wiesiekh Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Witam!Panowie spójrzcie na awatar Livgrena- ostrego przeciwnika szyby w chopperze!; - gościu schował się za szybki od zegarów i powiada , ze mu komary i wiatr niestraszne! hahahahaMyslę, ze odpowiednio ustawiona szybka stawia mniejszy opór powietrza niz sam motocyklista , więc nie mówmy o zwiększonym spalaniu.jestem jej zwolennikiem po niedługim posiadaniu VN-aJesli ktoś wie gdzie mozna kupic dobrą, wysoką szybę , nawet z ochroną na rączki - proszę daj znac gdzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Louis Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Tak się zastanawiam w czym problem ? Też nie przepadam za szybą ale mam.... w garażu. Na co dzień jeżdżę bez a gdy wymaga tego trasa lub pogoda to ją zakładam i tyle. Nie jest to wiele roboty a mam dwa w jednym. Dla leniwych jest też inne rozwiązanie - dwa motocykle, jeden z szybą, drugi bez :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 niektórzy lubią poczuć wiatr we włosach :banghead: , niektórzy nie lubią jak im wieje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartasarte Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Jesli ktoś wie gdzie mozna kupic dobrą, wysoką szybę , nawet z ochroną na rączki - proszę daj znac gdzie!Pamietaj, ze szyba nie powinna byc zbyt wysoka, tzn na droge pownienes patrzec nad nia, a nie przez nia-e - kiedy jest sucho nie ma problemu, ale kiedy masz zachlapana szybe to lepiej jechac na sluch :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janus Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 niektórzy lubią poczuć wiatr we włosach :crossy: , niektórzy nie lubią jak im wieje.... A niektórzy nie mają włosów :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 ale nie kazdy lubi miec zmarzniety, czerwony pysk, no znaczy delikwenci preferujacy owocowe wina zapewne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOP Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Tylko bez szyby :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 ...Ustawić. Próbować. Aż do skutku....I to właśnie jest ta gorsza strona :icon_eek: . Ustawiam, próbuję ale skutek jeszcze nie taki, jakiego oczekuję :biggrin: .pzdr Cytuj Znawcy mówią, że znacznie zabawniej jest najpierw się kochać, a potem zadawać pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tatsu Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Dobra szyba nie jest zła. Nie doczytałem o jakim motorku piszesz.Wyglądem się nie przejmuj, to twój motor.Osobiście jeżdżę bez, bo średnią przelotową robię koło 100. Za to używam integrala, bo w otwartym kasku kilka much i mrówek w uszach skutecznie na chwilę obrzydziło mi jazdę.Patrz na siebie i na wygodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mador11 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Ciekawy ...bardzo....temat.Jaką szybkę polecilibyście do magny 500?.....(mam jakieś 182 cm długości....wzrostu znczy.... :biggrin: i może ktoś mnie wreszcie sklasyfikuje z tą moją mgną....czoper?Turystyk? sam już nie wiem :D Apropo szyby.....właśnie leczę siniaka pod okiem ....od jakiegoś czmiela,bąka,czy co to tam było :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kufi Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 . Ja osobiście nie dzielę motocyklistów na tych z szybą , czy bez , tylko na wariatów i rozsądnych.Pozdr.PorterI w sumie można by było na tych słowach zakończyć tę dyskusję. ;) Porter ująłeś to najtrafniej,a przepychanki w stylu - lepiej z lub bez , są bez sensu bo to indywidualna sprawa każdego z NAS ,bez względu na wiek.Pozdrawiam all :) i do zobaczenia "na szlaku" ;) , i przy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andryszek Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 No to w takim razie jeszcze nie doroslem do szyby ;-) Cytuj Adam Andryszczykmoja strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz9139 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Temat: Pytanie: Co daje szyba w chopperze ? Odpowiedz : röznice zdan! Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AZAEL Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 No dobra chłopy, to i ja nie dorosłem. W sobotę i niedzielę walczyłem z szybą ... a dziś po 11-stu kilometrach BARDZO SZYBKO ją zdjąłem. :icon_mrgreen: Chyba mam za krótką, bo i owszem na klatę nic "nie daje", za to czapki, to o mało mi nie zwiało. Dobrze, że na pasku była... ale jak się jeździ Marauderem a nie Desperado, to pozycja orzeszka powinna być na czerepku, a nie jak sombrerro na pleckach :wink: A z koleji wyższa szybka przerobi mi cruisera w lambrette :icon_mrgreen: Więc nie pozostaje mi nic innego, jak nadal trzymać fason i opowiadać się po stronie "twrdzieli" :biggrin: ...A po za tym idzie lato :cool: I NIE KŁUĆTA SIĘCHŁOPY!!!! :flesje: Pik ma rację... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.Pastor Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Szyba szybą ale nie mieszajcie pojęć. Kto chce jeździ z szybą, kto nie chce jeździ bez. Jak ktoś nie wie co to jest chopper to niech nie pisze głupot. Forum jest po to, żeby się uczyć a nie zaśmiecać. Pare osób stąd powinno zajrzeć chociaż do Wikipedii skoro nie wiedzą.... Cytuj PASTOR GARAGE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi