jeszua Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 a jednak się krę... znaczy jednak ustępują (deklarują ustąpienie)jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blood Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Obawiam się jednak, że ten sondaż nie jest wiarygodny. Osoby odpowiadające mogą czuć się pod pewną presją udzielając odpowiedzi na to pytanie. Jakby nie patrzeć, na ludzi, którzy zajeżdżają drogę patrzy się jak na skończonych buraków i chamów, więc nawet jak ktoś to robi, to powie, że ustępuje, żeby wypaść dobrze na tle większości ... ;/ Cytuj http://bikepics.com/members/vixon/09cbr600rr/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 już w ub. roku wiele osób tutaj na forum stwierdzało poprawę sytuacji, ja również. może nie jest idealnie, ale sam fakt, że ludzie odpowiadają "politycznie poprawnie" może daje im też do myślenia na drodzejsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huggus Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Patrzac na to, ze w sondzie są całe 82 głosy nie bralbym jej zbyt poważnie. Chociaz fakt, że przynajmniej jak po krk śmigam, to raczej bezproblemowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonTrasT Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Kilka dni temu jadąc po jezdni jednokierunkowej o dwóch wyznaczonych pasach ruchu, przejeżdżałem przez kilkudziesięciometrowy korek pomiędzy samochodami. Gdy już dojeżdżałem do sygnalizacji, ten pierwszy z lewej strony, kierowca żółtego audi stojącego na lewym pasie zjechał na prawo wjeżdżając prawymi kołami na oś jezdni. Zablokował mnie i patrząc w lusterko tylko się śmiał. No, nic. Zmieniły się światła, on pojechał oczywiście jako pierwszy. Spokojnie ruszyłem i już po kilkudziesięciu metrach żółte audi stało przed kolejnym skrzyżowaniem, również prawie na osi. Przejechałem z jego lewej strony unosząc prawą rękę na pożegnanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMWolf Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 ... :icon_razz: ja z natury złośliwy nie jestem ... ale w takim wypadku wyprzedzam klienta i kulam się przed nim zgodnie z przepisami :icon_razz: ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Wiesz, tu już abstrahując od tego, że z gościem można sobie poradzić, ale raczej chodzi o sam fakt czystego chamstwa...W d... mam czyjes chamstwo. Koncentruje sie na tym zeby przejechac a nie co ktos o mnie mysli. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaJaN Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Z moich obserwacji jeżdżąc po Poznaniu stwierdzam, że liczba chamów w puszkach (zajeżdżających drogę motocykliście w korku) jest proporcjonalna do liczby uprzejmych puszkarzy (którzy rozjeżdżają/ustępują motocyklistom miejsca w korkach).Tyle ode mnie.Pozdro Cytuj GPZ 500s => GSX-R 750 K2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shuy Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 W W-wie liczba zawistnych "zajeżdżaczy" jest podobna do liczby hałaśliwych riderów zasuwających na przelotach pod oknami w środku nocy. Cytuj Szukam go Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hero Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Niestety buraków nie brakuje, ale coraz rzadziej się na nich natykam, więc może liczebność się zmniejsza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toOczeQ Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 (edytowane) Dzisiaj jechałem w korku, spokojnie jechałem nie pędziłem. Widzę gościa który patrzy w lusterko tylne, i zaraz zjeżdza mi na środek, na przerywaną linię ... Gdybym nie widział że widzi mnie w lusterku, bym nic nie reagował. Ale widać było że specjalnie to zrobił. Grzecznie poczekałem aż ruch się lekko ruszy, wyprzedziłem go i z uśmiechem na twarzy pokazałem mu środkowy palec witający właśnie takich panów :)Po prostu gość był perfidnie walnięty na łeb ...Pierwszy raz pokazałem taki gest ... Ale wkurzył mnie ten gościu ... Edytowane 28 Kwietnia 2011 przez toOczeQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moto-akcesoria Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 toOczeQ i właśnie w takich momentach przydałby się burak na buraka... Wczoraj również nawinęłam około 480 km w przeważającej części kierowcy byli uprzejmi, ale oczywiście zdarzali się niereformowalni... szczególnie "śmieszna" była babka na skrzyżowaniu, która specjalnie otworzyła okno, żeby powiedzieć "no gdzie się pchasz?!" :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dźwiedziu Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Ja, póki co, spotkałem się w Wawie z jednym przypadkiem zajechania drogi, choć wtedy minąłem babkę z drugiej strony.A za to z dwoma przypadkami, kiedy goście złożyli lusterka. Raz w nowej CR-Z, a raz w dostawczaku gościu jak zobaczył, że nie ominę lusterkiem jego, powiedział "poczekaj", wyciągnął rękę i złożył lusterko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Dzisiaj jechałem w korku, spokojnie jechałem nie pędziłem. Widzę gościa który patrzy w lusterko tylne, i zaraz zjeżdza mi na środek, na przerywaną linię ... Gdybym nie widział że widzi mnie w lusterku, bym nic nie reagował. Ale widać było że specjalnie to zrobił. Grzecznie poczekałem aż ruch się lekko ruszy, wyprzedziłem go i z uśmiechem na twarzy pokazałem mu środkowy palec witający właśnie takich panów :)Po prostu gość był perfidnie walnięty na łeb ...Pierwszy raz pokazałem taki gest ... Ale wkurzył mnie ten gościu ... http://forum.motocyklistow.pl/index.php?/topic/142648-a-temu-o-co-znow-chodzi/page__st__40 Tu jest opisane. Gdybys zostalpewnych rzeczy nauczony do tej sytuacji by nie doszlo ! A teraz zadaj soebie na trzezwo pytanie czy dalbys sobie fujarke ucicac, ze gosciu Cie widzial ? Tak jak napisales, patrzyl w lusterko, a to niestety za malo ! i właśnie w takich momentach przydałby się burak na buraka... Nie, w takich sytuacjach trzeba najpierw wiedziec dlaczego do takich sytuacji dochodzi oraz jak ich uniknac ! :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baki89 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 trzeba po prostu mieć oczy wszędzie :D ja tam staram się zawsze zwrócić na siebie uwagę jak jadę w korkach :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi