach w granicach 5 stopni bez problemu zakręci i odpali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Fakt, ja też mam wrażenie, że agmy mają krótki żywot a mój kwasiak dzielnie już 4 rok a nie był nowy jak kupiłem motonga. TT Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi