Skocz do zawartości

POLICJA MNIE ZŁAPALA A JA MAM 125 POMOCYY

Rekomendowane odpowiedzi

jesli masz na serio 15 lat to h*ja ci zrobią

A o postępowaniu w sprawach nieletnich to Ty kiedyś słyszałeś? Myślisz, że wiek uchroni od poniesienia konsekwencji?

niska szkodliwość czynu

Rzucasz bardzo mądre słowa - tylko szkoda, że ich nie rozumiesz. Gdybyś znał chociaż to co się składa na ocenę stopnia społecznej szkodliwości czynu nigdy byś takiego wniosku nie wyciągnął.

Wiedz że na silniku/cylindrze zwykle jest wybita pojemność. Spiłuj to, posmaruj elektrolitem i zostaw na noc to miejsce tak zeby zmatowiało, później nabij 49ccmi będziesz miał motorower.

I brnij dalej w większe g..no. Takie rady zachowaj dla siebie, chyba że chcesz zarobić "nagrodę".

Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/]

Dokładnie tak.

Uwielbiam te argumenty "inni też tak robią". No to inni tez mają przerąbane, albo nie. A Ty masz. I dobrze.

Przydałoby się więcej takich kontroli.

Ej no, ludzie, wyluzujcie! Nigdy nie jeździliście bez stosownych uprawnień? Ja np. jeździłem motorynką na kartę rowerową, dopiero na Ogara wyrobiłem sobie motorowerową, ale przez pierwsze tygodnie też jeździłem jeszcze na krzywy ryj. :icon_mrgreen:

Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300

Ej no, ludzie, wyluzujcie! Nigdy nie jeździliście bez stosownych uprawnień? Ja np. jeździłem motorynką na kartę rowerową, dopiero na Ogara wyrobiłem sobie motorowerową, ale przez pierwsze tygodnie też jeździłem jeszcze na krzywy ryj. :)

Nigdy.

I zaraz mi sie o prędkość i masę innych spraw kilka osób przypnie. Ale nie to jest tematem dyskusji.

Uprzedzając kolejne pytanie: autobusem bez biletu tez nie ;p

Poza tym nie chodzi tu tylko o uprawnienia, ale i o falszerstwo.

Jesli bedziemy pochwalac cos takiego, daleko nie zajdziemy.

Fakt, iż jakiś pogląd jest szeroko rozpowszechniony, nie stanowi żadnego dowodu na to, że nie jest on całkowicie absurdalny. Jeśli weźmiemy pod uwagę, że większość ludzkości jest zwyczajnie głupia, należy oczekiwać z dużym prawdopodobieństwem, iż powszechnie panujące przekonania będą raczej idiotyczne niż rozsądne.

Bertrand Russell

nawet gdyby na mnie sie darł nie wiem ile i nie wiem jak głośno to bym nie podpisał. Zadzwonił bym po ojca, następnie kontakt ze znajomym prawnikiem i na tym by sie skończyło. najgorsze to że ci kazał podpisać, wręcz wymusił podpisanie dokumentu.

...tylko chłopskim rozumem kto stwarza większe zagrożenie na drodze jadący 40km/h 125/50 czy jadąca 200km/h cbr 900 (sory że ciągle nawiązuje do jednego moto ale nie znam sie na sportach a na tym nawet aż siedziałem :) ) ?? co z tego że ta cbr 900 ma dokumenty ważne OC i jej kierowca ma prawo jazdy jak ma delikatnie mówiąc niedostosowaną prędkośc do warunków na drodze...... jak ten 125/50 jadąc 40km/h wbije sie w rowerzyste czy pieszego to sie doszczętnie połamią ale być może przeżyją ale jak ta CBR 900 z 200km/h

Otoz kolego zadna z wymienionych przez Ciebie przykladow nie powinna w ogole miec prawa bytu: to tak jak bys dyskutowal czy wolisz miec troszke AIDS czy zostac troszke ugryziony przez czarna wdowe czy tez innego pajaka czy plaza.

O tym kto sprawia wieksze zagrozenie, czy dziecko ktore nie ma pojecia o poruszaniu sie w ruchu publicznyk czy krejzol pedzacy z predkoscoami jakie wymieniles.

Odpowiedz prosta jak drut anio jedno ani drugie.

A jezeli wierzysz w to ze ten chlopak jezdzi 40 km / h to sorry ale zyjesz w bajce Alicji w krainie czarow, wierzysz w bociana, swietego Mikolaja i inne bajki tego swiata. Gdyby chcial jezdzic przepisowo nie kupowalby sprzeta 125 /50 kumasz ?

:(

cóż, łebek może się uchylić od oświadczenia, ale od jazdy motocyklem na fałszywych papierach nie. i za to powinien beknąć, może mniej byłoby takich "kfiatków" na drogach :/

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

Wiedz że na silniku/cylindrze zwykle jest wybita pojemność. Spiłuj to, posmaruj elektrolitem i zostaw na noc to miejsce tak zeby zmatowiało, później nabij 49ccmi będziesz miał motorower.

Tiaaa super rada ... Pierwszy lepszy rzeczoznawca czy nawet policjant stwierdzi że była ingerencja. Poza tym po numerze silnika czasem można określić jaka to pojemność.

Jak narazie to mogą Ci zarzucić tylko jazdę bez uprawnień. Nie wiem tylko co z motocyklem bo w końcu ktoś kiedyś dokonał fałszerstwa i zarejestrował go na 50 cm3. Pewnie będą chcieli się temu komuś dobrać do tyłka i w sumie dobrze bo trzeba skończyć z tym polskim cwaniactwem.

Jak narazie to mogą Ci zarzucić tylko jazdę bez uprawnień. (...)

nie tylko, bo również posługiwanie się fałszywymi dokumentami. reszta w innych wątkach o tej tematyce

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

Ja nie rozumiem tylko jednego, ze traktujecie innych jak durni

- a ja powiem, ze nie wiedzialem, a ja poowiem, ze tak, ze srak.

Jak myslicie kto bedzie tego sluchal ? Czy policja czy prokurator, czy sedzia sluchaja takich pie**ol juz dobrych pare lat ( o ile nie kilkadziesiat ) i z tego co mi jest wiadomo, to juz nawet sie z tego nie smieja ( a moze sie i smieja :wink: :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: do rozpuchu ), ze sa na tym swiecie jeszcze tycy naiwni ajk i ktorzy daja takie rady.

Pierwsza zasada nieswiadomosc nie chroni przed kara

dwa, kupujesz pojazd powinienes wiediec i sprawdzic.

Komu wiec chcecie wmowic, ze to 50 ccm ktora zap***la licznikowe 120 km/h ? nie jest 125 - tka ? Swietemu Mikolajowi ?

no sorry ale zaraz sam monitor ze smiech zapluje. :icon_mrgreen:

jest temat ? Przeczytaj

http://forum.motocyklistow.pl/NISZT-KOMBIN...AKI-t72015.html

Chciales byc madrzejszy to teraz spojrz prawdzie w oczy i ponies konsekwencje. Jak tak to kozacza sie na i na forum i w zyciu a jak kara to ogon pod siebie, placz i ratujcie. :banghead:

:crossy:

Edytowane przez ks-rider

ks rider

jest jedno ale ..........z relacji chłopaka wynika że nie został złapany na np wymuszeniu pierszeństwa złym parkowaniu tylko do rytunowej kontroli.......więc nie wiemy czy umie jeździć czy nie umie dlaczego odrazu go skreślasz

O tym kto sprawia wieksze zagrozenie, czy dziecko ktore nie ma pojecia o poruszaniu sie w ruchu publicznyk czy krejzol pedzacy z predkoscoami jakie wymieniles.

tylko że nie wiemy czy kolega autor tematu ma pojęcie o ruchu drogowym czy nie więc nie skreślamy go odrazu !!gdyby złapali go np na niezatrzymaniu się na stopie wtedy możemy gdybać że faktycznie sprawia mniejsze zagrożenie

gurim numery silnika są wypukłe i cięzko je chałupniczo przebić bo zapewnie zetrzeć łatwo ale nabić trzebaby prasą ......

a jazda 40km/h dlaczego nie ?? ja mając pod dupą 8KM 78ccm jeźdze po mieście 40km/h......po prostu mam opone kostke moto na dotarciu coś zwalone z tylnim kołem (rzuca)i jade sobie 40km/h razem z zblokowanymi kiblami a myśle że ten mój wrak z 90 pojedzie......tylko po co ?? żeby blachary piszczały czy co ?? przy 40km/h wolno sie grzeje mało pali pozatym nie chce mi sie wahlować biegami (cięzko przez miast by było utrzymać przelotową 90km/h )więc sie wloke 40 km/h ........

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

jest jedno ale ..........z relacji chłopaka wynika że nie został złapany na np wymuszeniu pierszeństwa złym parkowaniu tylko do rytunowej kontroli.......więc nie wiemy czy umie jeździć czy nie umie dlaczego odrazu go skreślasz

a jakie to ma znaczenie, czy potrafi jeździć? posługuje się fałszywymi dokumentami, jeździ bez właściwych uprawnień - i z tego powinien zostać rozliczony. czy potrafi czy nie w tym miejscu nie ma żadnego znaczenia

jsz

[R. Kapuściński]

k***a mać a wy wszyscy jesteście święci nie ?? nigdy w życiu nie piliście bibmru (jest nielegalny)nie prześliście na czerwonym świetle, nie zdażyło wam sie jechać komarkiem bez papierów, rowerem bez świateł, samochodem z czymś niesprawnym, rzucić papiera po cukierku w niedozowolonym miejscu, pić piwa w miejscu publicznym, itd

jeździcie swoimi 100KM potworami 50km/h w zabudowanym ZAWSZE prawda ?? nikt z was nigdy nie jechał nawet 60km/h......

i co przechodzisz na czaerwonym świetle bo ci sie ś;pieszy do roboty i widząc policje stajesz w miejscu i spokojniesz czekasz aż podejdą wymierzą ci mandat prawda ?? raczej oglądasz sie tylko nerwowo czy idą w twoją strone czy olali jak olali to biegiem dalej do roboty nie ??

i nikt z was nie miał grzechów młodości nie ?? nie jeździło sie po pijaku rowerkiem mzetką kumpla po 100km/h wożąc laski po mieście ?? tylko każdy z was był absolutnie święty prawda ??a jak już coś odwalił to godnie odsiedział w więzieniu czy spłacał pól życia prawda ??

ludzie jesteśmy ludźmi..........nawet policja to ludzie (sam sie o tym przekonałem i są tacy co naprawdę szacunek dla nich ).........każdemu zdarzają sie błedy ale nikt nie chce za nie pokutować...

tym bardziej że normalny człowiek wyciąga wnioski.......i nie musi dostać kopa w dupe żeby je wyciągnąc wystarczy strach i świadomośc co mogfłem stracić gdyby wtedy sie nie udało.........

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

k***a mać a wy wszyscy jesteście święci nie ?? nigdy w życiu nie piliście bibmru (jest nielegalny)nie prześliście na czerwonym świetle, nie zdażyło wam sie jechać komarkiem bez papierów, rowerem bez świateł, samochodem z czymś niesprawnym, rzucić papiera po cukierku w niedozowolonym miejscu, pić piwa w miejscu publicznym, itd

Luuuuz gościu. Nie o to chodzi. Każdy ma coś na sumieniu (jazda bez prawka samochodem, motocyklem, podpalenie budynku, rozwlanie komuś butelki na głowie itp.) za co nie odpowiadał, bo mu sie udało. Autor tematu miał to nieszczęście, że na niego trafiło. Nie ważne czy stwarzał zagrożenie czy nie, czy co mówi chłopski rozum, bo sądy nie mają "rozumu" tylko zapisy prawa, a tam stoi czarno na białym co to jest motorower, co to jest dokument, co to jest podstępne wyłudzenie poświadczenia nieprawdy przez urzędnika państwowego itp. Nikt nie ma zamiaru kolesia tu gnoić, ale faktem jest że wdepnął w szit. Trzeba mieć tylko nadzieję, że może nic z tego nie wyniknie a może kilka osób kupując sprzęd z fałszywymi danymi w dokumentach zastanowi się 2 razy. A przede wszystkim może zastanowi się czy słuchać mądrych rad kilku kozaków, jak zarejestrować 125/50, bo namawianie kogoś do fałszerstwa to jest dopiero sk****wo.

pozdr

Edytowane przez jurjuszi

"Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)

"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010)

....więc nie wiemy czy umie jeździć czy nie umie dlaczego odrazu go skreślasz

tylko że nie wiemy czy kolega autor tematu ma pojęcie o ruchu drogowym czy nie więc nie skreślamy go odrazu !!gdyby złapali go np na niezatrzymaniu się na stopie wtedy możemy gdybać że faktycznie sprawia mniejsze zagrożenie

Zacytuj gdzie go skreslilem, bo moze cos przeoczylem. On moze byc zajefajnym kumplem, ale mimo tego uslyszy to co uslyszec musi, moze inni wyciagna z tego wnioski, moze ktoremus w przyszlosci uratuje to dupe lub moze zycie.

a jazda 40km/h dlaczego nie ?? ja mając pod dupą 8KM 78ccm jeźdze po mieście 40km/h......po prostu mam opone kostke moto na dotarciu coś zwalone z tylnim kołem (rzuca)i jade sobie 40km/h razem z zblokowanymi kiblami a myśle że ten mój wrak z 90 pojedzie....

Daj pokuj, moze, moze, moze, tak jak napisal kolega wczesniej nie ta sprawa, tylko idzie o papiery i brak uprawnien, zupelnie inna bajka, To prawie tak jakbys " piece " ( Jumy ) na swoje papiery wozil,

Poczytaj moze troche inne dzialy, i zobacz ilu jest takich ktorzy nieoddlawiaja swoich sprzetow aby jechaly przepisowe 45 /km h ( bo przeciez tym sie nie da jezdzic )

Tylko ilu z nich wie ( lub zmienia ) opony ( ze wzgledu na index predkosci ), uklad hamulcowy i inne ?

I nie mow mi prosze, ze ktokolwiek kupujas 125 / 50 o tym fakcie nie wie, bo zaraz ze smiechu z krzesla spadne.

Dwa lata temu moj znajomek sie napil i postanowil przejechac sie swoja 600 - ta ( w dresach ). Wynioslo go, trzuy tygodnie w szpitalu ze skomplikowanym zlamaniem otwartym, i co tez musial wysluchac to co mialem ( i inni ) do powiedzenia. przyjaciel to nie tylko ten ktory bedzie glaskal cie po glowce i zalowal. Ja wole tych ktorzy powiedza mi prawde w oczy bez owijania.

:)

Edytowane przez ks-rider

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...