mate Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Czy gdy będę jeździł skuterem na gumie to mi osłabi lub zajedzie silnik ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 (edytowane) to że padnie w 1szej fazie łożysko główki ramya silnik na końcu ;) Edytowane 21 Stycznia 2008 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tepeross Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 (edytowane) Amory dostaną po pi*dzie, stracisz długie światła, nie wiem co jeszcze. O silniku niech się kto inny wypowie :icon_question: Edytowane 21 Stycznia 2008 przez YADT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakardi Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 kiedyś gadałem z kumplem na ten temat i kumpel mówił że jak się jeździ na gumie to olej spływa w dół skrzyni przez co nie może "nawilżać" górnej części silnika np łożyska i tym podobne. nie wiem czy mówię dobrze ale zdaje mi się że to ma sęs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedi Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 kiedyś gadałem z kumplem na ten temat i kumpel mówił że jak się jeździ na gumie to olej spływa w dół skrzyni przez co nie może "nawilżać" górnej części silnika np łożyska i tym podobne. nie wiem czy mówię dobrze ale zdaje mi się że to ma sęs Ma sens.Dlatego ci którzy dużo smigają na gumie dolewają więcej oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrys Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 wykończysz go na pewno szybciej,no i reszta podzespołów też padnie prędzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu2 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 o tym spływaniu oleju to prawda dzisiaj rozmawiałem o tym z mechanikiem i właśnie powiedział to samo że olej sie przelewa do innych partii i część silnika nie ma smarowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabaniero Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 (edytowane) Wtedy przerabia się smok i dalej gumujesz... ale skrzynia, sprzęgło, napęd, łożysko główki ramy, mocowania silnika (przy twardych lądowaniach).... trzeba mieć sporo kasy na zabawę w stunt.... chyba że lata się dwusuwowym crossem, albo 4 taktem z sucha miską olejową... ale i w takich sprzętach , sprzęgło skrzynia, napęd pada szybciej niż przy normalnej eksploatacji... Edytowane 21 Stycznia 2008 przez cabaniero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek gawlik Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 kiedyś gadałem z kumplem na ten temat i kumpel mówił że jak się jeździ na gumie to olej spływa w dół skrzyni przez co nie może "nawilżać" górnej części silnika np łożyska i tym podobne. nie wiem czy mówię dobrze ale zdaje mi się że to ma sęsno dokładnie górna część silnika musi być nawilżona, z sęsem mówisz jak najbardziej :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom_H Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Jeśli twój skuter to dwusuw to nie ma mowy o jakimś oleju w silniku bo silnik dostaje olej w mieszance. A co do jazdy na gumie ti jak poprzednicy się wypowiedzieli to bardziej narażone na zniszczenie są : zawieszenie, główka ramy, łożyska w kołach a silnik dalej będzie sobie popierdywał. Zawsze lepiej sie uczyć jazdy na gumie na czymś tańszym bo w razie gleby to mniejsze koszty naprawy i potem to doświadczenie przyda sie na większe sprzęty. "Nie wnikaj w silnik tylko baw się w to co lubisz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss636 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 dokladnie tak jak napisal Tom H jesli to dwusuw niemartw sie silnikiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bebu Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Jazda na gumie na pewno nie pomoże motocyklowi, ale czy tak bardzo zaszkodzi to nie wiem. Także w tej kwestii ci nie pomogę. I mnie ciekawi jeszcze jedno czemu skuter do palenia gumy? Jazda na gumie na pewno nie pomoże motocyklowi, ale czy tak bardzo zaszkodzi to nie wiem. Także w tej kwestii ci nie pomogę. I mnie ciekawi jeszcze jedno czemu skuter do palenia gumy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mate Opublikowano 29 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Nie palenia gumy tylko jazda na gumie to jest jazda na tylnim kole :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bebu Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Thx za poprawienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubadandy Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 skuter padnie trupem jak bedziesz na kole jeździl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi