funmastah Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Witam serdecznie wlasnie dobiega zywot moich klockow w przednim heblu, czas kupić nowe. Czy ktoś moze poradzić jaka firma jest cenowo i jakościowo najlepsza?? Wiem że jakość najcześciej jest wprost proporcjonalna do ceny ale proszę o poradę i moze jakiś link do sklepu lub aukcji na ktorej można by było kupic takowe klocuszki.Pozdrawiam sedecznie wszystkich motonitów dla których sezon się jeszcze nie skończył :icon_mrgreen: :DDDDD :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekcb500 Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Ja zawsze kupowalem nissiny i nie nażekalem zbytnio ,ale teraz mam jakies nowe które poprzednik kupil w dr650 jakieś bezfirmowe i też daja radę .Ja do sporta polecilbym nissiny najlepiej złote :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 HONDA - najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Firma Bogusławski-Słupsk sprzedaję oryginały Nissin z rynku USA po 100 zeta za komplet na 1 tarczę. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedi Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Polecam klocki firmy Carbone Lorraine.Śmigam na nich od dłuższego czasu i jeszcze nie miałem powodu do narzekań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funmastah Opublikowano 10 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Wielkie dzieki koledzy za wszystkie posty teraz mam już jakiś zarys. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enZo Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Seria do Hondy Nissin, ale Denso też polecić można. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 10 Grudnia 2007 Administrator Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Carbone Lorraine - z wyższej półki - polecam, polecam, polecam. Bardzo dobre klocki ma także SBS - dość dobrze dostępne. Oczywiście Nissiny. Nie wiem, czy Brembo robi do CBR, jeśli tak - polecam. Te firmy rekomenduję klientom, którzy chcą mieć dobre hamowanie i na to nie żałują pieniędzy. oszczędnym zakłada się goldfreny lub inne ebc, ferrodo itd. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekd Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Dobry i relatywnie niedrogi,przynajmniej w US,to jest EBC HH+,lepsza sila hamowania i trwalosc niz w przypadku orginalnych Hondy.Da sie na nich od biedy wyjechac na tor,nie spuchna po 2-3 okrazeniach jak fabryczne.Nie niszcza tez tarcz hamulcowych. Moim zdaniem fabryczne klocki nie robia sensu,mozna znalezc cos lepszego,czesto taniej. Kazda firma oferuje 2-4 rozne klocki pasujace do danego motocykla,czy tez zacisku,moga one miec totalnie diametralnie rozne wlasciwosci,dlatego tez podawanie samych nazw firm troszaczke mija sie z celem.Trzeba podac jaki konkretnie klocek ma sie na mysli. Np. EBC oferuje kevlarowe klocki ktore sa najtansze,OK na ulice,nastepne na polce sa metaliczne HH+,a na samej gorze jest wyscigowy GFA ktory jest bardzo dobry na tor. Najlepszy klocek na tor z jakim sie spotkalem to jest Versah RJL. Nigdy nie spotkalem sie tutaj,w USA,z klockami Nissin.Nikt ich tutaj nie sprzedaje,pierwszy raz slysze o klockach nissin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 (edytowane) Z torowego doświadczenia na 900RR, NISSIN złote i EBC złote (półmetaliczne) w połączeniu z oplotem dają radę, sezon 2006-2007 beż żadnych niespodzianek ze strony hebli, przed małą patelnią jednopalcowe wheelie. Edytowane 11 Grudnia 2007 przez M a D a F a K a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marsjan Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Polecam Nissin'y złote. Dają spokojnie radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzmen Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 A czy te złote nissiny i EBC nie zjadają tarcz hamulcowych. Fakt to, czy mit tylko?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tylik Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Nie zjadają, pod warunkiem że są odpowiednio dobrane do rocznika modelu motocykla (chodzi tu o przystosowanie tarcz do takiego materiału jak w np. Nissinach ST). Ja znowu polecam Nissin'y model ST :icon_mrgreen: (cena troche wysoka bo ok. 120 zł za komplet na 1 tarcze ale naprawde warto) - u tego kolesia można je zakupić http://www.allegro.pl/item257542646_257542646.html Na tym samym poziomie dają także rade klocki firmy Carbone Lorraine (podobna cena jak wyżej - wkońcu wyższa półka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marsjan Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Nie zjadą Ci tarcz. W CBR 600RR wsadzają takie w standardzie - tylko doklejony jest znaczek Hondy :) Jeżdżę na nich już od 4 sezonów i tarcze są spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LENAR Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 witam, mam szybkie pytanie: czy to są owe "złote nissiny"? szukam klocków na przód do cbr1000rr '05 cena chyba w porządku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi