siemano. Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Witam, mam swój stary sprzęt - Komar. Na temat jego wyglądu nie będe się rozpisywał, bo nie o to tu chodzi. A więc. Odpala od pierwszego jak dodaje gazu ładnie wchodzi na obroty. Problem jest gdy wrzucam 1, dodaje gazu i maszyna nie chce mnie ciągnąć. Musze się troszkę odepchać, żeby go pospieszyć. Zastanawiam się w czym tkwi problem. :) Skoro ładnie wchodzi na obroty to z gaźnikiem raczej wszystko okej. To chyba musi być coś wewnątrz silnika. Możliwe jest, że jakieś tryby się wytarły i nie dają odpowiedniej siły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teslasim Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 sprawdź luz na dżwigni sprzęgła masz spalone sprzęgło albo ekstremalnie zły (za dobry) olej w skrzyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiND Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 1 sprawdz kompresje w cylindrze, moze jest za niska. 2 jesli gaznik podaje za malo mieszanki np przez zle dysze to silnik dobrze kreci sie tylko na luzie ,a podczas obciazenia nie ma sily:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Zaczynamy od ustawienia zapłonu, wyczyszczenia i wyregulowania gaźnika oraz sprawdzenia stanu układu korbowo-tłokowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siemano. Opublikowano 25 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Co ma do tego olej w skrzyni :biggrin: ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Zaczynamy od ustawienia zapłonu, A konkretnie do zacznij od sprawdzenia platynek!!! Miałem identyko problem :biggrin: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maderick Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 mam tak samo w jawce i jestem prawie na 100% że to wina simeringa :icon_evil: a mianowicie chodzi odpala ale nie ma siły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mm666 Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 wchodzi na obroty, a nie jedzie? Sprzeglo slizga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 to że ładnie wchodzi na obroty nie znaczy że masz siłe usterki sie zawsze szuka od d...y strony czyli 1.sprawdź koło jeździ lekko nie zablokowały sie hamulce łożyska ok ??2.sprzęgło czyli sprawdź czy jest olej w skrzyni Spalone sprzęgło słychać mianowicie ty mu w gaz a silnik wyje a motorek ledwo sie toczy (efekt jak w skuterze przy ruszaniu) jeśli ty mu w gaz puszczasz sprzegło a on sie zamula i rusza to nie wina sprzęgła 3.kompresja zdejmij głowice zobacz czy nie ma schodka w cylindrze , rys , etc 4.gaźnik dowal mu dawke paliwa na iglicy przeczyść gaźnik Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_mot Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 to że ładnie wchodzi na obroty nie znaczy że masz siłe usterki sie zawsze szuka od d...y strony czyli 1.sprawdź koło jeździ lekko nie zablokowały sie hamulce łożyska ok ??2.sprzęgło czyli sprawdź czy jest olej w skrzyni Spalone sprzęgło słychać mianowicie ty mu w gaz a silnik wyje a motorek ledwo sie toczy (efekt jak w skuterze przy ruszaniu) jeśli ty mu w gaz puszczasz sprzegło a on sie zamula i rusza to nie wina sprzęgła 3.kompresja zdejmij głowice zobacz czy nie ma schodka w cylindrze , rys , etc 4.gaźnik dowal mu dawke paliwa na iglicy przeczyść gaźnik Ott to zamiast pierdół zacznij od rzeczy przyziemnych;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siemano. Opublikowano 26 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 będę musiał coś popróbować;P muszę zobaczyć sprzęgo. Nawet nie wiem czy jest tam olej :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikita1258459 Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Wiesz cico ci powiem... nic innego tylko sprzenglo masz spalone badzj juz korkip po wycierane w komarach jest sprzenglo korkowe.. takie cos jak w winie ta zatyczka da sie to zrobic musisz takie powycinac kwadraty i powsadzac w te dziurki tam co masz wytarte badz juz ich niemasz...:bigrazz: to powinno pomuc...:) pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cylek Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 ja stawiam na zimering wału korbowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacpextreme Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 przeciez to jest komar.. s38 mialem takie 2 , 2romety kwadraciaki .. to nie jest japoniec .. wazylem 30kg:biggrin: a i tak koledzy na rowerach mnie wyprzedzali .. a silnik z nowym cylindrem, tlokiem gaznikiem (fakt ze polskie czesci no ale..:icon_mrgreen:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrys Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 na zgaszonym silniku wrzuć jedynkę i sprubuj pchać go do przodu ,jeżeli sprzęgło się slizga(spalone) to da się pchać.jak słaba komprecha to usłyszysz że tłok chodzi w cylku .potem sprawdzaj tak jak mówią inni.pozdro i szerokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi