Paolo350 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Adamie- to nie jest ksiazka Dmowskiego :) ani Winiarskiego. http://motoryzacyjna.pl/p3911-junak-m10niby praca zbiorowa GoskaMam tą książkę - ale szczerze mówiąc to nic specjalnego...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider_41 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Co do publikacji p. Dmowskiego "Księga Junaka", to faktycznie jest to lektura raczej dla początkujących Junakowców. Zawiera sporo informacji o historii, budowie i eksploatacji motocykla, natomiast temat napraw i remontów potraktowano bardzo po macoszemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 "Silniki spalinowe małej mocy" Czesława Kordzińskiego Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 natomiast temat napraw i remontów potraktowano bardzo po macoszemu.tak jak w wypadku "ciezkie motocykle radzieckie" Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Generalnie wszystkie ksiazki czy artykuly ukazujace sie kiedys w pewnej gazecie motocyklowej autorstwa pana Dmowskiego sa pisane w jednym stylu.. Malo konkretow, informacje "po lebkach", czasami pomylki.. Osobiscie nie kupie zadnej jego ksiazki bo on wrecz czasami wprowadza w blad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 9 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Mysle ze " CMR" to swietna pozycja dla poczatkujacych, jednak jesli ktos sie troche zna to juz zaczyna byc problem, ksiazka nie wykazuje zadnych niuansów produkcyjnych i modyfikacji jak chociazby 3 rodzaje wałków rozzadu do urala, czy kilka rodzai zamocowania rozzutników obornika róznic miedzy silnikami i motocyklami, gdybym chciał poskładac na podstawie tej ksiazki motor to składałbym go kilka lat, dopóki sam bym sie wszystkiego nie nauczył na własnej skórze:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Umówmy się że to nie przez książki Dmowskiego i Winarskiego, większość ruskich motocykli jakie jeżdżą są padliną albo kundlami albo jednym i drugim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 9 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Ja sie z toba nie umawiam, wole dziewuchy:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 (edytowane) Ja sie z toba nie umawiam, wole dziewuchy:-) Oki. A tak bogato zapraszał>.<A i one wolą mnie ;P Edytowane 9 Czerwca 2008 przez prince Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 10 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 to bys sie na forum nie umawiał:icon_biggrin: A moze by Gosia wydała jakies kompedium wiedzy o rusach?? Chetnie podesle róznice w uralu:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 ha ha :crossy: ja nie mam talentu zbytnio do pisania.. a o roznicach jeszcze poczytasz. temat musze dobre ugrysc bo urale sa dla mnie troche pieta achilesowa. ^^ Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 10 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 ja moge pisac, ale co? o róznicach urala? Hahaha, ale by było, spec od odrzutników:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loopy1 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 (edytowane) "Silniki spalinowe małej mocy" Czesława Kordzińskiego Kupione, już idzie pocztą. Na pewno nie będę żałował. Polecasz coś jeszcze? Tu nie moja aukcja:http://moto.allegro.pl/item352655615_silni...nie_tylko_.html Ja dałem połowę ceny :wink: Edytowane 11 Czerwca 2008 przez loopy1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 22 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Trafiłem cos takiego, oczywiscie kupiłem, http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0882341dd4fc3355.htmlMotocykle wczoraj i dzis, oczywiscie pisał angol, wiec mamy to napisane w klimacie-nasze angielskie motocykle były i są najwspanialsze, ale niestety z bólem przyznaje ze sa fajniejsze, jednak bardzo fajna lektura, przekrojowa, oparta na opisach róznych wynalazków wyscigowo-turystycznych z naciskiem na supermotocykle od prawieków do dzis, opisy krótkie i zwiezłe, ale ciekawe, "0" nudy, okraszone zabawnymi hasłami, czyta sie szybko i bez znudzenia, troche weteranów, duzo lat 50-60 i troche "nowosci", dla miłosników anglików bedzie niezła gratka, autor nie opisuje znanych marek typu BMW-r12 czy DKW350 ale raczej takie wynalazki jak Bimota, Einspur, Nortony Scoty, Popy i inne nie bardzo znane wytwórnie które jednak przyczyniły sie do postepu w dziedzinie 2 kółek, mysle ze warto to posiadac, tymbardziej ze duzo kolorowych fotek,papier kredowy, duzy rozmiar, i kolorowy grzbiet sprawia ze pozycje widac z daleka na półce i kazdy frajer siegnie po to nia i bedzie podziwiał nasz gust, a jeszcze cena-w Warszawie w forcie wola 38zł:-) chyba od tego powinienem zaczac nie musiałbym tyle pisac:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 "100 lat polskiej motoryzacji" wyd.Krakowska oficyna SAB, autor Stanisław Szelichowski. Dla głodnych wiedzy, super książka. Dowiedziałem się weeeeelu rzeczy o których nie sniłem nawet. Dużo fajnych fotek, motocykle zajmują sporą część publikacji, protoypy polskiego przemysłu, historia itd. POLECAM!!! Do nabycia w EMPiK. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi