kalosh Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Witam.Chcę kupić okulary przeciwsłoneczne pod kask (szczękowy). Interesują mnie takie do 100 max 150zł, z polaryzacją, o szerokich szkłach (tak żebym mógł daleko się oglądać za siebie) i z miękkimi zausznikami żeby nie ściskały głowy pod kaskiem. Wybierał ktoś już w ten (może chory:)) sposób okulary? Jedne pod kaskiem już mi pękły więc nie chcę kupować szkieł co roku.Pozdrawiam kalosh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 (edytowane) Nie musza byc miekkie, bardziej zwrocilbym uwage aby byly jak najciencze. Czasami wkladam Ray Ban' model Shooter. Duze szkla na druciannych "Wieszaczkach " w niem. Bügel ( po polsku nie wiem ). :P Edytowane 2 Czerwca 2008 przez ks-rider Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 (edytowane) ja kupowałem takie klik model 905i 906 , sprawuja sie świetnie, kupiłem też drugie ze szkłami czystymi do jazdy w nocy.Są naprawde dobre. Edytowane 2 Czerwca 2008 przez leonstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daszek Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Ja kupiłem 2 lata temu te:http://www.e-gogle.pl/eshop/view_product.php?product=298 właśnie do kasku otwartego. Sprawują sie wyśmienicie, nie gniotą, wygodne, fajnie przyciemniają, a że są polaryzacyjne, podbijają kolorki, redukują błyski. Cytuj zdroofko Daszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foks Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Nie chciałbym wprowadzić Ciebie w błąd ale mam okulary z polaryzacją firmy Brenda, bardzo sobie je chwalę ale jak chciałem w nich jeździć w kasku gdzie mam szybkę + antifoga to niestety się nie dało bo szybka robi się momentami tęczowa jak odbija refleksy. Jeżdżąc w innych okularach nie mam tego problemu dlatego zrzucam to na karb polaryzacji... Cytuj Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 htp://bobster.pl Niezła oferta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Nie chciałbym wprowadzić Ciebie w błąd ale mam okulary z polaryzacją firmy Brenda, bardzo sobie je chwalę ale jak chciałem w nich jeździć w kasku gdzie mam szybkę + antifoga to niestety się nie dało bo szybka robi się momentami tęczowa jak odbija refleksy. Jeżdżąc w innych okularach nie mam tego problemu dlatego zrzucam to na karb polaryzacji...A mi sie wydaje ze to wina szybki. U mnie w Shoei'u jak zloze okulary to widze tecze, te same okulary+szybka w Sharku i jest git! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolek850 Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 czesc, posiadam kask nolan n62 ale narzekam na brak blendy. wymienne szybki tez sa problemem poniewaz jest to troche nie praktyczne i boje sie ze zlamie sobie szybke bo juz raz mo sie tak zdarzyło. wiec pomyslalem ze mozna by zakladac przeciw sloneczne okulary pod kask, np. podczas jazdy moznaby je zdjac a z szybka tak nie mozna. i zrodziło sie pytanie czy sa jakies specjalne okulary ktore sa dedykowane do noszenia pod kaskiem jak i zarowno do noszenia bez kasku? czy tez uzywacie okularow przciwslonecznych pod kaskiem? jakie sa efekty? czy nie paruja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilask Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Ja fajne sobie kupiłem firmy choppers z chromowanymi płomieniami po bokach w promocji za jedyene 50zł oczywiście z wszyskiemi filtrami i ochroną, dobre naprawde są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nice Gay Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Siemano. Szukam okularów pod kask. Jako że nie mam blendy a czasem trzeba jechać pod słońce. Szukam właśnie takich. Tylko że słyszałem że te polaryzacyjne powodują że widzimy wszystko w kolorach tęczy a chciałbym tego uniknąć. Co mi doradzaćie? Bo już szukałem podobnych tematów i nic nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Tylko że słyszałem że te polaryzacyjne powodują że widzimy wszystko w kolorach tęczy (...) osłabiasz mnie... idź sobie do salonu optycznego, przymierz dowolne okulary polaryzacyjne, i przestań pier... jak potłuczony jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurider Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 idź do sklepu i przymierz. działają jak normalne przeciwsłoneczne, a do tego powodują ze nie widzimy odblasków w samych szkłach czy też od przedmiotów. kosztują ok 100 zl. dużo jest na allegro, ale ja bym wolał przymierzyć, chyba że upolujesz konkretny model w sklepie i zamówisz z allegro. okulary Arctica - poszukać konkretny model w sklepie. tez będę musiał kupić, bo słońce coraz niżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 a nie lepiej drugą szybkę kupić na takie okazje? Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 W Go Sport, bądź w Bergsonie mają pełną gamę Googli, sprawdź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 No niestety dobrze słyszałeś. Polaryzacyjne nie sprawdzają się z niektórymi wizjerami (np. AGV) - u mnie wychodzą właśnie tęczowe kolorki, niezależnie od marki okularów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi