EVERT Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Witam, mam problem w mojej Derbi Sendzie, ponieważ spala mi bardzo dużo paliwa jest to ponad 4,5 litra/100km, także kopci mi zbyt dużo. Co mogę zrobić i czy coś da się zrobić aby spalał mniej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur.h Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 4,5 litra to dużo? To normalne spalanie, tak mi się przynajmniej wydaje. Możesz oddac go do regulacji gaźnika, ale wydaje mi sie że to nic nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Moja DT 125 ostatnio spaliła 18 litrów(Wlane pod korek), przejechałem niecałe 50km(oczywiście teren). Tutaj spalania nie zmienisz(mialem podobny sprzęt). Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahermnih1 Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Jak ci mocno kopci (więcej niż powinno) do oleju ci się za dużo miesza.Sprawdź pompkę oleju a co do spalania to raczej norma :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
personPILA Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 chcialbym zeby moje tak duzo palilo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 chcialbym zeby moje tak duzo palilo :)Ja poprzednio jak jechałem moim Peugeotem Xp6 w teren to lałem "za dyche", no, góra "za piętnaście"... Teraz jak jade DT 125 na stacje to musze upychać do baku paliwo "za czterdzieści" z groszami... :icon_razz: Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GT 80 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 (edytowane) Wydaje mi się, że poniżej 4l/100km będzie Ci ciężko zejść. Moja Formulka paliła 5-5.5 w mieście. Rekordowe spalanie uzyskałem na trasie Warszawa-Wrocław; 2 osoby, bagaż, prędkość 110-130 i spalanie 7.4l/100kml :buttrock::D:D Pod względem spalania zdecydowanie wolę Transalpa , bo w terenie nigdy nie spalił ponad 6l :), ale na trasie zdarzyło sie i 9,4l/100kmWniosek jest taki, ze warto śmigać 4T :) Edytowane 1 Czerwca 2008 przez GT 80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Moja DT 125 ostatnio spaliła 18 litrów(Wlane pod korek), przejechałem niecałe 50km(oczywiście teren). Tutaj spalania nie zmienisz(mialem podobny sprzęt). :D :notworthy: to mi CR pali polowe z tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyhoo Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Moja DT 125 ostatnio spaliła 18 litrów(Wlane pod korek), No to masz jakąś mega dakarową wersję z 18-litrowym bakiem, albo mega tanią benzyne. Teraz jak jade DT 125 na stacje to musze upychać do baku paliwo "za czterdzieści" z groszami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuleY Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 18 litrów to nawet full crossy 125 nie palą, trochę przesadziłeś jeszcze na 50km to w ogóle nierealne. Moja aprilia pali około 7l na 100 a ma 33km i nie pyrkam na wolnych obrotach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 bo moze polowa sie gdzies wylala przez zbyt duzy poziom w gazniku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 bo moze polowa sie gdzies wylala przez zbyt duzy poziom w gazniku:)Albo sie zawiesił zaworek i przez przelewy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GurenS Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Ciekawe bo wychodziłoby 38 l / 100km :D Coś nie tak ; ) W sumie ... to do mojej Apki 14 l wchodzi o ile się nie myle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Ciekawe bo wychodziłoby 38 l / 100km :P Coś nie tak ; ) W sumie ... to do mojej Apki 14 l wchodzi o ile się nie myleNima śmiacia lubi sie poprostu napić :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloniu Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 normalne spalanie dla motoroweru, moja dt po tuningu, uzywana do stuntu pali 7 l na 30 km :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi