Buber Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Nie ma co sie oszukiwac, przychodzi taki momeny ze zaczyna nudzic (kazde moto;-)Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Różne są powody jazdy na motocyklach, więc powinieneś wyraźniej napisać "dla mnie przychodzi taki momeny ze zaczyna nudzic (kazde moto;-)"Ja swojego w życiu nie sprzedam, bo to nawet ekonomicznego sensu nie ma. Co najwyżej dokupię inny. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbig Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Zbig tu się z Tobą nie zgodzę, jak się znajdzie ten jedyny sprzęt, to z pewnością długo się nie znudzi, bądź nigdy się nie znudzi. Jednak zależy to od człowieka i motocykla. PozdrawiamJanuszm Ok poprawiam sie, to ja ciagle szukam, po malu zaczynam myslec o Varadero, czy DL, KLV, ale to na nastepny sezon. :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dalton Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 witam. maciej powiedz a ile masz wzrostu?? bo jesli masz np. 160 to może być kłopot bo po prostu spora część rozważanych maszyn odpadnie gdyż będzie po prostu za wysoka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy011 Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 No to powiem jeszcze coś o ty Pacyfiku PC800 Widziałem siedziałem i powiem ,że hmm Nie podoba mi się wizulanie .. wygladem przypomina wanne z OBI Co do technicznych aspektów .zakładam ,że dostęp cześci zapewne jest ale ,że to mało popujarny na rynku motocykl ceny mogą być troche wygórowane... No i znaleść amatora na taki motocykl też cięzko.. sam widzisz jaka cena.. Stanowczo odradzam.... p.s.Staszek i inni dobrze pisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dalton Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 witam. maciej a powiedz ile masz wzrostu? bo to może być sprawa priorytetowa-jeśli masz np. 160 cm to sprawa bardzo sie skomplikuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawam Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Maciej czy już coś wybrałeś dla siebie czy nadal w rozterce?Miałeś okazję przez ten czas coś z tych polecanych 2oo przetestować itdJak nie to do roboty Stary bo czas leci sezon nie długo a trzeba sie rozjeździć jeszcze :buttrock: Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabaniero Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Jakby ktoś chciał KLV to mam do zaoferowania swojego...rok 2004 25 tys. przebieg stan bardzo dobry... Jakoś jednak mnie bardziej w teren ciągnie... a KLV szkoda mi utaplać w błocku lub zarysować w lesie... to typowo turystyczne moto ... dla dwojga idealne... od Varadero ponad 20 kg lżejsze i sporo tańsze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbig Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 (edytowane) Pacific jest u nas tak popularny jak ... Bentley w Albani. Malo tego, byl to motorek na rynek USA i to co jest to prywatny import. Motorek moze i fajny, ale ...Cabaniero sprawdz PW. Edytowane 5 Marca 2008 przez Zbig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belgu Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Ktoś proponował cbr 1000f - nie sądze żeby to był dobry motocykl dla turysty, troche za bardzo sportowy jednak aczkolwiek zależy co kto teges.Tez mi sie tak wydaje... zdecydowanie lepszy bylby CBF 1000. A sam polecam CBF600SA - w sam raz jak nie perwsze większe moto i idealny do turystyki, spełnia też resztę wymagań: bezawaryjny, oszczędny, proszty w budowie, bardzo wygodny i możesz wszystko ustawić w takiej pozycji aby wygodnie sie na nim siedział - za te 15 koła znajdziesz sprzeta w bardzo dobry stanie z 2004 roku z dodatkami niezbędnymi dla podróżowania :D PozdrTez bardzo powaznie rozwazylbym wersje Hondy CBF 600S lub 1000...Rocznik i czy z ABS to juz kwestia budzetu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Rocznik i czy z ABS to juz kwestia budzetu... jest na początku: 12-15kzeta, wypadałoby dla przyzwoitości przeglądnąć wątek jeśli się udziela porad :/...czyli raczej trudno będzie z cbf1000 się zmieścićjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawam Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Coś nam założyciel tematu zamilkł ostatnio. Czyżby głowa jemu pękła od nadmiaru informacji :biggrin: No właśnie coś te ostatnie posty odbiegają trochę od tematu i zapytania założyciela tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej1234 Opublikowano 13 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Założyciel tematu niestety kilka tygodni leczył swoje korzonki.Kurcze....myślałem że kolka nerkowa to jest coś.......ale KORZONKI !!!!!!!!???????4 dni bez wstawania z wyrka. Potem kilka tygodni zastrzyków.Nawet nie miałem chęci zaglądania do netu. Ale teraz już jestem i odpowiadam.Mam 175cm wzrostu (o to pytał jeden z forumowiczów). Ale przy tym mam wydatną tzw. "tarczycę" :notworthy: Ciągle poszukuję..........Zostało mi tylko dogłębne zbadanie stajni BMW (tej na którą ostatnio psioczyłem) no i decyzja.Na razie w temacie BMW nasuwa mi się tylko jedno..........zwiększyć budżet i nabyć GS. Na razie tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jinks Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Macieju1234 nie bede doradzal Ci co wybrac jednak chce zwrocic twoja uwage na motocyklGTR 1000. Sam jezdze takim drugi sezon i moge powiedziec ze jest to bardzo wygodny turystyk.Moj ma przebieg 120000 i silnik pracuje jak zegarek. Zadbany egzemplarz wyposażony w fabryczne kufrymoze sprawic wiele przyjemnosci za nieduze pieniadzePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej1234 Opublikowano 15 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Kawasaki GTR 1000..........hmm.........zasadniczo też OK.To pierwsza propozycja z tej stajni na tym forum.Myślę, że warta zastanowienia i do tego w moim guście.Tak więc przybył kolejny konkurent.Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jinks Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Szanowni Koledzy wczytuje sie w temat i wydaje mi sie ze chopperjako turystyk dla dwojga to nie jest dobry pomysł - mysle tu o propozycjiMarcinahc. Chopper nadaje sie bardziej do niedzielnych przejazdzek po promenadzie w Miedzyzdrojach i niech tak zostanie. Kolega Maciej1234 zadal pytanie o motocykl dla ludzi spragnionych swiata, a nie najblizszej okolicy.Dlugie przeloty w zmieniajacych sie warunkach atmosferycznych z pasazerka,i z odrobina komfortu, są mozliwe tylko na motocyklach typowo turystycznych.Ja zapatrzony jestem w mojego GTR-a, ale byl czas kiedy zastanawialem sie nad zakupem Triumph Sprint ST , zadbany egzemplarz mozna kupic w przyzwoitychpieniadzach - no i ta orginalnosc (czy aby jest to typowy turystyk ??)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi