Szafir Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 zapodaję alternatywę glanów - czyli glany zapinane (z przodu nie wieje), oraz bikers boots z blachą z przodu. Dosyć dobra oferta w tym sklepie - zobaczcie na glany zapinane.>>link<< Cytuj http://www.hdceleven.pl/index.php/pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beti Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 Ja jezdze w glanach od kiedy zaczelam jezdzic w ogole na motocyklu. No coz...nie powiem, ze nie zamienilabym ich na nic innego ;p Po pierwsze przy moim dziwnym stylu jazdy, chyba hamuje nogami, hehe...to podeszwy po dwoch latach nie ma. Przemakaja, ale do tego idzie sie przyzwyczaic w ktoryms momencie. Dla mnie niestety najwiekszym problemem jest blacha. Jak jezdzi sie w niskiej temperaturze (ale jeszcze powyzej zera - nie wyobrazam sobie jak to jets ponizej;p) i blacha zmarznie, to momentalnie zimno ciagnie od nog na cale cialo. Rezultat - nastepne dwa tygodnie w lozku. Wiec jezeli ma sie mozliwosc kupienia porzadnych butow motocyklowych, to lepiej nie bawic sie z glanami. Cytuj http://bikepics.com/members/beti/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Unix Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 ja mam glany ale firmy Caterpillar, jakosc niesamowita... od wielu lat w nich chodze a od 2 jezdze na moto. Wiadomo, gdy zacznie padac to przemakaja szybko, ale sa niewiarygodnie cieple i nigdy noga w nich nie marznie (dopiero ponizej 5 C) nawet kiedy sa mokre! Niestety troche juz sie zuzyly, i wlasnie zastanawiam sie czy kupic nowe za 300zl czy zainwestowac w motocyklowe - ale w tej cenie zadnych dobrych motocyklowych na pewno nie znajde, wiec raczej obstawiam Caterpillar'y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Karlik Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Są glany i są glany, ja jeżdżę w butach Bundeswehry, jeździłem już w niezłym deszczu, skórzane spodnie mi przemakały, kurtka z membraną mi przemakała, a w butach sucho. :-) I nie mają blachy, tylko ochraniacz palców jest z lakierowanej skóry. Naprawdę niezła inwestycja. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 kiedyś jeździłem w polskich butach wojskowych, były OK ale ich wada była potrzeba docierania (przez kilka tygodni były niewygodne)teraz latam, jak koledzy powyżej, w papciach bundeswehry i jestem naprawdę zadowolonywygodne, mocne (już dwa konkret szlify, jeden przy ok 130km/h i drugi przy ok 100km/h) i uniwersalnez ta nieprzemakalnością to troszkę przesadzone, przy dłuższym deszczu, niezależnie od tego jak buty będą wypastowane, i tak przemokną w miejscu styku palców z dzwigienką zmiany biegów Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDi Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 możecie zapodać jakąś linke lub namiary na jakiś sklepik z owymi germańskimi papciami ... dzięki z góry ja śmigam w kawaleryjkach i jakoś mi służą, są troche śliskie (podeszwa ze skóry) ale nie przemokły mi jeszcze ani razu, co do ciepełka w nogi przy niskich temp. to jest tak sobie, poniżej 5 st.C trzeba założyć druga parę skarpetek Cytuj Honda VTX 1800F 2005r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi