przemek3578 Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Tak zakupiony był w Polsce (od 3 lat jest u nas zarejestrowany) sam się ździwiłem bo mało tego ,że mało zapłacił to jeszcze moto jest ubrane w sakwy, szybę, podnóżki i jeszcze kilka bajerków:-) Co do pracy silnika troszkę kuleje na wolnych obrotach na pierwszym cylindrze ale myślę,że to kwestja regulacji. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 vn ale classic. no chyba ze drifter. to juz prawie klasa sama w oboe - vn super sprzet przejezdzilem dwa sezony i nic - paliwo i oleje, nic wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 ar2r, masz rację :icon_biggrin: Dodam jeszcze do wielu zalet vn to, ze ma NIEPOWTARZALNY wygląd co sprawia iż jest od razu zauważany i wyróżniany w tłumie wszelkiej maści drag starów, royal, wild itd :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zigi222 Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 A co powiecie drodzy koledzy o silniku tego sprzeciola? Podobno w vulkanach 800 jest słyszalny taki niewielki stuk w silniku, jakby kto dwiema blaszkami lekko uderzał i faktycznie tak jest i w moim. Podobnierz w vulkanach to norma, ale sam już nie wiem. Podzielcie się opinią :wink: Co do komfortu jazdy i mocy to sami wiecie :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billu Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 A co powiecie drodzy koledzy o silniku tego sprzeciola? Podobno w vulkanach 800 jest słyszalny taki niewielki stuk w silniku, jakby kto dwiema blaszkami lekko uderzał i faktycznie tak jest i w moim. Podobnierz w vulkanach to norma, ale sam już nie wiem. Przy dobrze rozgrzanym silniku ładnie słychać pykanie zaworów, oprócz tego jest jedynie szum pod prawą pokrywą silnika. Za to wentylatora chłodnicy nie da się z niczym porównać..jak załączył się pierwszy raz myślałem że coś poleciało :eek: Poszukaj filmów na youtube można porównać brzmienie silnika. Wczoraj przeserwisowałem swoją maszynę. Po zmianie oleju chodzi jakby bardziej równo, ale to pewnie autoprojekcja :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gineczka Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 vn ale classic. no chyba ze drifter. to juz prawie klasa sama w oboe - vn super sprzet przejezdzilem dwa sezony i nic - paliwo i oleje, nic wiecej. No a o VN 800 A -to zapomniałem ???Czy to raczej " alergia " na kółko z przodu???pzdr :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miłek Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 A co powiecie drodzy koledzy o silniku tego sprzeciola? Podobno w vulkanach 800 jest słyszalny taki niewielki stuk w silniku, jakby kto dwiema blaszkami lekko uderzał i faktycznie tak jest i w moim. Podobnierz w vulkanach to norma, ale sam już nie wiem. Podzielcie się opinią :) Co do komfortu jazdy i mocy to sami wiecie :P U mnie stuka zwlaszcza na niskich obrotach i tylko na 2 biegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adikmo Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Oraz jak się na zimnym silniku biegi przełącza to słychac troche :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chorcio Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 U mnie też na 2gim takie stukanie i oczywiście szum po lewej stronie, natomiest wentylator prawie nie słyszalny. Moto super, ale jednak zamieniłbym go na classica. Cytuj <p>była mz - była xj600s - była vn800 - była vl 800 - był Road King 1550 - był Fat Boy TC 96 - była Electra TC - był Night Rod - był Heritage Softail TC jest Electra i Softail Springer - malina. :wub: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj22 Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 WitamJestem na etapie zakupu pierwszego moto. Chcialbym kupic Kawasaki Vulcan z 1995r., ale slyszalem opinie ze jest to motor niestabilny, psikusny, awaryjny, latwo na nim o wywrotke. Chcialem zapytac szanownych forumowiczow czy to prawda? :notworthy: Z gory dzieki za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 ale chcesz 750 czy 800?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj22 Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary kapuchan Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 WitamJestem na etapie zakupu pierwszego moto. Chcialbym kupic Kawasaki Vulcan z 1995r., ale slyszalem opinie ze jest to motor niestabilny, psikusny, awaryjny, latwo na nim o wywrotke. Chcialem zapytac szanownych forumowiczow czy to prawda? :) Z gory dzieki za opinie nic bardziej mylnego ... jakieś zabobony przedstawiasz :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj22 Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 przedstawiam to co slyszalem od kolesia ktory prawde mowiac mial do sprzedania honde shadow i polecal kazdy inny tylko nie kawasaki vulcan argumentujac jak w wczesniejszym poscie moim. Jestem zupelnie zielony w tych sprawach dlatego zagadnelem no forum zeby rozwiac watpliwosci, dobrze slyszec ze to jakies zabobony :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Bo to najwieksza konkurencja shadow'a. na forum jest duzo jezdzcow vn - ja tez nim bylem- nie moglem narzekac na prowadzenie, awaryjnosc itp itd. lalem paliwo robilem przeglady i naprzod. moja niunia byla z 97 roku i miala nakulane 40 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi