Jaszczur2 Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 (edytowane) Panowie, mógł by mi ktoś wytłumaczyć jak to jest z tymi rozmarami? Np jak jest opona 110\100-18 to powina miec 11cm szerokosci i 10 wysokości czy jak to jest? Nierozumiem tego. pierwsza wartość to szerokość a druga to wysokość wyrażona w % szerokości, trzecia średnica koła. Czyli 11cm szerokości i 11cm wysokości Co do wcześniejszych wypowiedzi o Michelin AC10 nie mogę się zgodzić. Jest to opona na średni i twardy teren z naciskiem na ten drugi i spełnia się w tej roli świetnie. W gęstym błocie może się trochę zaklejać. Ale jej trwałość jest zdecydowanie lepsza od Mitasów i innych. Mam porównanie z Pirelli MT320 oraz Mitas C16 i Michelin jest zdecydowanie bardziej trwały. I nie mówię tego tylko dlatego, że handluje Michelinem :icon_razz: Sam jeżdżę sporo z pokaźną ekipą więc mam pogląd ;) Edytowane 10 Marca 2009 przez Jaszczur2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 kto uzywal Kendy na przod ? co prawda dopiero zalozylem na tyl Kende , a przod juz mam prawie nowy Pirelli ( tylko niektore kostki lekko naderwane) , no ale w sumie za 20 zl wiecej po rabaciku mam ta kende i to zupelnie nowa . Nastepnym razem , wezme caly zestawik Kendy. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 ja miałem kenda w CZ 516, na suchym trzymało to to w miare fajnie, ale troche mokrego i ślizgało niemiłosiernie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 hm narazie oblatalem kapcie i jest ok , nawet na mokrym ladnie szla , szkoda ze nowe i ostre sa tak krotko :/ Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akiraone Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 kto uzywal Kendy na przod ? co prawda dopiero zalozylem na tyl Kende , a przod juz mam prawie nowy Pirelli ( tylko niektore kostki lekko naderwane) , no ale w sumie za 20 zl wiecej po rabaciku mam ta kende i to zupelnie nowa . Nastepnym razem , wezme caly zestawik Kendy. Ja juz innej opony na przod nie kupie jak Kenda K775F Sticky WASHOUGAL, rewelacja extra trzyma na blocie i kamieniach. Tyl nadal szukam :-) za kazdym razem cos innego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiatex Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 na piach mogę śmiało polecić michelina starcross sand 4, idzie moto jak burza, całkiem całkiem był też michałek cross competition. Co do przodu to nie mam jeszcze doświadczenia, na moją pirelkę mt 32 nie narzekam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekW Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 (edytowane) To sie podpinam: Szukam kapci do KLR 650 C Jezdzone tylko offroad. Jesli asfalt to tylko tyle,zeby dojechacc do blota - max ~10km mrugacz.gif Na przodzie jest teraz: 90/90-21 ty: 120/90-17 Co proponujecie? AHa, juz przy okazji opon. W zimie tez mam zamiar jezdzic. Edytowane 9 Listopada 2009 przez WojtekW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Może Kende TrackMaster II ? przystosowana niby do przelotów asfaltowych,mam taką z tyłu i jest spoko ,z tym że na 17 u olka jest tylko 130/90 i ok 230 zeta,udając się na bazar wyrwał byś na pewno taniej,ja za 150 wyrwałem trackmastera nowego tylko 18 120/100 a na zimę polecam temat na forum suzukidr.pl mówiąc w skrócie śruby w kostki na wylot opony i heja ;p Cytuj Par montaignes et par valeesEt par forez longues et leesPar leus estranges et sauvagesEt passa mainz felonz passagesEt maint peril et maint destroit... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 To polecam Ci wojtek kedne track master model 760. Do krótkich przelotów na asfalcie. Myślę że Cię zadowoli. Wrzuć lacia 120\100 i będzie git :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekW Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Zadowolony jestes? Slyszalem duzo dobrego o Kendzie. Ale nawet na Alledrogo wybor jest raczej maly. A z Mitasa co byscie polecali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Na allegro tak, jest mały wybór. Podam Ci nr gg do sklepu motocyklowego gdzie mają taką kende za 200zł. Z przesyłką 220zł Ci wyjdzie. ten nr 10239663 Ja tak, jestem zadowolny z kendy. A z mitasa to http://moto.allegro.pl/item787670968_opona...8_promocja.html najpopularniejszy model. Też sobie chwalą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stoźu Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 (edytowane) Też mam taką Kende i sobie chwalę. Mam ją od początku sezonu i nie widać dużych śladów zużycia. Ja kupowałem w tym sklepie za 170zł tylko nie wiem czy mają jeszcze na stanie http://www.lukasz-motocykle.pl/ Ps. Wie ktoś może dlaczego ją wycofali z produkcji ? Szkoda troche bo trudno dostać dobrego laka za taką cene jak ta. Zastąpili ją innym modelem ? Edytowane 9 Listopada 2009 przez Stoźu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Wycofali całą marke kende czy tylko model k760? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekW Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 A tak jeszcze ze 2 pytanka: Jak z przodu bede mial 90 a z tylu 80 wysokosci to nic sie nie stanie, nie? Chodzimi tutaj o jakies znaczace pogorszenie sie wlasciwosci jezdnych motocykla. Bo zmiana ze 120 jakie sugeruje producent na 130, jesli chodzi o szerokosc nie bedzie problemem. BTW Dlaczego wogole zalozyli w nim z tylu 17? Mam 18stke kolo. Moge zalozyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 10 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 bo w ciezkich enduro zakaldali 17 jak masz 18 to zakladaj wiece opon jest ;] a co do wyskosci to jest ona podawania w % i jest to procetn szerokości opony Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi