jarenty Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Lales dykte , ale po co ?Przeciez masz juz alkohol w paliwie . I to wiecej niz bys chcial. Ale nie zawsze tak było. Pojazdy spalinowe użytkuję od ponad 30 lat. Stare silniki może i to przetrawią ale z nowoczesnymi wtryskowcami to już różnie może być.Myślisz, że 0,5 l denaturatu wlane na 30 litrów paliwa może mieć wpływ na wtryski ?A tak w ogóle to ja użytkuję stare pojazdy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaloo1000 Opublikowano 27 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Cześć, mam dwie opcje zimowania GSki i mam dylemat, który będzie lepszy: 1)nieocieplony, murowany garaż, typowy budynek PRLu: -suchy -moto nie dotyka bezpośrednio betonowej posadzki -drewniane drzwi, solidne, ale nie powiedziałbym, że szczelne (szczeliny od dołu mniej niż 1cm, a po środku myślę ok. 0.5 cm mniej więcej takie: https://thumbs.img-sprzedajemy.pl/1000x901c/cd/ae/91/brama-garazowa-drewniana-budownictwo-akcesoria-ostrzeszow-349972582.jpg-brak wentylacji grawitacyjnej, chociaż nieszczelne drzwi może to trochę rekompensują -do tego moto pod pokrowcem, z pochłaniaczem wilgoci (umieszczonym także pod pokrowcem) --- 2)upchanie go jakimś cudem do pomieszczenia w domu (mierzyłem miarką i jest dosłownie na centymetry, a nawet milimetry, muszę sprawdzić podczas dnia: -pomieszczenie to jest typowo gospodarcze, są w nim 2 bojlery, dużo rur na wierzchu i nie wiem jak w nim jest z wilgocią, ale jak się wchodzi to jest cieplej, niż w reszcie domu.Ale mimo wszystko, jest to normalne pomieszczenie jak każde inne, nie odseparowane od reszty domu (płytki, kartongipsy...) -wentylacja grawitacyjna z komina -dom ogrzewany kominkiem, także nieraz będą wahania temperatur, tego się trochę boję (najmniej to i tak 15 stopni, a jak się już rozpali no to ponad dwadzieścia kilka) -tak samo jak w garażu, moto pod pokrowcem i z pochłaniaczem wilgoci dodam, że GSka jest z 2007, także produkcja hiszpańska i do tego anglik (ok. 2 lata, potem sprowadzony do Polski), więc chciałbym jak najlepiej uchronić ją przed rudą napiszcie co o tym sądzicie, pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiciu_r Opublikowano 27 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Ja bym zalał do pełna, umył i 3 razy nawoskował na myjni bezdotykowej i wstawił do zimnego garażu a zamiast pokrowca przykrył oddychającą agro włókniną. Aku do domu i co miesiąc go ruszyć ładowarką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natalia Cattiva Opublikowano 22 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Oliwy nikt nie wymienia.. ? :) Cytuj Non è forte chi non cade mai, ma chi cade e si rialza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 22 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Oliwy nikt nie wymienia.. ? :)A po co? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natalia Cattiva Opublikowano 22 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 A po co? Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkPo to samo po co w ogole wymienia sie olej... + by nie zaszkodzic silnikowi. Cytuj Non è forte chi non cade mai, ma chi cade e si rialza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 22 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 A daj spokoj, po 2 miesiacach odpalasz i juz ...... w Aucie jak zostawiasz go na 2-3 miesiace bo wyjezdzasz to wymieniasz olej? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natalia Cattiva Opublikowano 22 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 (edytowane) Taki sam olej lejesz do samochodu i motocykla? Edytowane 22 Października 2018 przez Natalia Cattiva Cytuj Non è forte chi non cade mai, ma chi cade e si rialza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 22 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Piotr Dudek kazał robić eksperyment, zlać stary olej i wlać go do butelki po whiskaczu, odstawić na 2 miesiące. Po tym czasie spoglądnąć na butelkę, u mnie stoi do dziś w garażu,a Wy sobie zróbcie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 22 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Ha ha ha Kobita zawsze mundrzejsza :) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 22 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Piotr Dudek kazał robić eksperyment, zlać stary olej i wlać go do butelki po whiskaczu, odstawić na 2 miesiące. Po tym czasie spoglądnąć na butelkę, u mnie stoi do dziś w garażu,a Wy sobie zróbcie :DDawa fote. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natalia Cattiva Opublikowano 22 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Dawa fote.Najlepiej na gotowe :P Cytuj Non è forte chi non cade mai, ma chi cade e si rialza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 23 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 Najlepiej na gotowe :PBlok silnika u mnie nie jest przezroczysty. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 23 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 Prawdziwi motocykliści zmieniają na wiosnę (co drugą)! Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natalia Cattiva Opublikowano 23 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 Prawdziwi motocykliści zmieniają na wiosnę (co drugą)!Tak jest i jezdza tylko jak jest sucho i do 20 stopni C :D Cytuj Non è forte chi non cade mai, ma chi cade e si rialza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi