Belgu Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 wieczny student napisał: Ciekawe czy Schengen pomoże, czy bardziej skomplikuje sprawę... Tak w kwestii Białorusi.Raczej skomplikuje bo cosik zaslyszalem w TV, ze potrzebne beda wizy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 28 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 nufry napisał: też bym się chętnie wybrał ! 20 kwietnia nie za wcześnie ? Wybiera się ktoś z okolić lubelskiego, mazowieckiego ?Wizy na Białoruś obowiązują już ze trzy lata.Ostatnio mi nie dali, więc zastanawiam się co będzie wiosną. Może konsula zmienią i się uda ;) Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 (edytowane) Tomek Kulik napisał: Wizy na Białoruś obowiązują już ze trzy lata.Ostatnio mi nie dali, więc zastanawiam się co będzie wiosną. Może konsula zmienią i się uda :crossy:Dlaczego Ci nie dali? Cos tam narozrabial?Moze za czesto bywasz w Grodnie i wiaza Cie ze Zwiazkiem Polakow na Bialorusi*?Tak na marginesie, z doswiadczenia, uwazam ze na Bialorus najlepiej jezdzi sie przez Litwe lub Lotwe z uwagi na czas przekraczania granicy i fajniejsza obsluge. *ciekawostka: najgorsza przygoda jaka mnie spotkala na Bialorusi bylo wlasnie zetkniecie sie z owym zwiazkiem :clap: wieczny student napisał: Ciekawe czy Schengen pomoże, czy bardziej skomplikuje sprawę... Tak w kwestii Białorusi.Ani nie pomoze ani nie skomplikuje. Wierz mi. pozdr Edytowane 29 Grudnia 2007 przez jurjuszi Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ever Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Tomek Kulik napisał: Siedzę i myślę (a to boli) o wyjazdach na sezon 2008. Tradycyjnie będę wybierał się za wschodnią granicę, tradycyjnie zahaczając o Białoruś. Po analizie kalendarza 2008, wychodzi następujący układ dni wolnych i prawie wolnych.... Tomek, u nas na wschodze zwyklo sie mawiac: "Jak Tomek Kulik zorganizuje wypad motocyklowy to nie ma ch**a we wsi (there is no fuck*** c**k in the village:)" tak wiec pisze sie na wszystko co sie da - i mam szczera nadzieje, ze bedzie lepiej z ta frekwencja niz w mijajacym wlasnie roku. Prosze tylko o smska przypominajacego o zblizajacych sie terminach, bo bialostockie powietrze sprzyja zanikom pamieci:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MHT Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 ever napisał: Tomek, u nas na wschodze zwyklo sie mawiac: "Jak Tomek Kulik zorganizuje wypad motocyklowy to nie ma ch**a we wsi (there is no fuck*** c**k in the village:)" Przyjęło się mówić także, że u nas na wschodzie 40km to niedaleko, -40 stopni to nie mróz, 40% to nie wódka, a maj bez Kulika to nie majówka... :flesje: Młodszy Chorąży GUW zgłasza chęć wyjazdu byle by terminy wcześniej ustalić bo z pracy nie zwolnią :wink: A żeby na sam wyjazd frekwencja nam nie spadła proponuje dezerterów rozstrzeliwać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Nie no Panowie, ja o niczym innym już nie myślę. Jak dobrze pójdzie za 2 tygodnie będę miał nowe moto na tę okoliczność. No a jak nie to na tłuczku się wybiorę - w Alpy dojechała to i na kresy się nadaje pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 7 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Oto link do strony o trybie wydawania wiz przez ambasadę białoruską:http://www.belembassy.org/poland/pol/index...=consul&f=visasPrzyda się wszystkim tym, którzy chcą zaliczyć zlot w Grodnie, co wiąże się z wyjechaniem z Unii, o "szengen" nie wspominając...Wniosek wizowy jaki można pobrać ze strony i wydrukować, należy przeczytać kilka razy przed wypełnieniem. Systematyka jest dość dziwna, lecz tak ma być. Do końca tygodnia będę miał wszystkie dane potrzebne do wpisania w rubryki: kto zaprasza? adres zapraszającego, cel wizyty, inne pierdoły.Na razie studiujta wniosek na sucho.Buziaki. Kamandir. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raio Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Gospodin Kamandir KulikMotocyklista z ułańskim zacięciem;) Raio, proszę o pozwolenie dołączenia do grupy uderzeniowej w niepełnym wymiarze czasu gdyż 3 maja muszę wspomóc mojego przyjaciela w ostatnim dniu kawalerskiej wolności..podpisałKawalerzysta chorągwi wrocławskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 7 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Raio napisał: Gospodin Kamandir KulikMotocyklista z ułańskim zacięciem;) Raio, proszę o pozwolenie dołączenia do grupy uderzeniowej w niepełnym wymiarze czasu gdyż 3 maja muszę wspomóc mojego przyjaciela w ostatnim dniu kawalerskiej wolności..podpisałKawalerzysta chorągwi wrocławskiejPozwalam. Dajcie spocznij :clap: :clap: :clap: Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrSpławik Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 (edytowane) Kamandir, Ty się zlituj i opublikuj w sieci wypełniony poprawnie wniosek o tę wizę.... może na http://www.jakwypelnicwniosekobialoruskawizedobrze.com Edytowane 7 Stycznia 2008 przez DrSpławik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4sta15 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 DrSpławik napisał: Kamandir, Ty się zlituj i opublikuj w sieci wypełniony poprawnie wniosek o tę wizę.... może na http://www.jakwypelnicwniosekobialoruskawizedobrze.com Eeee, a gdzie ambitne podejście do tematu?? :icon_biggrin: Toż to prawdziwe wyzwanie! Pierwsze starcie z białoruską biurokracją :bigrazz: A potem już tylko winkle mlekiem i miodem płynące :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrSpławik Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 4sta15 napisał: Eeee, a gdzie ambitne podejście do tematu?? ;) Toż to prawdziwe wyzwanie! Pierwsze starcie z białoruską biurokracją :icon_razz: A potem już tylko winkle mlekiem i miodem płynące :biggrin:Bo ja ambitny ale leniwy jestem.... no i ta cyrylica :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 7 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 DrSpławik napisał: Bo ja ambitny ale leniwy jestem.... no i ta cyrylica ;)Wniosek wypełniamy ŁACINĄ drukowanymi literami. Spławik, nie bój bidy. Liceum było dawno i nieprawda, ale dasz radę :icon_razz: Na razie proszę czekać cierpliwie na wieści z Grodna, co do szczegółów wyjazdu. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtasik Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 DrSpławik napisał: Bo ja ambitny ale leniwy jestem.... no i ta cyrylica :buttrock:...oj kolego Spławik ...rzeczywiście leniwi jesteście :biggrin: ...jedno kliknięcie dalej wszystko robi się proste :biggrin: Визовая анкета для въезда в Республику Беларусь :buttrock: pozdr, w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrSpławik Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 ВоитасЮ сеbд май лаиф... :rolleyes: :P :) Siadam i wypełniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi