Belgu Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Ciekawe czy Schengen pomoże, czy bardziej skomplikuje sprawę... Tak w kwestii Białorusi.Raczej skomplikuje bo cosik zaslyszalem w TV, ze potrzebne beda wizy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 28 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 też bym się chętnie wybrał ! 20 kwietnia nie za wcześnie ? Wybiera się ktoś z okolić lubelskiego, mazowieckiego ?Wizy na Białoruś obowiązują już ze trzy lata.Ostatnio mi nie dali, więc zastanawiam się co będzie wiosną. Może konsula zmienią i się uda ;) Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 (edytowane) Wizy na Białoruś obowiązują już ze trzy lata.Ostatnio mi nie dali, więc zastanawiam się co będzie wiosną. Może konsula zmienią i się uda :crossy:Dlaczego Ci nie dali? Cos tam narozrabial?Moze za czesto bywasz w Grodnie i wiaza Cie ze Zwiazkiem Polakow na Bialorusi*?Tak na marginesie, z doswiadczenia, uwazam ze na Bialorus najlepiej jezdzi sie przez Litwe lub Lotwe z uwagi na czas przekraczania granicy i fajniejsza obsluge. *ciekawostka: najgorsza przygoda jaka mnie spotkala na Bialorusi bylo wlasnie zetkniecie sie z owym zwiazkiem :clap: Ciekawe czy Schengen pomoże, czy bardziej skomplikuje sprawę... Tak w kwestii Białorusi.Ani nie pomoze ani nie skomplikuje. Wierz mi. pozdr Edytowane 29 Grudnia 2007 przez jurjuszi Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ever Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Siedzę i myślę (a to boli) o wyjazdach na sezon 2008. Tradycyjnie będę wybierał się za wschodnią granicę, tradycyjnie zahaczając o Białoruś. Po analizie kalendarza 2008, wychodzi następujący układ dni wolnych i prawie wolnych.... Tomek, u nas na wschodze zwyklo sie mawiac: "Jak Tomek Kulik zorganizuje wypad motocyklowy to nie ma ch**a we wsi (there is no fuck*** c**k in the village:)" tak wiec pisze sie na wszystko co sie da - i mam szczera nadzieje, ze bedzie lepiej z ta frekwencja niz w mijajacym wlasnie roku. Prosze tylko o smska przypominajacego o zblizajacych sie terminach, bo bialostockie powietrze sprzyja zanikom pamieci:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MHT Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Tomek, u nas na wschodze zwyklo sie mawiac: "Jak Tomek Kulik zorganizuje wypad motocyklowy to nie ma ch**a we wsi (there is no fuck*** c**k in the village:)" Przyjęło się mówić także, że u nas na wschodzie 40km to niedaleko, -40 stopni to nie mróz, 40% to nie wódka, a maj bez Kulika to nie majówka... :flesje: Młodszy Chorąży GUW zgłasza chęć wyjazdu byle by terminy wcześniej ustalić bo z pracy nie zwolnią :wink: A żeby na sam wyjazd frekwencja nam nie spadła proponuje dezerterów rozstrzeliwać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Nie no Panowie, ja o niczym innym już nie myślę. Jak dobrze pójdzie za 2 tygodnie będę miał nowe moto na tę okoliczność. No a jak nie to na tłuczku się wybiorę - w Alpy dojechała to i na kresy się nadaje pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 7 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Oto link do strony o trybie wydawania wiz przez ambasadę białoruską:http://www.belembassy.org/poland/pol/index...=consul&f=visasPrzyda się wszystkim tym, którzy chcą zaliczyć zlot w Grodnie, co wiąże się z wyjechaniem z Unii, o "szengen" nie wspominając...Wniosek wizowy jaki można pobrać ze strony i wydrukować, należy przeczytać kilka razy przed wypełnieniem. Systematyka jest dość dziwna, lecz tak ma być. Do końca tygodnia będę miał wszystkie dane potrzebne do wpisania w rubryki: kto zaprasza? adres zapraszającego, cel wizyty, inne pierdoły.Na razie studiujta wniosek na sucho.Buziaki. Kamandir. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raio Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Gospodin Kamandir KulikMotocyklista z ułańskim zacięciem;) Raio, proszę o pozwolenie dołączenia do grupy uderzeniowej w niepełnym wymiarze czasu gdyż 3 maja muszę wspomóc mojego przyjaciela w ostatnim dniu kawalerskiej wolności..podpisałKawalerzysta chorągwi wrocławskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 7 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Gospodin Kamandir KulikMotocyklista z ułańskim zacięciem;) Raio, proszę o pozwolenie dołączenia do grupy uderzeniowej w niepełnym wymiarze czasu gdyż 3 maja muszę wspomóc mojego przyjaciela w ostatnim dniu kawalerskiej wolności..podpisałKawalerzysta chorągwi wrocławskiejPozwalam. Dajcie spocznij :clap: :clap: :clap: Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrSpławik Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 (edytowane) Kamandir, Ty się zlituj i opublikuj w sieci wypełniony poprawnie wniosek o tę wizę.... może na http://www.jakwypelnicwniosekobialoruskawizedobrze.com Edytowane 7 Stycznia 2008 przez DrSpławik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4sta15 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Kamandir, Ty się zlituj i opublikuj w sieci wypełniony poprawnie wniosek o tę wizę.... może na http://www.jakwypelnicwniosekobialoruskawizedobrze.com Eeee, a gdzie ambitne podejście do tematu?? :icon_biggrin: Toż to prawdziwe wyzwanie! Pierwsze starcie z białoruską biurokracją :bigrazz: A potem już tylko winkle mlekiem i miodem płynące :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrSpławik Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Eeee, a gdzie ambitne podejście do tematu?? ;) Toż to prawdziwe wyzwanie! Pierwsze starcie z białoruską biurokracją :icon_razz: A potem już tylko winkle mlekiem i miodem płynące :biggrin:Bo ja ambitny ale leniwy jestem.... no i ta cyrylica :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 7 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Bo ja ambitny ale leniwy jestem.... no i ta cyrylica ;)Wniosek wypełniamy ŁACINĄ drukowanymi literami. Spławik, nie bój bidy. Liceum było dawno i nieprawda, ale dasz radę :icon_razz: Na razie proszę czekać cierpliwie na wieści z Grodna, co do szczegółów wyjazdu. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtasik Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Bo ja ambitny ale leniwy jestem.... no i ta cyrylica :buttrock:...oj kolego Spławik ...rzeczywiście leniwi jesteście :biggrin: ...jedno kliknięcie dalej wszystko robi się proste :biggrin: Визовая анкета для въезда в Республику Беларусь :buttrock: pozdr, w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrSpławik Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 ВоитасЮ сеbд май лаиф... :rolleyes: :P :) Siadam i wypełniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi