Kamsel Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Są takie specjalne spraye matowe do plastików ale nie wiem czy się różnią od tych normlanych :icon_mrgreen: ja malowałem takim pare dupereli no i sie jeszcze trzyma. (nadkola tylnej osi w cieżarówce) Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 A ja bym się samemu pobawił właśnie szprajem. Matowisz, na to podkładzik, paierkiem wodnym gałdzisz, na to baza w szpraju i klar. Malowałem tak już kilka elementów w motocyklach i wychodziło bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekim Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 W sumie roboty raczej nie dużo, no ale skoro kupuję element za 60 PLN i mam jeszcze wydać na malowanie co najmniej 100, to wolę poczekać na kogoś kto zechce sprzedać część w moim kolorze. A tak przy okazji "Leon84" ile kosztują te klary i spray i podkłady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIKI Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Mały spray w kolorze do tego klar mała polerka ok 40 pln i będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Tak jak kolega wyżej napisał ..zmieścisz sie w tej kwocie. Dla fajniejszego efektu możesz psiknąc 2 warstwy klaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Niektóre spreje powalają jakością. :bigrazz: Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lionix Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Sprawa wygląda tak- moje plastiki są strasznie porysowane, głównie od butów. (tył-wsiadanie/wysiadanie. boczki-manewry w terenie, owiewka lampy-od kamieni spod kół kumpli :icon_twisted: ) Chciałbym to teraz pomalować, bo rezygnuję z trudnego terenu, pozostają szutry i asfalt, więc gleb nie będzie, a naprawdę wygląda to paskudnie. I teraz- jak to załatwić? Czy brać gruby papier ścierny, jechać aż zetrę stary lakier, potem pojechać wodnym np, 2800, ale co dalej ? Jak to malować? Nie mam dostępu do sprężarki i pistoletu, a nie mam zamiaru oddawać do lakiernika, bo to bez sensu i cena przerośnie nowe plastiki+okleinę... Czy są jakieś specjalne spreye do plastików? Jaka będzie wytrzymałość takiego czegoś? A jakieś podkłady? Dodatkowe bajery? Czytałem inne tematy, ale odpowiedzi mnie nie satysfakcjonują... dzięki!!!! :notworthy: :notworthy: :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 (edytowane) Tam nie ma lakieru :) Nie taniej wyjdzie kupic nowe? Potem nie bedzie płaczu że odchodzi lakier z plastików, albo razem z okleiną. :D Poprostu moim zdaniem lepej do enduro nowe plasticzki, może jakieś tanie wyrwiesz i po sprawie. Edytowane 28 Września 2009 przez Kamsel Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Albo zainwestuj w folię taką jaką okleja się samochody :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lionix Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Albo zainwestuj w folię taką jaką okleja się samochody :wink: :eek: niegłupie, ale wytrzyma mycie karszerem, itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Albo zainwestuj w folię taką jaką okleja się samochody :wink: A jak okleić nieregularne kształty??? Plastiki nie mają wyłącznie płaszczyzn. Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teslasim Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 (edytowane) A jak okleić nieregularne kształty??? Plastiki nie mają wyłącznie płaszczyzn. Da się :biggrin: potrzeba tylko cierpliwości i trochę wolnego czasu trzeba wkleić do wyszukiwarki cały adres później to naprawię http://tezla.freehost.pl/[zdjecia]/honda04.jpg http://tezla.freehost.pl/[zdjecia]/honda03.jpg http://tezla.freehost.pl/[zdjecia]/honda01.jpg najbardziej techniczny okazał się tylny błotnik :icon_razz: myjkę wysokociśnieniową ze stacji benzynowej wytrzymuje bez żadnego problemu zwykła folia samoprzylepna Edytowane 29 Września 2009 przez teslasim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żubr Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 koles nie rób trzody nie ma wiekszego buractwa niż malowane plastiki w enduro!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 Da się :biggrin: potrzeba tylko cierpliwości i trochę wolnego czasu http://tezla.freehost.pl/%5Bzdjecia%5D/honda04.jpg http://tezla.freehost.pl/%5Bzdjecia%5D/honda03.jpg Nie czuje się przekonany, bo linki z fotkami się nie otwierają :icon_razz: koles nie rób trzody nie ma wiekszego buractwa niż malowane plastiki w enduro!! Dokładnie. Ja natomiast wynalazłem środek do usuwania lakieru z plastików: Nie wiem jak to się dokładnie nazywa, bo wszedłem w jego posiadanie przypadkiem i przypadkiem odkryłem jego właściwości. Wiem niestety tylko tyle, że jest to rozpuszczalnik używany do czyszczenia maszyn drukarskich, które robią nadruki na foliach spożywczych np. na torebkach do chipsów. Rozpuszcza idealnie i nie niszczy plastiku. Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 Ja natomiast wynalazłem środek do usuwania lakieru z plastików: SCANCOL?? Bardzo mocny!!! poczułem to gdy przy otwieraniu puszki prysnął mi na twarz :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi