Skocz do zawartości

Ile trzeba dac za Junaka M10?

Buber
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wręcz uwielbiam :biggrin: . Zwłaszcza innych "rzepów" takich jak ja :wink: .

A odbiegając całkowicie od tematu: Znasz może Zibiego ( Zbych Kozakowski) czy Bubę? Obaj "zajunaczeni".

Skąd oni są ? Ja miałem paroletnią przerwę w temacie i nie znam wielu ludzi którzy w to weszli w ciągu ostatnich dziewięciu lat. Z łodzi to znam tylko najstarszą wiarę, jeszcze z czasów świetności NUMBER ONE CLUB.

wolę HONDĘ :biggrin: . Nie psuje się to to i technika jaky nowocześniejsza (hydrauliczne 3 zawory).

Jakieś aluzje? :biggrin: Wiem, wiem że HD się psują ale jakoś jeszcze nigdy się z tym nie spotkałem, ani u siebie ani u znajomych. Poza jednym przypadkiem kolegi z forum gdzie padł alternator w sprzęcie świeżo "przypłyniętym" z USA.

A hydraulikę też mam w HD. :biggrin: Harley montuje hydraulikę na zawory od czasów kiedy mnie na świecie nie było, Was pewnie też. :biggrin:

EUREKA!

Wiem czemu na Janka mówi się "polski Harley" - bo i jednym i drugim strach wyjechać dalej od domu bo się sypnie, do tego nie wart swej ceny, czerstwa jakość i ta wyimaginowana legednarność... :biggrin: :buttrock:

Wracając na ścieżkę tematu. Ile czeba dać za Janka....

http://allegro.pl/item521177429_junak_m07_...junak_m_07.html

(sam się domyśliłem że TEN pójdzie za dużą kasę)

Edytowane przez qurim

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

Pewnie znów się uczepisz ale ja wywnioskowałem możliwość że on może nie mieć skrzyni a w każdym razie z wałkami do biegów i kopadła u niego krucho, no i mógłby sobie darować tą zaślepkę zamiast wałka od kopadła. :biggrin: :biggrin:

To też...

Nie pasuje mi w ogóle ta lewa pokrywa. Czy ona nie jest przypadkiem póżniejsza? Widać tam wyjście odmy, a z tego co wiem, te kartery miały odpowietrzanie przy przednim mocowaniu silnika (z resztą widać tam tą rurkę od odmy).

Chociaż nie znam się na tych wczesnych M07-wiem tyle co od innych... i chyba nie poznam bo przy tych cenach to grubo powyzej moich możliwości finansowych.

Skąd oni są ? Ja miałem paroletnią przerwę w temacie i nie znam wielu ludzi którzy w to weszli w ciągu ostatnich dziewięciu lat. Z łodzi to znam tylko najstarszą wiarę, jeszcze z czasów świetności NUMBER ONE CLUB.

Ludzie o których pytałem są właśnie z Kolumny. Często tam u nich bywam...

To też...

Nie pasuje mi w ogóle ta lewa pokrywa. Czy ona nie jest przypadkiem póżniejsza? Widać tam wyjście odmy, a z tego co wiem, te kartery miały odpowietrzanie przy przednim mocowaniu silnika (z resztą widać tam tą rurkę od odmy).

Chociaż nie znam się na tych wczesnych M07-wiem tyle co od innych... i chyba nie poznam bo przy tych cenach to grubo powyzej moich możliwości finansowych.

Ludzie o których pytałem są właśnie z Kolumny. Często tam u nich bywam...

Z tego co się orientuję, to wylot odmy z przodu, przy mocowaniu silnika bardzo szybko był zmieniony ze względu na to ze zawsze był zaświniony silnik, i noga kierowcy, zastąpiono go wylotem właśnie w lewym deklu, by dmuchało w dół i nie brudziło , tak że tylko bardzo wczesne siódemki posiadały odmę z przodu.

Co do kolesiów z kolumny , napiszę do Ciebie na priva by nie zaśmiecać tematu. :notworthy:

No to już wiadomo 6ty. cena min. :wink: Kurde za taką kase idzie znaleść eme do remontu z papierem.

To przez właśnie takich ludzi jak ci co to licytują ceny janków tak walą do góry, inni zobaczą ,pomyślą " jak on za tyle sprzedał to i ja mogę " i niedługo za janka trza będzie dać tyle co za harego. :banghead: :banghead: :banghead:

Edytowane przez grzeh750

Z tego co się orientuję, to wylot odmy z przodu, przy mocowaniu silnika bardzo szybko był zmieniony ze względu na to ze zawsze był zaświniony silnik, i noga kierowcy, zastąpiono go wylotem właśnie w lewym deklu, by dmuchało w dół i nie brudziło , tak że tylko bardzo wczesne siódemki posiadały odmę z przodu.

Właśnie w tym rzecz, że albo źle interpretuję to co widzę, albo w tym silniku są "dwa wyjścia odmy" :wink: :

-jedno ma na pewno w samych karterach przy przednim mocowaniu(zdjęcie 4),

-drugie u dołu lewej pokrywy (zdjęcie 6)

Kartery są na pewno z pierwszych serii, ale reszta silnika to może być miks totalny...(nie wiem/nie znam się)

Tym bardziej dziwi mnie chora cena.

Właśnie w tym rzecz, że albo źle interpretuję to co widzę, albo w tym silniku są "dwa wyjścia odmy" :wink: :

-jedno ma na pewno w samych karterach przy przednim mocowaniu(zdjęcie 4),

-drugie u dołu lewej pokrywy (zdjęcie 6)

Kartery są na pewno z pierwszych serii, ale reszta silnika to może być miks totalny...(nie wiem/nie znam się)

Tym bardziej dziwi mnie chora cena.

Masz całkowitą rację jest to melanż dwóch rodzajów odpowietrzania, w tej konfiguracji złożony silnik będzie rzygał olejem z każdego możliwego otworu, najprawdopodobniej jak kompletowali złoma do sprzedania nie mieli dekla do bloku i w niewiedzy swojej dali dekiel w ich przekonaniu dobry( no bo przecież od siódemki),totalna żenada, biedny ten co to wylicytuje za te chore pieniądze, jeśli nie wie co w tym bangla to nie dość ze wyrzuci kupe kasy w błoto to nie da sobie rady :clap: :crossy: :eek: :banghead: :banghead:

Kurcze przyjrzałem się temu kupującemu na ile mogłem i sądzac z ilości komentarzy to stary wyjadacz, już nic nie rozumiem , myślałem że to jakiś napalony świerzak z kasą co koniecznie chce weterana, ale chyba nie .

Kto wie czy niedługo nie pojawią się części od tego janka za jeszcze bardziej chore pieniądze

Edytowane przez grzeh750

... jakie kolory junaków były, no chodzi mi o jeden taki czy był Niebieski ciemny

Witaj.

Wiśnia, czarny i wystawowe srebrne ( znaczy błotniki, bak i puszki )

Kiedyś można było poczytać świetny wątek na Junaku Pomorskim, ale tego fora już niet :icon_twisted:

Posdrufki

K54