ber Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 prosze o rade przewody hamulcowe w oplocie stalowym rirmy hel, czy warto to kupic chodzi mi o to czy to firma godna zaufania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
88kamyczek Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 nie wiem czy tej firmy są dobre, ale jeśli są w oplocie to są i dobre...ja mam "no name" i jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Z czego wiem, a wiem malo, uzytkownicy Heli chwala sobie te przewody. Ty masz temat podobny: http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=64964&hl= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachuer5 Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Ale powiedzcie mi, czy naprawde jest odczówalna różnica w chamowaniu z przewodami w oplocie? Jak to sie objawia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buła Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 witam,jako nowy uzytkownik przewodów tej firmy a nie majac porównania z innymi moge polecici te przewody,wykonane sa naprawde dobrze i solidnie,jak sie sprawdza na dłuzsza mete nie wiem ale maja dozywotnia gwarancje, narazie jestem w fazie składania moto i układania sie całego układu,nowe klocki,przewody i nowy płyn ale pojedziłem troszke koło domu i jestem zadowolony,jakos tak inaczej sie hamuje,lepiej wyczuwam poczatek hamowania a i ostre hamowanie tez jest dobrze wyczuwalne,moge polecic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Wykluczasz prawdopodobienstwo puchniecia gumowego pzrewodu. Hamulce sa ''ostrzejsze'' po wymianie. Ogolnie rzecz biorac, kazdy zauwaza zmiane na lepsze. Tu mala instrukcja postepowania po wymianie: http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=67019&hl= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Numberuno Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Ja właśnie dziś wymieniłem kable na oploty. Naprawdę bajka jest w porównaniu z gumowymi. Wracałem dziś w deszczu, na gumowych bałem sie w takich warunkach jeździć. Koło sie potrafiło blokować w najmniej oczekiwanym momencie i łapać poślizg. Tu na mokrym asfalcie dałem radę zrobić parę razy małe stoppie! Zero poślizgu koła, dosłownie czuje jak klocek coraz bardziej zaciska sie na tarczy, idealne dozowanie i wyczucie hamulca. Polecam naprawdę, jest to warte każdego zainwestowanego grosza;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrys Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 tak ,przewody w oplocie są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janciownik Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Ja po wymiania jedyne co odczułem to to że hamulce są bardziej agrsywne, klamka ma o polowe mniejszy skok do blokady koła- wydaje mi sie ze gumowe przewody bardziej "wybaczają" gwałtowne hamowanie itd - ale to kwestia przyzwyczajenia, natomiast wymiana przewodu od sprzegla sprawiło że zaczeło ono działać bardzo zerojedynkowo - pełny cug lub nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ber Opublikowano 21 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 dzieki za odpowiedzi,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 ja mam od chińskiego skuterka kosztował mnie 30zł co prawda załozyłem go do Mz pracuje z inna pompą niż standardowa ale duzo lepiej niż gumowy znosi np. zginanie :icon_eek: Przy pracy zawieszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piekarz Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Ja bym nie kupował hela ponieważ końcówki są skręcane a nie zaciskane.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 nie czaje co to ma za zanczenie? Przecież i tak sa śruby w ukłądzie hydraulicznym ba nawet nie dokręca sie ich zbyt duzym momentem;| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek3 Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Ja bym nie kupował hela ponieważ końcówki są skręcane a nie zaciskane.... Wg opisu na stronie importera przewody sa wlaśnie zaciskane a nie skręcane, to jak z nimi jest w rzeczywistosci?http://www.przewodywoplocie.pl/hamulcowe/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 ile kosztowal cie taki przewodzik ? tez bym sobie taki sprezentowal :bigrazz: Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi