Piotr Dudek Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Nie każdego tylko bajkopisarzy takich jak ty.Robiłeś wymianę w bladym a koledze z 4um doradzasz aby uważał przy rozkuwaniu łańcuszka bo części powpadają do środka. Takie bajki to tylko w ERZE kolego i uzupełnij wiek w swoim podpisie bo naprawdę zacznę się ciebie czepiać. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek_rapier Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 (edytowane) a co moze przy nieumiejetnym rozkuciu plytka lancuszka nie moze wpasc do srodka ?moj wiek jest podany prawidlowo.a kompleksy mozesz leczyc u psychiatry a nie na forum. Edytowane 15 Listopada 2007 przez gutek_rapier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 W wieku 16 lat robiłeś już wymianę łańcuszka rozrządu w CBR900RR i nie wiesz że w tym silniku nie trzeba rozkuwać łańcuszka rozrządu ?Wracaj kolego do szkoły , potem na praktykę do warsztatu motocyklowego i rozpocznij ją od zamiatania podłogi a nie grzebaniu w rozrządach.Twoje sugestie puszczę mimo uszu a może i nie. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 No to masz August darmowego tipa :) Nie musisz rozkuwać łańcuszków. Ale polecam nadal serwisówkę, jeśli z niej nie skorzystasz to znaczy że nie warto Ci pomagać :biggrin: Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzmen Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Tuzmen, nie dramatyzuj, to nie jest takie skomplikowane. Jeśli kolega nie ma 2 lewych rąk, ma serwisówkę (bez tego nie dotykam się do motocykla), to sobie poradzi. Kwestia jest taka, czy zakuwka jest na rozklepanie czy ma dołki na zakuwarkę/punktak. W 1 przypadku musisz delikatnie, żeby nie pogiąć ogniw rozklepać małym młotkiem na 4 strony, w drugim punktakiem rozklepać ale tak żeby ogniwo nie chodziło na boki i jednocześnie poruszało się jak pozostałe. Greedo, nie dramatyzuję. Sam nie jestem mechanikiem i w swoich sprzętach rozrząd robie sam bo to nie specjalnie trudne, lecz trzeba mieć świadomość że złe ustawienie rozrządu jest pewną śmiercią drogich elementów w głowicy. Oczywiście dla chcącego nic trudnego, w tym motocyklu to i tak jest dużo łatwiej niż w starszych konstrukcjach. Ale jak ktoś nie chce mieć takich problemów polecam VFR :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lorenzo Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Słuchaj Piotra Dudka a dobrze na tym wyjdziesz :D Twoje zdrówko Piotrek - nasz mechaniku :icon_biggrin: :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skutman Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 (edytowane) ku*wa dudek widze ze Cie dupa swędzi i blokujesz ludzi bez powodu a posty z radami ku*wa usuwasz bo nienawidzisz jak ktoś inny ku*wa wie tyle co ty.Wkurwiasz mnie i połowe tego forum lamuchu pie**olony.Przy fireblade szybsza wymiana jest rozkucie i zakucie łańcuszka. NO DAJ BANA I NIE ZESRAJ SIE Z SATYSFAKCJI !!!!! ch**u MUJU WYLUZUJ BO ZA STARY JUŻ JESTEŚ NA TAKIE RZECZY, ZAPEWNE ŚLEPY I NIE DOSTRZEASZ TEGO CO TRZEBA.!! Edytowane 16 Listopada 2007 przez Skutman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 (edytowane) Przy fireblade szybsza wymiana jest rozkucie i zakucie łańcuszka- trzecia prawda, g*wno prawda Edytowane 16 Listopada 2007 przez M a D a F a K a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Ktoś jeszcze popiera wypowiedzi warszawskiego SKUTMANa ?podobno połowa 4um Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 co się gnojem przejmujesz... ?daj spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Ktoś jeszcze popiera wypowiedzi warszawskiego SKUTMANa ?podobno połowa 4umNo ba-pewnie se w Sendzie(a co to ku*wa jest????) lancuszek wymienia co drugi dzien,wiec obcykany jest w te klocki :bigrazz: w koncu senda(a co to ku*wa jest ????) i Blady to wnet to samo :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Przed chwilą odebrałem PW od SKUTMANa podobno ze stolicy i postanowiłem go opublikować aby inni 4umowicze mogli poznać prawdziwe oblicze kultury i wychowania warszawskiego motocyklisty.Napisał:spie**alaj ku*wo dajesz kazdemu bana jak coś ci sie niepodoba mój stary prowadzi warsztat motocyklowy i byłem przy wymiane łancuszka w fire blade i jest o ponad godzine krócej jak się wymienia z rozkuwaniem bo nietrzeba tego wszystkiego rozkręcać!!Bez kmentarza.Mam wielu przyjaciół w stolicy i przykro jest publicznie pokazywać jak jedna parszywa owca potrafi psuć opinię braci motocyklowej.Syn mechanika ?????? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 moze nie w temacie, ale ciekawe czy mozna postawic znak rownosci pomiedzy gutek_rapier, a Skutman ? No chyba ze to koledzy po fachu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 No ba-pewnie se w Sendzie(a co to ku*wa jest????) lancuszek wymienia co drugi dzien,wiec obcykany jest w te klocki :icon_evil: w koncu senda(a co to ku*wa jest ????) i Blady to wnet to samo :icon_mrgreen: Senda to taki dwusuwowy (nowoczesny dwusuw) motorek, chyba 50, w której nie ma oczywiście rozrządu w rozumieniu czterosuwowym :biggrin: Syn mechanika - ja pie**ole, jeśli jesteś z Warszawy to powiedz gdzie pracuje mechanik który tak syna wychowuje :rolleyes: Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomason2 Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Osoby w tym wieku powinny mieć zabronione pisanie w takich działach. Ja za takie zachowanie zablokowałbym użyszkodnika na amen. Zakaz wstępu. On i tak wie najlepiej w końcu ma ojca mechanika. Niech lepiej idzie "naprawiać" motocykle klientom ojca i spokój. Skąd tacy ludzie się biorą na forum? Tyle podobnych postów "młodych mechaników" sie naczytałem przez te lata na forum, ze szok. Ja zawsze mówię... wiele tych osób w dupie było i gówno widziały! Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi