Skocz do zawartości

Sprężyny progresywne.

Mimo_ck
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

cześć wszystkim :notworthy: może ktoś z kolegów się orjentuje ile mogą kosztować takie sprężynydo drag stara 650 custom?bo przydałoby mi się trochę utwardzić przód.pozdrawiam

Cześć shogun .

Ja w swoim utwardziłem poprzez zalanie gęściejszym olejem.

Zamiast 10-ki wlałem 20-kę i teraz przód jest zdecydowanie twardszy.

pozdr

witam Cię :notworthy: słyszalem już wczesniej od chlopakow na forum,ze tak niektórzy robią ale pisali również o tych sprężynach,wpadlem więc tutaj na tego posta ale widzę ,ze koledzy już mieli pozakladane,nie kupowali sami.rozwiazanie,które Ty zastosowales jest napewno tańsze i jak piszesz też pomaga.moj kolega tez jeżdzi wn800 ale jakoś nie narzekał na miękki przód.

Cześć shogun .

Ja w swoim utwardziłem poprzez zalanie gęściejszym olejem.

Zamiast 10-ki wlałem 20-kę i teraz przód jest zdecydowanie twardszy.

pozdr

Ale tylko przy odbiciu. Na drodze w dół, to co działa to w dalszym ciągu sama sprężyna.

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

ciągu sama sprężyna

Sama sprężyna? Kolejna rewelacja :flesje:. W motocyklach z regulowanym tłumieniem dobicia pewnie też robi to sama spręzyna, heheheh.

A co do zamontowania sprężyn - robić zgodnie z instrukcją. Większość motocykli ma zagęsczoną część do góry. Niektóre jednak odwrotnie. Odpowiedź da serwisówka, zmontowanie fabryczne (zakładając ze nikt nie zrobił tego po partyzancku i nie usprawnił fabryki) i instrukcja obsługi nowych spręzyn.

Pawel

• 2 lata później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...