Buber Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Na harym na japonii Panie za kierownicą I z boku jeszcze parę innych.... W sumie - szacun :icon_biggrin: :clap: Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilwizard Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 A więc zmartwię cię, polska policja też ma takowe szkolenia i radzą sobie nieźle, nawet mają manwry kładzenia motoru podczas jazdy żeby go wbić pod koła pojazdu ściganego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki900 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Jakieś kursy mają napewno. Z tego co słyszałem to policjanci na moto są Motocyklistami w cywilu. Sadze że coś w tym jest wiekszość nas pozdrawia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G3d Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 nawet mają manwry kładzenia motoru podczas jazdy żeby go wbić pod koła pojazdu ściganego Smells like bullshit :icon_biggrin: Skad takie informacje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 28 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 A więc zmartwię cię, polska policja też ma takowe szkolenia i radzą sobie nieźle, nawet mają manwry kładzenia motoru podczas jazdy żeby go wbić pod koła pojazdu ściganego Kiedy ja się nie martwię :) , bo żadnych problemów z nimi nie mam.... Tylko się zastanawiam, czy mają czas/ochotę/możliwości swoje umiejetności szlifować. Cóż - też bym chetnie do takiej szkoły pochodził, ale w naszym kraju z tym cienko.... Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Ciekawe czy nasza polcji w ogóle potrafi czytać.... :) Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4sta15 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 (edytowane) Ciekawe czy nasza polcji w ogóle potrafi czytać.... :biggrin: Skąd! Ani czytać, ani pisać. Generalnie wszyscy są po podstawówce, choć niektórych to już prosto z przedszkola zgarniają do drogówki... :) :banghead: :banghead: Edytowane 28 Stycznia 2008 przez 4sta15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Ciekawe czy nasza polcji w ogóle potrafi czytać.... :)Nie martw się nich. Najpierw sam naucz się pisać. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Miałem okazję być (jako cywil) na szkoleniu motocyklowym w ośrodku szkolenia policji. Instruktorzy jeżdżą rewelacyjnie. Pokazali nam, co potrafią.Ćwiczenia pozornie są trudne chociaż przy pierwszym przejeździe kapitulowali na nich nawet doświadczeni riderzy. Po poznaniu kilku sztuczek okazywało się, że nie taki diabeł straszny. Niektórzy pod koniec dnia jeździli stojąc na siodle.Kursanci-policjanci (m.in kobiety) doskonalą jazdę przez miesiąc, jeżdżąc nawet po kilkanaście godzin dziennie. Instruktorzy okazali się bardzo fajnymi ludźmi, oczywiście jeżdżącymi na 2oo także prywatnie.pzdr Cytuj Znawcy mówią, że znacznie zabawniej jest najpierw się kochać, a potem zadawać pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 (edytowane) Ciekawe czy nasza polcji w ogóle potrafi czytać.... :banghead: Wierz mi,że tak! Mam kilku policmajstrów/motocyklistów na roku.Są świetnymi motocyklistami.Opowiadali mi o takich kursach. Oglądałem filmiki z ich szkoleń. Ciekawe czy ty potrafiłbyś tak zapanowac nad moto? Więc takie uszczypliwe uwagi zostaw dla siebie bo obrażasz moich znajomych! Edytowane 28 Stycznia 2008 przez Leon84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Ostatni filmik to wielka nuda i nic ciekawego. W ogóle. Pierwszy filmik - z tego co ja tam widze, to jeżdzą na takich motocyklach, że aby go przewrócić trzeba mieć jakieś umiejętności. Co trochę słychać tarcie o ziemie więc żadna sztuka, ogromne ułatwienie, coś jakby dodatkowe kółka boczne. Film z Japonii - pierwsza klasa, na YT (i nie tylko) są lepsze, na których widać jak doskonale potrafią tam jeździć. Do tych z USA nawet nie ma porównania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garnek Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 jestem po prostu w szoku jak oni wyginają te maszyny! Szczególnie pierwszy koles na harym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Pierwszy filmik - z tego co ja tam widze, to jeżdzą na takich motocyklach, że aby go przewrócić trzeba mieć jakieś umiejętności. Co trochę słychać tarcie o ziemie więc żadna sztuka, ogromne ułatwienie, coś jakby dodatkowe kółka boczne. rysowałeś kiedyś jakimś elementem motocykla po asfalcie?właśnie wtedy trzeba najbardziej uważać, bo nawet niewielkie popuszczenie gazu może doprowadzić do tego, że moto przewiesi się na danym elemecie i praktycznie nie masz mozliwości uchronić się przed glebą Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek thunder-c Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Wierz mi,że tak! Mam kilku policmajstrów/motocyklistów na roku.Są świetnymi motocyklistami.Opowiadali mi o takich kursach. Oglądałem filmiki z ich szkoleń. Ciekawe czy ty potrafiłbyś tak zapanowac nad moto? Więc takie uszczypliwe uwagi zostaw dla siebie bo obrażasz moich znajomych!a ja nie lubię generalnie policji miałem kilka przygód w których nie wykazali sie .... ale wiem że w każdym gronie ludzi znajdują sie porządni ,jednak mam wrażenie że w tej grupie zawodowej jest ich szczególnie mało :wink: ,drażni mnie też to jak mówią że dla nich to jest normalna praca i po przyjściu do domu są normalni ,inni itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raio Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Ostatni filmik to wielka nuda i nic ciekawego. W ogóle. Pierwszy filmik - z tego co ja tam widze, to jeżdzą na takich motocyklach, że aby go przewrócić trzeba mieć jakieś umiejętności. Co trochę słychać tarcie o ziemie więc żadna sztuka, ogromne ułatwienie, coś jakby dodatkowe kółka boczne. tmi weź się przejedź kiedyś na motocyklu zamiast teoretyzować. Zobacz jak ten facet płynnie przyspiesza zwalnia i zmienia kierunki jazdy. Przypatrz się też na ilość miejsca. Gość między pachołkami przejeżdża tą kolubryną na milimetry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi